Sandvikens IF U-17

DM-02 startar ikväll
2018-05-23 10:22
Det kommer finnas fikaförsöljning!

Då är det dags för grabbarna från U-17 som är födda -02 att sparka igång DM spelet ikväll. Det är ett kombinerat lag med spelare från både U-17 och U-16.


Varmt Välkomna.

Klockrent i Östersund
2018-05-14 12:05
Inför matchen....

05:30 lördag morgon drog bussen iväg mot östersund för att möta serieledande IFK Östersund. 

Vi gör en mycket bra match rakt igenom där det märks att även detaljerna börjar hamna i rätt fack.


1a halvlek

Vi tar direkt tag i taktpinnen och vinner många dueller samtidigt som vi har farliga löpningar framåt där vi skapar några riktigt bra frisparkslägen. Just i samband med en av dessa i min 11 hamnar bollen efter en tilltrasslad situation hos oscar som skottfintar bort målvakten och lägger in bollen i öppen kasse. Det är en jämn halvlek där IFK hela tiden är farliga men vi står emot bra och det blir bara ett riktigt riktigt farligt läge där Christoffer gör en väldigt fin fotparad.


2a halvlek

Här i början har vi våran bästa stund hittills i serien med fantastiskt passningsspel och väldigt många offensiva löpningar vilket också betalar sig bra denna dag.

49 Filip spelar Affe som håller i och släpper i rätt läge till Liam som kommer i en fri yta och tar några steg och drar till med vänsterfoten, skottet styr på en försvarare och 0-2. I minut 55 kommer Kyrö in från vänsterkanten och avlossar en kanon från straffområdeslinjen rakt upp i nättaket ottagbart. En fast situation avslutar lördagens målkavalkad och det är Hodin som dyker upp och stöter vackert in 0-4 i 57. Resterande del av matchen fortsätter vi hålla fokus och det är riktigt bra försvarsspel över hela banan fram tills domaren blåser av..


Sammanfattningsvis:

Vi utnyttjar våra styrkor till 100% på en väldigt fin konstgräsplan och följer det vi kommit överens om i 90min. Även idag så roterar vi på positioner både från start och under match där spelarna löser detta på ett mycket bra sätt. Samtliga spelare ska vara väldigt nöjda över helgens prestation..starkt jobbat.  

Stabil laginsats gav 3p
2018-05-06 20:21
Ett soligt Jernvallen bjöd idag på en bra U-17 match
Vi gör idag en bra match och det märks att vi blir bättre och bättre. Inställningen hos grabbarna är i stort sett 100%. Slutresultatet blir 2-0(0-0) vilket måste ses som väldigt välförtjänt.

1a halvlek:
Vi möter ett väldigt organiserat lag med en tydlig spelide där vi inte riktigt kommer fram till klara målchanser men där vi är nära många ggr och skapar flertalet hörnor och avslut mot mål. Bakåt är det som lag väldigt stabilt och vi vinner väldigt många dueller.

2a halvlek:
Matchen fortsätter precis som i 1a halvlek där vi skapar dom flesta chanserna men Östersund är hela tiden farliga och jobbar hårt. I min 57 får vi in bollen centralt där Farhad driver upp ohotad och serverar Joel som efter en bra löpning trycker in 1-0. NU är vi riktigt heta och endast 2-3 min senare får Kyrö bollen djupt ner och utmanar x 3 innan återigen Joel gör en bra löpning och trycker in 2-0 efter en riktigt fin prestation av Kyrö. Vi fortsätter att skapa många klara chanser och det känns som vi är väldigt starka över 90min med dom bytena vi gör och blir aldrig riktgt hotade på slutet.

Summa sumarum:
En stark laginsats där alla är positiva och jobbar stenhårt, där vi samtidigt bjuder publiken på många individuella gobitar. Vi står för 2 individuella missar där Christoffer i målet står för 2 riktigt fina insatser förutom det är det stängt bakåt. Övrigt att nämna är att jag tror det är oerhört viktigt att lära unga spelare att vara taktiskt flexibla, vi ändrar om i laget på både spelare och positioner och löser detta på ett mycket bra sätt.

