Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Sandvikens IF U-17

DM Final P17 19:00
2018-09-19 08:15
Finalen spelas ikväll kl 19:00 på arena Jernvallen A-Plan

Då är det åter dags för en spännande match. Det är samma lag som möter varandra i final som förra året(-01). Vi spelar ju inte till vardags i lika serier så det är lite oklart hur matchen kommer se ut. Senaste finalen  var en spelmässigt jämn match som vi till sist lyckades gå ifrån till en 4-1 vinst. Vi hoppas naturligtvis detta kommer upprepa sig men då kommer det krävas disciplin och hårt arbete för vi räknar med att SAIK verkligen kommer laddade. Matchen startar 19:00 och vi hoppas på det kommer vara mycket folk på läktarna.


Välkomna!


Förlust i derbyt för U17!
2018-09-10 13:25

Det här var det första mötet mot Gif denna säsong och det är ju dom 2 topplagen i serien. Matchen kom att bli så pass tuff som vi räknade med på förhand och det visar sig än en gång hur viktigt det är med 1a målet i fotbollsvärlden. Det är en jämn match rakt igenom där till slut individuella prestationer avgör till vår nackdel.


Sandvikens IF - Gefle IF 0-3(0-0)

0-1 67

0-2 76

0-3 85


Matchen!

Vi börjar matchen klart bäst och har spelmässigt övertag 1a 30min, under denna period så skapar vi väldigt många fasta situationer på både hörnor och frisparkar, men vi kommer inte riktigt rätt någon gång. Vi är också väldigt nära några gånger att få fram en avgörande passning men inte riktigt här heller lyckas vi idag. Det bästa läget vi skapar är ett vinkelskott från nära håll som går över. Sista kvarten är det dock GIF som tar över spelet mer och skapar några farliga lägen. Efter paus försöker vi rätta till vissa delar i vårat spel och matchen fortsätter vara riktigt jämn, vi skapar påpassligt ett friläge men målvakten kommer ut och gör en strålande fotparad med tåspetsen. I matchminut 67 kommer istället Gefle igenom från vänsterkanten och den situationen slutar med straff och vi har 0-1. 0-2 hinner även komma innan vi skapar ett jätteläge framför mål men vi lyckades inte riktigt med att få in bollen i denna match.

Slutresultatet 0-3 speglar väl inte hela matchbilden men över 90min så är GIF lite hungrigare i både löpningarna och duellerna.


Summa sumarum:

Vi kommer att jobba vidare med det vi tror på och vi siktar på att göra en bra träningsvecka innan det blir dubbelmöte mot Östersunds FK på sön.

Veckan startar med ett teoripass ute i Torsåker 17:00.


Tack samtliga som var på matchen, riktigt roligt med mycket folk på läktarna.Derbydags mot Gefle IF
2018-09-08 20:36
Då är det dags för säsongens 1a derby i U17 serien denna säsong.
Efter ett lite annorlunda spelschema så är det först nu imorgon vi möter Gefle (hemma kl 12:30)  i seriesammanhang.
Vi har dock möts tidigare i en DM match i år och då drog vi det längsta strået efter en spelmässigt jämn match.
Nu är det dock serien och en helt annan situation, Gefle leder för tillfället serien men vi jagar tätt efter i en haltande tabell.

Vi har lite skador och flera som är sjuka som kommer vila, det oroar lite men det ska inte vara allt för avgörande då vi har en bra bredd i laget. 

Publiken kan förvänta sig en välspelad match med väldigt många duktiga fotbollsspelare i båda lagen.

Välkomna


Urladdning av U17 i 2a halvlek!
2018-09-03 14:19

Till gårdagens match i Div.1 södra norrland gästades vi av Sollefteå GIF FF, ett lag som ligger i mitten av tabellen men som haft en positiv trend med 3 raka segrar.


