Sandvikens IF U-17

Höstsäsongen slut och nya utmaningar direkt.
2017-11-02 10:36

Summering av höstsäsongen 2017
Efter att vi tagit en veckas längre ledighet än planerat så kör vi igång träningarna en vecka innan seriestart. 1a veckan visar grabbarna direkt att det här kommer bli en rolig höst genom att vara fullt fokuserade och det är ett jäkla go i laget. En av skillnaderna från vårsäsongen är att vi övergick från gräs till konstgräs vilket jag tror hade stor betydelse på utvecklingen, vi kunde ha en helt annan kvalite på träningarna än tidigare. Alltid lite nervöst inför 1a matchen men laget kliver ut hemma mot IFK Östersund och presterar direkt en fotboll som inget annat lag i serien har kunnat göra, 6-0 och lokomotivet har startat.
Vi fortsätter att prestera vecka efter vecka. Naturligtvis kommer det matcher som vi inte får allt att stämma i men vi har inte bara en grym högsta nivå utan även en lägsta nivå där vi som lag höjt oss rejält. Vi spelar 13 matcher utan att förlora. Vinsterna är inte det viktigaste utan det är HUR vi vinner. Vi vinner matcherna efter att vi spelar en fotboll där vi vill vara bollförande lag med stor variation anfallsmässigt vilket jag personligen tror är mest utvecklande för unga spelare, även försvarsspelet har utvecklats väldigt bra med Tony Jennevret som styrman och blivit en stark grund under hösten.
Det har varit en otroligt rolig och givande höst med mycket glädje och högt i tak där samtliga spelare har tagit stora kliv både innanför linjerna och som personer utanför. Även jag som tränare har lärt mig otroligt mycket av spelarna under hela denna säsong alltifrån taktiska inslag till teknik, även ordet ALLVARLIGT! har satt sina spår.
Spelarna ska ha en stor eloge för att ha varit så flexibla i sina positioner, vad sägs om en målvakt som kliver in sista seriematchen och ser till så nätet ser ut som en strut på Jämtkraft arena....Fantastiskt =)

Stefan Ruumensaari vad ska en bra fotbollssko ha?

Nu har vi en spännande lagavslutning på lördag innan vi går och kollar gemensamt på A-lagets sista match för säsongen.
Kort statistik från höstsäsongen
Gjorda mål 70
Insläppta mål 18
Vinster 11
Oavgjorda 2
DM Guld P-16
DM Guld P-17
Publiksnitt hemma 100+

Nya utmaningar!

Ligacupen U-19 sparkar igång redan nu på söndag hemma mot GIF 15:00 med en trupp som till stor del består av forna U-17 laget men även med några nya spelare. 3 gruppspelsmatcher totalt kommer att spelas innan det blir uppehåll i December(GIF, Sirius, Hudiksvall).

Välkommen ner till vallen på sön 15:00

//Håkan
DM Guld i höstregnet!
2017-09-21 08:02

GIF - SIF 0-5(0-2)
Vi anländer till Gavlevallen ca 18:30 där hösten gör sig påmind genom ett riktigt busväder, anledningen till att jag vill nämna vädret är att det hörs inte en enda negativ kommentar i omkl rummet varken innan eller under matchen angående dom yttre förutsättningarna vilket visar i efterhand att samtliga kom med rätt inställning till matchen. Före matchen är det många i publiken och övriga intresserade som ser oss som underdogs i denna prestigefyllda match för distriktets 2 bästa 17 års lag där dom flesta känner varandra väl. Grabbarna själva kommer in med ett stort självförtroende då vi inte förlorat en enda match hittills under hösten och har bara vinst i sikte medans vi ledare såg det som en 50/50 match där vi trodde på förhand att tillfälligheter och individuella prestationer skulle avgöra.

Genomgången!
Vi börjar med att presentera en lite mer defensiv uppställning än vanligt där våra centrala mittfältare får en mycket mer defensiv roll än vanligt som bygger på att vi vill anfalla efter kanterna eller hitta man man löpning bakom gefles backlinje.
Stort fokus läggs på hur Gefle pressar hårt centralt, hur starka dom är på fasta situationer samt att vi själva måste verkligen vara disciplinerade i försvarsspelet.
Vi avslutar med att samtliga kommer överens om att våga, att ha roligt, och bara gå ut och njuta av att spela en final.