Imorgon startar nästa träningsvecka 17:00
Förlust i bortapremiären!
2018-04-29 21:14
Det blev en väldigt fysisk match idag med oerhört många avblåsningar vilket resulterade i en mycket ryckig match och vi får inte till passningsspelet ordentligt. På en liten plan fick vi inte till så många målchanser som vi brukar och kunde inte riktigt hitta rätt samtidigt som Kubikenborg försvarar sig bra.

1a halvlek:
Vi får en mardrömsstart och det blir brist/miss i kommunikationen så vi lyckas rulla bollen i eget mål efter ett hemspel i matchens 1a min. Nästa avbräck blir en skada så vi skiftar om redan efter 10 min. En tung start men vi jobbar oss in i matchen och skapar 7-8 lägen där vi är riktigt nära att komma rätt. Vi går in i paus med en känsla att vi absolut är på väg rätt och kommer vända detta.

2a halvlek:
Vi startar bra men åker efter ca 5 min på en utvisning. Efter detta får vi ändra om ännu mer men känner ändå vi har styrka att vända detta men det vill sig inte riktigt. Ännu en kalldusch kommer efter ett offside mål men vi gör en sista ansträngning och reduceringen kommer, dock lite för sent och vi lyckas inte skapa något riktigt kvitteringsläge.

Summa sumarum:
Vi har lärt oss hur det kommer se ut många matcher denna säsong med mycket kamp och slit samtidigt som det inte rullar på som man vill alla gånger. Dock nöjd över hur vi står upp med både inställning och löpvilja, vinden vänder förhoppningsvis redan nästa helg hemma mot Östersund FK.


Storseger i premiären!
2018-04-23 15:01
Vi saknar en av matchbollarna.

Äntligen var det dags för seriepremiär för oss i U-17efter en otroligt lång och kall vinter. Solen sken, läktaren välfylld och samtliga spelare var riktigt taggade. Det blev en match som vi dominerade totalt från start mot ett motstånd som inte riktigt kunde stå emot denna dag, dock stor eloge till Sidsjö-Böle som fortsatte att försöka matchen igenom och det blev aldrig några incidenter som det lätt kan bli när det blir så stora siffror.16-0(4-0)


1a halvlek.

Vi äger mycket boll men får inte till passningsspelet riktigt som önskat och vi fastnar lätt på en sida i taget istället för att få till fler spelvändningar. Många ggr hamnar också för många spelare felvända så vi får inte till speluppbyggnaden alls. Vi krigar dock väldigt hårt och vi är nära några gånger innan Oscar blir säsongens 1a målskytt. Vi fortsätter skapa chanser och håller vattentätt bakåt men är alldeles för ivriga att slå den avgörande passningen.

2a halvlek

Vi kom överens om att försöka hitta in i vårat spel med fler rättvända spelare och få till en speluppbyggnad som vi hela tiden strävar efter. Vi drar upp tempot rejäljt och får igång fler djupledslöpningar, har inte heller lika bråttom med den avgörande passningen vilket resulterar i att vi dödar matchen nästan omgående och sedan rullar det på.


Summa sumarum:

Alltid skönt med att stoppa en vinst i bagaget men efter dagens träning och genomgång så blickar vi framåt och lägger denna match bakom oss. Nästa match för U-17 blir bortamatch mot Kubikenborg sön 29/4, ett lag som vi inte har någon koll på så det blir åter intressant.


Summering från lägret i Turkiet!
2018-04-08 21:15
Både spelare och ledare som deltog under lägret
U-17 har under påsklovet varit iväg på ett 5 dagars träningsläger i Turkiet.
Det har varit ett mycket lyckat läger med mycket fotboll och många skratt. Det var även en match inkluderad under dessa dagar vilket både ger fördelar och nackdelar, det positiva är att grabbarna fick möta ett mycket internationellt starkt motstånd i form av Lokomotiv Moskva medan nackdelen blir att vi måste anpassa belastningen på träningarna både före och efter match.

