SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Intervju med tränare Pär Nordström
2021-05-12 09:47
Den här veckan kör vi dubbel Rapport från Träningsveckan, med båda våra representationslag.
Damernas tränare Pär Nordström ger sin syn på, bland annat:
 
* Att vi får fortsätta vänta på seriestarten, förbundet har nu gått ut med att det är 5-6 juni som gäller i bästa fall
* Hur all väntan påverkar motivationen i truppen
* Det här med favoritskapet, och vad SIF har för mål inför säsongen
* Herrarnas säsongsstart och DEN DÄR frisparksvarianten
 
Dam: nu är det klart - seriestarten skjuts upp
2021-04-27 22:15

Nu är det klappat, klart och officiellt. Damernas seriestart skjuts upp till den 22 maj - i bästa fall.

Vill det sig illa kan det dröja till juni innan vi får se damerna spela match i det rödvita matchstället igen.

Dam: Trots att starten kan skjutas upp - motivationen hög i SIF
2021-04-15 12:50
Foto: Elin/Mikael Nord

Nya besked från Svenska Fotbollförbundet flaggar för att damernas seriestart kan skjutas upp ytterligare.

Givetvis ett bakslag, men inget som tar allt för hårt på SIF-spelarna.

­- Det är inget vi lägger fokus på eftersom vi inte kan påverka situationen, säger lagkaptenen Jonnah Tönners.

Dam: Folkesson har hittat glädjen i SIF
2021-04-11 19:42
SIF:s unga men välmeriterade nyförvärv Klara Folkesson.

Klara Folkesson är talangen som spelat i Allsvenskan, och till och med Champions League med cypriotiska Apollon Ladies.

Nu är hon i Sandvikens IF för att försöka vinna Division 1, och för att hitta kärleken till fotboll igen.

- Hela fjolårssäsongen var kaos, men i Sandviken trivs jag bra, säger 21-åringen.

Läget i Sandvikens IF Dam
2021-03-10 18:04
Truppen:
Vi har för tillfället en trupp på 17 spelare samt 3 målvakter. Det var riktigt glädjande att kunna meddela att Klara Folkesson valt att spela med oss under säsongen 2021. Vi säger varmt välkommen till Klara som ansluter till truppen under vecka 11. Vill ni lära känna truppens spelare bättre kommer varje spelare att presentera sig på vårt instagram konto - Sandvikensifdam.
Vi har under veckan haft lite sjukdomar och följer alltid givna riktlinjer avseende Covid- 19, våra spelares hälsa kommer alltid i första hand. Rent praktiskt innebär detta att alla byter om hemma, vi anpassar våra samlingar på plan och försöker dela in laget i mindre grupper när vi tränar. Vi vill att våra spelare skall uppleva att vi bedriver en säker och trygg miljö och att vi inte riskerar deras hälsa.
 
Träning:
Träningen fortlöper enligt vår planering, vi går mot en period där vi kommer att finslipa de sista momenten i spelet. Vi kommer fortsätta att jobba med ett träningsupplägg där spelets olika delar kombineras i matchlika övningar, allt för att alla skall veta det konkreta agerandet i matchlika situationer. Vi känner att vi arbetat fram ett bra koncept för att bedriva en högkvalitativ träningsmiljö där vi utvecklar både spelaren som en del av laget och som även utvecklar laget som en helhet. En nyhet i veckan är att vi är tillbaka och tränar på VM arenan, ett stort tack till arenapersonalen som snabbt gjorde planen spelbar.
Vi följer vår träningsplanering så att vi är totalt förberedda i alla moment när serien förhoppningsvis startar den 1 maj.
 
Matcher:
Vi har nu fått besked om att serien preliminärt startar 1 maj, detta innebär att vi inleder årets serie hemma på Jernvallen mot Rimbo.
Med gällande restriktioner avseende Covid-19 får vi inte spela några matcher för tillfället, vi har dock flertalet träningsmatcher inplanerade och när vi får tillåtelse att spela kommer vi att vara redo. Samtliga träningsmatcher och seriematcher finns att hitta under fliken "Kalender"
 
 
Ledarstaben tycker:
Den inställning och det engagemang spelarna uppvisar varje träning gör att vi längtar tills vi får börja spela matcher, detta lag är värda att få visa upp sina färdigheter och spel för en publik.
Det är en förmån att på nära håll få se dessa spelare konstant utvecklas...man känner en stolthet över hela truppen.
 