Matchen!
1a halvlek:
Jag tycker vi kommer in väldigt bra i matchen där vi försvarar oss väldigt bra och där vi mestadels ligger väldigt rätt med bra aggressivitet när vi ska vara aggressiva. Centralt släpper vi inte till nånting utan Gefles farligheter kommer genom hörnor som slås väldigt bra där det blir väldigt farligt några ggr, här tar dagens målvakt David Hagsjö ett väldigt stort ansvar i luftrummet matchen igenom. 0-1 kommer på en fast sitution där wille vinner sin duell och når via nickskarv en pånyttfödd Erik.N i forwardsrollen som löper ifrån sin försvarare och visar en otrolig kyla i avslutet. Vi fortsätter att utnyttja ytorna efter kanterna hela 1a halvlek och 0-2 är ett inspel från kanten där vår egen Griezmann(Adam.L) kommit in och skapar ett fritt läge, vänsterfoten visar som så många ggr förr att den är att lita på och det är ett behärskat och välplacerat avslut.
2a halvlek:
Här har vi det riktigt tufft 1a kvarten och får knappt låna bollen, när vi väl får tag i bollen så blir vi stillaståendes och bara lägger längre bollar vilket gör att Gefle kommer i anfall efter anfall och är otroligt nära några ggr att nicka in bollen. Men vi står emot efter ett otroligt bra försvarsjobb där backlinjen ställs under höga krav. 0-3 kommer egentligen efter vårat 1a ordentliga anfall där vi lugnar ner spelet och söker fötter, vi rullar oss igenom och ett inspel från kanten når(via Roos) Alex.V som kommer in på bortre och en klassisk bredsida volley avgör matchen. 0-4 frispark strax utanför straffområdet efter att Roos blivit nerdragen och K släpper den inte utan trycker in den stenhårt och otagbart för mv. 0-5 blir en solo prestation där Delmi utmanar och går förbi in i straffområdet och avslutar där luckan finns.
Summa sumarum:
Vi gör en otroligt bra laginsats där samtliga spelare deltar och bidrar både offensivt och defensivt. Vilodag idag sedan träning fredag och åter fokus på serieavslutningen.
Tack för igår boys//Klopp
Fem otroligt snabba frågor till Lukas
2017-09-02 13:01

Vi tar pulsen på Lukas Johansson i bussen inför matchen mot Kubikenborgs IF.


Hur är det att sitta bak i bussen?

-Skönt


Vad gör ni bak i bussen?

-Sover och lyssnar på musik


Vilket är ditt favoritlag i allsvenskan?

-AIK


Vilken tycker du är bästa fotbollsspelaren i Svenska landslaget?

-Victor Nilsson Lindelöf


Vilken är den coolaste personen i din telefonbok?

-Kim Klasson

Fem snabba till Felix
2017-08-20 12:40

Felix Östlund tycker till inför matchen.


Hur är läget inför matchen?

-Vi är Pigga och taggade inför match. 


Hur laddar du bäst upp inför match?

-Chillar och lyssnar på musik.


Vad har du för du musik i lurarna nu?

-Håkan Hellström, Det kommer aldrig va över för mig.


Hur tror du matchbilden kommer se ut idag?

-Vi kommer äga mycket boll, viktigt att vi också kommer till avslut och tar vara på chanserna.


Vad blir slutresultatet om du får tippa?

-Det blir 1-3.


Det låter bra, då säger vi lycka till!!!


#Forza SIF

Håkan Persson uttalar sig.
2017-08-13 13:24

Håkan Persson summerar vårsäsongen.

Vi är på väg till Svartviks IP, match idag mot Svartviks IF kl 15:00.


Vad säger du om vårsäsongen, ni låg trea i tabellen, är ni nöjd med placeringen?


-Vi har fått ihop gruppen på ett mycket bra sätt, alla drar åt samma håll och alla vill hela tiden bli bättre fotbollsspelare. Förutsättningarna har ej vart de bästa, planerna har varit katastrofala. Rent resultatmässigt så vill man alltid ha full pott. Spelmässigt tycker jag vi gjort en bra vår med egentligen bara en riktig dålig insats.


Om vi tittar på er spelidé, har ni fått in grunderna i ert defensiva och offensiva spel tycker du?


-Ja det tycker jag absolut. Försvarsmässigt så jobbar vi varje vecka med detaljer och framför allt om hur spelar ska samarbeta rent organisationsmässigt. Det offensiva spelet bygger mycket på variation och rörelse. Jag trycker mycket på att verkligen ta avslut när rätt tillfälle ges, det kan fortfarande bli att vi vänder upp eller passar en gång för mycket samtidigt som vi försöker få in fler spelare i boxen. Både offensivt och defensivt så lägger vi mycket energi på det individuella.


Hur känns det nu att gå in i höstsäsongen och dessutom som huvudtränare nu när Martin Falk har slutat?


-Det känns mycket bra även fast det kom lite oväntat att Martin valde trappa ner lite i Västerås;-). Helt klart är det ett privilegium att få träna dessa grabbar samtidigt som det är ett stort ansvar. Vi är ju fortfarande ett bra team kring laget där det finns stor rutin med med bl.a. Tony Jenevret.