Matchen mot Lokomotiv Moskva 1-2(0-2)
Efter en inmarsch och presentation av laguppställning så startar ryssarna i ett jäkla högt tempo där vi blir tillbakatryckta av ett väldigt taktiskt skickligt lag. Vi står dock emot väldigt bra matchen igenom och där ingen viker ner sig i den 25-gradiga värmen, hela tiden fortsätter laget jobba som ett kollektiv.
Vi kommer ut till andra halvlek med ett underläge på 2 mål att jobba ikapp.
När det återstår 7-8 min så reducerar Joel.H efter fina prestationer. Vi kommer inte närmare än så fast vi är nära att kvittera på slutet, vi fick med oss väldigt mycket positivt från matchen och saker vi kan jobba vidare med.

Vad vi gjorde tiden utanför dom kritade linjerna.
Eftersom det var väldigt bra väder så blev det några timmar även på stranden med sol och bad under dagtid. Det blev även flertalet lagtävlingar under dessa dagar där grabbarna delades in rumsvis och 1a tävlingen var en klassisk klunstävling om vilka som skulle pumpa alla bollar, väldigt uppskattat förutom av rum 4403. Vi hade även gångavstånd in till ett centrum där det prutades friskt i butikerna. Champions league bjöd på fina matcher innan det det var dags för att sova 2 kvällar där höjdpunkten var F***x tips på 0-4 till City. Alla har även fått sett sköldpaddor som gick runt på hotellområdet.
Ett lyckat läger där jag tror både spelare och ledare lärt sig en hel del. Nu ser vi fram emot jordförsäljning på Lördag(starka kontraster).

*Även Griezmann spelar tydligen Fortnite.
Tuff match som slutade med förlust!
2018-03-26 13:57
Domnarsvallen bjöd på strålande solsken under söndagens match!

Tankar kring matchen

Det krävs alltid lite mer inför bortamatcher med förberedelser etc istället för att kunna ladda hemma i lugn och ro och sedan bara ta sig ner till Jernvallen. Absolut inte optimalt och enkelt att ha samling en sön 07:30, sätta sig i en bil/buss och sedan förväntas leverera direkt till 100%. Dock väldigt viktigt att vi fick prova på det innan serien startar och dessutom mot ett väldigt bra motstånd.


1a halvlek

Brage startar matchen i ett högt tempo med hög press och ett väldigt fysiskt spel där vi är inte riktigt påkopplade. Förlorar många dueller samtidigt som vi jobbar 1 och 1 och inte lika kollektivt som på slutet. I 7e minuten tar Brage ledningen genom en längre boll som går över vårat försvar då vi precis som Brage valde att kliva på lite högre i pressen än vanligt. Matchen fortsätter där Brage fullständigt äter upp oss i den verbala delen. Precis som vi börjar hitta rätt i duellspelet och kommunikationen samtidigt som våra kombinationer där vi kommer runt med bollar både centralt rättvända och efter kanterna så kommer nästa kalldusch! 2-0 i den 19e min efter att dom kommer runt efter våran högerkant och kan spela bollen rakt in i boxen och i öppet mål.

Efter 2-0 fortsätter vi löpa mycket och ingen viker ner sig utan vi fortsätter vinna dueller samtidigt som vi samarbetar bättre överlag, vi saknar några kg på mf men det är absolut ingenting som betyder något när samtliga gör jobbet. Innan halvleken är slut har vi fått ett tveksamt bortdömt mål mot oss efter ett otroligt fint anfall och även hunnit med att träffa insidan av stolpen i ett öppet läge.

Vi har även 7-8 bra lägen efter bra spel men sista passen hittar inte rätt.