Veckans citat:
"En spelare i harmoni spelar i harmoni"
 
 
Dam: Folkesson klar för SIF
2021-03-08 15:00
Klara i rödvita tröjan 2020

Damtruppens sista pusselbitar börjar falla på plats och idag kan vi presentera Klara Folkesson som är en nygammal bekantskap och kommer närmast från Djurgården.

Läget hos Sandvikens IF Dam
2021-02-28 16:07
Truppen:
Vi har för tillfället en trupp på 16 spelare samt 3 målvakter, som tidigare nämnt har vi några platser kvar att fylla innan vi kan anse truppen som fulltalig. Förhoppningsvis kommer vi att kunna presentera den kompletta truppen inom den närmaste framtiden.
Vi har under veckan haft lite sjukdomar och följer alltid givna riktlinjer avseende Covid- 19, våra spelares hälsa kommer alltid i första hand. Rent praktiskt innebär detta att alla byter om hemma, vi anpassar våra samlingar på plan och försöker dela in laget i mindre grupper när vi tränar. Vi vill att våra spelare skall uppleva att vi bedriver en säker och trygg miljö och att vi inte riskerar deras hälsa.

Träning:
Vi har under perioden från den 11 januari när vi startade upp säsongen 2021 arbetat med generell taktisk träning för att senaste tiden övergå till mer positionsspecifik träning. Dessa moment har gått väldigt bra och känslan är att alla spelare är införstådda i sina roller både vad avser de taktiska momenten samt agerandet på planen. Vi kommer under nästa vecka att implementera ett träningsupplägg där dessa ovan nämnda delar av spelet kombineras i matchlika övningar, allt för att alla skall veta det konkreta agerandet i matchlika situationer. Vi känner att vi arbetat fram ett bra koncept för att bedriva en högkvalitativ träningsmiljö där vi utvecklar både spelaren som en del av laget och som även utvecklar laget som en helhet.
Vi följer vår träningsplanering så att vi är totalt förberedda i alla moment när serien förhoppningsvis startar den 11 april.

Matcher:
Med gällande restriktioner avseende Covid-19 får vi inte spela några matcher, vi har dock flertalet träningsmatcher inplanerade och när vi får tillåtelse att spela kommer vi att vara redo. Samtliga träningsmatcher finns att hitta under fliken "Kalender". 
Vi avvaktar besked om serien kommer att starta den 11 april som är det planerade startdatumet för vår serie, vi längtar efter att få spela matcher.
Matchandet för tillfället handlar om internmatcher i olika format för att hålla igång tävlingsmomentet.

Ledarna tycker:
Detta lag strävar efter en konstant utveckling i sitt fotbollsspelande, detta ställer krav på oss som ledare att leverera en högkvalitativ träningsmiljö. Att vi ska ha en högkvalitativ träningsmiljö har vi ledare som ett av våra mål denna säsongen och när vi har spelare som ständigt vill utvecklas ger detta effekten att vi tillsammans skapar ett klimat som främjar utveckling. Det är en förmån att på nära håll få se dessa spelare konstant utvecklas...man känner en stolthet över trupp och spelare.

Veckans citat:
"Vi skapar utveckling tillsammans"
Läget i Sandvikens IF Dam
2021-02-25 18:55
Perra Nordström ger en liten inblick i damlagets träningsmiljö och vad som händer i veckorna. Följ vårt damlags veckorapporter på hemsidan/dam.
Läget hos Sandvikens IF Dam
2021-02-14 18:37

Truppen:
Vi har under veckan haft provspelare på besök, riktig kul att spelare söker sig till vår träningsmiljö. Vi återkommer om det tillkommer några spelare till truppen. Vi har även roterat upp spelare från vårt damjuniorlag (Spelare födda 02-05), glädjande att se att det finns en bra återväxt inom föreningen.
Vi är för tillfället 16 spelare samt 3 målvakter.