Sandvikens IF - Sollefteå GIG FF 7-1(2-0)


1-0 39 Jesper Kyrö(Linus Täck)

2-0 42 Emil Sjöstrand(Melker Dahlqvist)

2-1 54

3-1 59 Joel Hedberg(Jesper Kyrö)

4-1 66 Joel Hedberg(Alfred Kajlöv)

5-1 77 Jesper Lund(Filip Svärdström)

6-1 83 Olle Eriksson(Jesper Lund)

7-1 89 Haris Abazi(Melker Dahlqvist)


Avslut på mål: 10

Avslut utanför mål: 12

Hörnor: 11


1a halvlek

Vi börjar skapligt med att rulla boll men hittar inte riktigt rätt i avgörande lägena samtidigt som vårat lag blir väldigt utdraget. Energin finns inte alls i presspelet och det är inte någon enskilld spelare som ska hängas ut utan det är ett kollektivt problem i 1a halvlek där vi bara jobbar 1 och 1 och ibland inte alls, man får känslan av att är det vi som suttit 40mil på buss??. Vi lyckas ändå på slutet gå till halvtid med en 2-0 ledning vilket får ses som det mest positiva och ändå väldigt starkt när det inte riktigt funkar.


2a halvlek

Vi pratar igenom vad som behöver ändras och förbättras samtidgt taggar spelarna igång rejält innan dom går ut.

Direkt från start tycker jag vi börjar riktigt bra men sedan så kommer det en kalldusch deluxe i form av en straff i min 54.

Efter Sollefteås reducering så får dom kraft och det är riktigt nära att vi själva t.o.m kvitterar genom en nick i egen ribba. Vi reder ut den stormen på 5min och efter det så spelar vi ut rejält, Vi får se väldigt många fina anfall där många spelare deltar hela tiden. Riktigt skönt att vi spelar upp oss efter en trög start och avslutar på ett väldigt bra sätt.

Vi tar ett snack om matchen idag och försöker få med oss energin från andra halvlek till denna träningsvecka.


Friska Viljor på fotbollens dag.
2018-09-03 10:08

Söndagen 26/8 ställdes vi i u17 mot Friska Viljor, ett lag som vi senast förlorade mot i Övik med 4-3.

Det här kom att bli årets hittills klart mest fysiska match men vi visar att vi klarar även av det spelet på ett bra sätt trots att vi får jobba lite hårdare i situationerna.


Sandvikens IF - Friska Viljor 4-2 (1-1)


0-1 24

1-1 29 Jesper Kyrö(Olle Eriksson)

1-2 55

2-2 60 Jesper Kyrö(Melker Dahlqvist)

3-2 63 Jesper Kyrö(Joel Hedberg)

4-2 90 Joel Hedberg(Melker Dahlqvist)


Vi hamnar i ett 0-1 underläge trots att vi stundtals rullar bollen fint mellan lagdelarna men lyckas inte skapa dom riktigt heta lägena till en början. Vi lyckas dock få in en kvittering relativt snabbt där Olle kommer runt på kanten och frispelar Kyrö. 2a halvlek är 10min gammal när FV får en frispark där det brister i både kommunikationen och agerandet och vi hamnar i ett ytterliggare underläge. Matchen fortsätter lika till matchminut 60min där vi är spelförande och direkt vi tappar kommer det en längre boll med bra precision innan Melker når Kyrö med ett bra instick, dock tror man målchansen är över efter bra försvarsspel och deras målvakt kommer ut föredömligt men på något sätt kommer det en tå på bollen och det är kvitterat.

Ett mål som betyder väldigt mycket för oss och vi får in mer energi i laget, 3min senare vinner Joel sin duell och återigen är det Kyrö som löper sig fri innan det serveras en laser mac från kanten av Joel och vi är äntligen i ledning. Vi får verkligen kriga för den är segern och försvaret som var lite tveksamma ibland uppe mot Essvik gör här en grym match och innan domaren hinner blåsa av punkterar Joel matchen med sitt 4-2 mål och det kan bara konstateras att det är ett härligt go i laget.

Stark insats på svårspelad plan gav 3p.
2018-08-19 13:33
Det här var en match som antagligen spelarna tycker jag tjatat rejält om i 2 veckor med både förberedelser och underlag. Tabellmässigt så ska vi vinna matchen klart men det är en otrolig skillnad att spela på konstgräs och en dålig gräsplan där spelet blir betydligt mer fysiskt och långsammare.