2a halvlek

I början blir det lite spel fram och tillbaka innan vi 49e minten får till en fin komination på 3e spelaren där våran egna Harry Kane(tar dock emot att nämna en Tottenham spelare) Jesper Kyrö driver ner och skjuter in ett vinkelskott otagbart i bortre hörnet. Vi trummar på och fortsätter ta över matchen mer och mer där det märks att vi är ett starkt lag. I matchminut 72 skapar vi en 1 mot 1 situation i straffområdet efter att vi vunnit duellen centralt och sedan hittat ner med en fin djupledspassning, en snabb sidledsförflyttning och ett välplacerat avslut betyder 2-2. Nu har vi tagit över matchen totalt och inte släppt till ett enda faligt läge i 2 a halvlek. Klockan visar min 88 och vi lägger in en längre boll i straffområdet bakom ytterback, passerar mycket fint i en 1 mot 1 situation, här får vi in ytterliggare 3 spelare i boxen föredömligt när vi tar ett avslut som deras målvakt räddar. Ett snabbt utkast och ett missförstånd gör att vi istället åker på ett mål bakåt. Surt kan tyckas men vi tar med oss detta och det krävs inte någon rocket science för att jobba bort samtliga 3 baklänges mål.


Summa sumarum: En mycket givande match mot ett fysiskt bra motstånd där vi tar med oss att det inte alltid är sommarlov och shorts när man spelar fotboll.

Känns som vi kommit en bra bit på vägen och har något riktigt riktigt bra på g denna säsong. Innan vi åter vänder blad och jobbar vidare så blir det en genomgång av matchen på tis där grabbarna själv får komma med inputs om hur vi ska kunna var lika bra över 90min även på bortaplan.


Dagens Målskytt

Jesper Kyrö x 2Brage away!
2018-03-24 10:26
Domnarsvallen har varit populär på slutet för olika sif lag
Tidigt på sön morgon kl 07:30 startar avresan för u-17 mot Borlänge.
Vi kommer till matchen med en väldigt positiv trend i ryggen både resultatmässigt men framförallt prestations mässigt! under dom 2 senaste veckornas träningar har vi haft öppna spjäll och fokusen varit 100%.

Så ingenting talar för att vi inte ska fortsätta utvecklas och att göra ännu en match i rätt riktning innan vi drar iväg på ett träningsläger under påsklovet.

Läget i truppen
Vi saknar några spelare som är bortresta eller som ännu inte är redo för match efter kollisions skador! Det finns dock ingenting som oroar utan samtliga kommer vara spelklara till lägret 1 april.
Bra prestationer över 90min!
2018-03-11 16:33
Lördagens startspelare!
U-17 har spelat ännu en träningsmatch! denna gång hemma mot gästande Västerås BK30 under lördagen. Vi gjorde senast mot Slätta en mycket bra 2a halvlek som vi nu skulle bygga vidare på. Med teori och filmvisning på hur vi ska slippa hamna i onödiga situationer där vi hittills släppt in alldeles för enkla mål i matcherna hoppades vi oss vara ordentligt förberedda på nästa uppgift. Vi lärde oss senast även skillnaden mellan när vi jobbar 1 o 1 och när alla är delaktiga, påkopplade och jobbar hårt både offensivt och defensivt.


Matchen
Vi börjar direkt med hårt arbete där vi har en mycket bra kommunikation i laget och lyckas täppa till exakt dom ytor vi vill i defensiven. Centrallinjen i laget börjar fungera bättre och bättre vilket resulterar i att vi har motståndarna väldigt få gånger i farliga lägen. Vi släpper inte till ett enda avslut centralt och vårt aggressiva försvarsspel både centralt och efter kanterna belönas med många bollvinster och omställningar. Pusselbitarna börjar falla på plats huruvida vi fattar beslut både med passningsspelet och framförallt positionerna. Tydligt märks det även i anfallsspelet då 3 assist idag kommer från ytterback i offensiv position.
5-0 med bud på mer mot ett motstånd som var minst lika bra som tidigare lag vi mött ger oss ett dagskvitto på att vi blir bättre och bättre.
Vi tar en sedvanlig genomgång av matchen på ons sedan släpper vi denna match och fortsätter jobba lika hårt och målmedvetet framöver.

Dagens Målskyttar:
Olle x 2
Kyrö
Farhad
Mario(u-16)

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
FÖR ETT BÄTTRE SAMHÄLLE
HUVUDPARTNERS
 

GULDPARTNERS
 
 
 Avgränsare

SOCIALA MEDIER