Träning:
Vi kommer under nästkommande vecka att gå från mer generell taktisk träning till mer positionsspecifik träning. Detta för att vara spelare skall veta vad dom skall göra i alla olika situationer som kan uppkomma i matchsituation. Vi vill att varje spelare skall veta vad de skall göra för att på bästa sätt bidra till lagets prestation. Alla spelare är en del av en helhet och det är av yttersta vikt att våra spelare tränas i att agera i matchlika moment för att känna trygghet på match, varje spelare är viktig och bidrar till helheten. 
Vi följer vår träningsplanering så att vi är totalt förberedda i alla moment när serien startar den 11 april.

Matcher:
Med gällande restriktioner avseende Covid-19 får vi inte spela några matcher, vi har dock flertalet träningsmatcher inplanerade och när vi får tillåtelse att spela kommer vi att vara redo. samtliga träningsmatcher finns att hitta under fliken "Kalender". Matchandet för tillfället handlar om internmatcher i olika format för att hålla igång tävlingsmomentet.

Ledarna tycker:
Detta är ett fantastiskt gäng spelare, det är alltid hög delaktighet och ett fantastiskt engagemang på träningarna. Så fort vi avslutat en träning längtar man till nästa träning. Som tidigare sagt...man känner en stolthet över att få vara ledare för Sandvikens IF dam.

Veckans citat:
"En spelare i harmoni spelar i harmoni"

Läget hos Sandvikens IF Dam
2021-02-07 20:47
Här kommer vi veckovis att rapportera vad som händer hos oss i Sandvikens IF dam, detta för att ni ska kunna följa vad som händer i truppen under säsongen 2021.

Truppen:
Vi är för tillfället 16 spelare samt 3 målvakter, detta innebär att vi fortfarande har några platser att fylla innan vi stänger dörren för ytterligare spelare. Truppen är harmonisk och söker ständig utveckling.

Träning:
Vi har varit i träning sedan 11 januari, den första tiden arbetade vi med grundtekniken samt förberedande fysträning. Att arbeta med grundtekniken handlar om att säkerställa fotbollens grundmoment och den förberedande fysträningen handlar om att aktivera fotbollsspecifika muskelgrupper inför säsongen 2021. 
Den senaste veckan har vi startat upp mer taktisk träning samt lagdelsträning, den taktiska träningen har varit inriktad på vårt försvarsspel. Vi kommer att fortsätta att arbeta med vårt försvarsspel innan vi går in på vårt anfallsspel. Nytt moment denna säsongen är vår lagdelsträning, denna träning strävar efter att varje lagdel (Målvakter, Backar, Mittfält, Forwards) ges möjlighet att träna tillsammans under överseende av ansvarig lagdelstränare för att kunna utvecklas ytterligare både som spelare och som en del av en lagdel.
Vi följer vår träningsplanering så att vi är totalt förberedda i alla moment när serien startar den 11 april.

Matcher:
Med gällande restriktioner avseende Covid-19 får vi inte spela några matcher, vi har dock flertalet träningsmatcher inplanerade och när vi får tillåtelse att spela kommer vi att vara redo. samtliga träningsmatcher finns att hitta under fliken "Kalender"

Ledarna tycker:
Att varje vecka träna med vetskapen att inte få spela matcher kan tära på motivationen hos spelarna men detta laget uppvisar en grymt bra inställning och genomför varje träning fantastiskt bra, det är en stolthet att få vara ledare för Sandvikens IF Dam.

Veckans citat:
"Tillsammans är vi Sandvikens IF"

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 14/11 15:00
0 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Sandvikens IF, 15/05 16:32 
Sandvikens IF, 14/05 12:45 
Sandvikens IF, 12/05 07:07 
 
HUVUDPARTNER
OFFICIELLA LEVERANTÖRER
GULDPARTNERS
GULDFEMMAN
BINGOLOTTO
SOCIALA MEDIER