Till sist hur tror det det går i dagens match?


-Tar vi med oss inställningen från senast så kommer det bli svårt för Svartviks.


#ForzaSIF


Fem snabba till Melker!!!
2017-06-17 11:33
Melker Dahlkvist

Fem snabba till Mecka inför matchen mot Essvik borta idag, avspark 15:00 på Essviksvallen


Äntligen dags för match igen för dig efter en avstängning och en matchledig helg.

-Hur taggad är du inför denna match?

Mycket taggad. Riktigt roligt med toppmöte! 


Hur har träningsveckan varit?

-Enligt mig den bästa träningsveckan denna säsong. 


Om vi tittar till truppen, hur är läget i den?

-Joel Hedberg och Diwan Hamad skadade och David Hagsjö bortrest annars ser det bra ut.  


Viktig match idag, har ni klart hur ni ska spela för att ta tre poäng idag?

-Vi ska spela med ett högt bolltempo med bra tekniskt utförande och jobba stenhårt för varandra i defensiven, det är i stora drag nycklarna till 3 poäng. 


Till sist, ALLVARLIGT ;-) va är bäst sommarlov eller skola?

-Sommarlov, då hinner man träna mer.

Fem snabba till Alex
2017-05-27 11:30

Bussen rullar på E4an mot Sundsvall och Idrottsparken (Norrporten Arena). Avspark 12:30 mot IFK Sundsvall.


Vi hör oss för med Alex Vestlund om läget.


Hur har veckans förberedelser sett ut inför kommande match?


Denna vecka har vi haft fokus på instick, vi har dessutom haft bra snack på träningarna vilket är bra inför matchen.


Nu har du snart varit 6 månader i Rödvästarna, vad är känslan hittills?


- Skönt gäng att hänga med på och sidan av plan. Det märks att alla här vill vinna och verkligen göra allt.


Vad tycker du om att spela i Div 1 södra Norrland?


Stor skillnad om man jämför med SAIK, spelet är snabbare och det  gör att det ställer högre krav på oss som spelare.


När kommer första målet i rödvästen?


Känns läge för det idag.


Till sist, vilka vinner FA cupfinalen idag?


Chelsea vinner och tar hem dubbeln.

Fem snabba till Raffe!!
2017-05-13 08:41
Raffe Forsell

Vi tar pulsen på Raffe Forsell i spelar bussen på väg till Fotbollshallen i Ljusdal, match mot Ljusdals IF idag, avspark kl 12:00.


Namn: Raffe Forsell

Moderklubb: Ljusdals IF


Hur ska det bli att möta dina gamla lagkompisar?

Pirrigt, går mycket trash. Måste försöka komma in i bubblan och inte påverkas av alla känslor.


När spelar du senast med Ljusdals IF?

Halva förra säsongen fram till augusti då jag flytta till Gävle och börja skolan.


Hur fungera det i SIF tycker du?-- Riktigt bra träningar och miljö att vistas i. 


Vi kommer att spela inomhus i dag i deras fina anläggning? Har du spelat där tidigare, och i så fall va tycker du om anläggningen.

Ja den är stor och fin med bra konstgräs.


Vad föredrar du gräs eller konstgräs?

Gräs, det är lättare att spela boll efter backen och skönare att springa på.


Vi önskar dig och laget lycka till idag emot LIF.


Fem snabba till Wille!!!
2017-04-30 09:07
Wille Åhlander

Vi befinner oss på bussen påväg mot Östersund och match mot IFK. Avspark kl. 13:45.


Vi passar på att snacka lite med Wille Åhlander.


Hur är känslan att vara tillbaka i rödvästarna efter ett år i SAIK?

-Känns riktigt skönt att vara tillbaka, roligt och träffa alla grabbar igen.


Hur är stämningen i laget?

-Riktigt skön stämning i laget måste jag säga.


Hur fördriver ni tiden i bussen, det blir ju några timmar i buss i sommar eftersom ni spelar i Div. 1 södra Norrland?

-Jag fördriver tiden med att lyssna på musik, spela PS4 eller kolla film.


Vilka är favoriter på NHL på denna resa idag?

-Jag  och Larsson är väll tippade att vinna men kan bli svårt för vi har en riktigt kass målvakt.


Tillsist, hur ska ni ta poäng mot IFK Östersund?

-Vi måste ta med oss andra halvlek ifrån premiären med att hålla ner touchen på bollen och ha riktigt kul ⚽


Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Sandvikens IF, 11/01 17:49 
Sandvikens IF, 11/01 11:05 
Sandvikens IF, 07/01 19:49 
Sandvikens IF, 02/01 09:43 
 
FÖR ETT BÄTTRE SAMHÄLLE
HUVUDPARTNERS
 
 

GULDPARTNERS
 
 
SOCIALA MEDIER