Essviks AIF - Sandvikens IF 2-4 (1-2)

1-0 9
1-1 10 Jesper Kyrö(Joel Hedberg)
1-2 39 Alfred kajlöv(Jesper Kyrö)
1-3 50 Olle Eriksson(Jesper Kyrö)
1-4 61 Joel Hedberg(Jesper Kyrö)
2-4 85 Straff

Avslut på mål: 8
Avslut utanför: 12
Hörnor: 4

Matchen
1a halvlek:
Vi startar väldigt trevande och hittar inte rätt i våran organisation riktigt samtidigt som vi går bort oss lite enkelt, det som dock är positivt är att alla försöker och krigar på. Essviks tar ledning efter en boll som kommer in bakom vårat försvar och deras bästa spelare har ett kliniskt avslut högt.
Jag tar upp telefonen och fyller i 1-0 Essvik i matchtråden och hinner tänka vad i he***** ska det hända igen(5-0 förra säsongen). Men på avspark når Emil med en fin längre boll Joel som förvaltar den på bästa sätt och hittar Kyrö i en av ytorna vi ska bemanna 1-1 rakt upp i krysset. Ett otroligt skönt och viktigt mål.
Efter detta börjar vi komma igång med rörelsen och hittar väldigt många fina kombinationer men sista passen sitter inte riktigt men vi hinner även med att släppa till ett till friläge där Elias kommer ut och räddar. I slutet av halvleken efter en tilltrasslad situation hamnar bollen hos Affe som står för ett akrobatiskt konstycke och lyckas lobbskjuta in 1-2.

2a halvlek:
Här kommer vi igång till 100% och det är under en längre period bara 1 lag på banan förutom att Essviks är farliga på omställningar men försvaret agerar mer resolut och vinner mer boll precis som vi är bortskämda med. Vi skapar mängder med chanser under framförallt 1a 20 min i andra där väldigt många spelare är delaktiga i varje anfall och avgör matchen i detta skede med 2st klassmål. Det hinner dock bli lite nervöst på slutet med både indirekt frispark som vi dock löser på bästa sätt och en reducering på straff. Vi gör om vi summerar hela matchen över 90min en riktigt bra bortamatch mot ett svårt och lurigt motstånd. Blir väldigt förvånad om Essviks inte kommer plocka väldigt många fler poäng under hösten än våren.

Träning på måndag och vi tar ett kort snack om matchen sedan jobbar vi bara vidare med detta härliga gäng.Semifinal Dm P-17 ikväll Ons 20:00
2018-08-08 11:27
Kom gärna och stötta grabbarna på plats!
En match som innehåller väldigt många lovande spelare från båda lagen, så ni kan förvänta er en jämn och välspelad match.
Summering av cupspel i Skellefteå!
2018-07-24 21:10
U-17 reste i veckan (18-22 Juli) upp till Skellefteå för att delta i en cup för akademilag samt flertalet finska lag var på plats. Vi kommer på 2a plats i gruppspelet och sedan en 4e plats totalt, resultatmässigt får det ses som helt ok. Något som däremot får högsta betyg är hur grabbarna har agerat under svåra förhållanden, som värmen och hur vi fick förbereda oss på plats hade kunnat varit bättre, ingen lätt uppgift tex att försöka somna i 30 grader utan luftkonditionering i en skolsal. En rolig och nyttig helg där grabbarna fick några bra matcher i benen inför höstsäsongen.

Sandviken - Kubikenborg 3-2 efter straffar 
En bra 1a match på en cup men vi släpper in 2 lite för enkla mål och skapar betydligt fler chanser framåt så här borde vi ha avgjort innan straffläggningen.

Sandviken - Skellefteå 1-4
Känns som vi fortfarande är kvar i omkl rummet i 1a halvlek och ligger under med 0-3 i paus. Vi spelar upp oss i 2a och reducerar till 1-3 och skapar väldigt mycket men kommer inte närmare.

Sandviken - Friska Viljor 3-0
Vi gör här en mycket bra match och vi får se väldigt många fina prestationer både individuellt och som lag. 

Sandviken - SJK(Seinäjoki) 1-2
Helgens roligaste match enligt HC då vi möter ett fysiskt lag med väldigt många bra fotbollsspelare. Högt tempo matchen rakt igenom och det är motståndarens målvakt som avgör denna match efter flertalet fina räddningar. Istället för att göra ett till mål framåt så åker vi på en omst genom en fin prestation.

Dm P-16 efter sverigematchen!
2018-06-27 14:33
Ikväll 18:30 möter vi Gefle IF hemma på VM arenan.
Kommande matcher
Spelade matcher
Ons 19/9 19:00
6 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Sandvikens IF, 20/09 09:00 
Sandvikens IF, 17/09 09:55 
Sandvikens IF, 06/09 08:05 
 
FÖR ETT BÄTTRE SAMHÄLLE
HUVUDPARTNERS
 

GULDPARTNERS
 
 
 Avgränsare

SOCIALA MEDIER