Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till F19

Vi ska utbilda och utveckla fotbollsspelare utifrån individens förutsättningar, så att dom får en bra grund att ta med sig in i sitt framtida fotbollspel. Vi ska dessutom med glädje och rätt attityd ge varandra möjligheter till livslång kamratskap. Gruppen skall alltid ge trygghet och  där viljan att göra varandra bättre alltid skall gå först.

Alla i vår grupp har olika ambition och olika förutsättningar, men alla kommer att känna sig välkommen alla gånger.


Ledord för vår verksamhet är;

Glädje - Trygghet - Kamratskap - Nyfikenhet


"When they go low, we go high"

Michelle ObamaDiv 3 oavgjort mot NorrHam (1-1)
2018-08-08 14:30
Högt gräs - hög luftfuktighet - varmt. Men lika för båda lagen.
N/H gjorde ett snabbt mål (8) efter inspel från höger- fri spelare framför mål.
"Kämpaspel" resten av halvleken där N/H stod för enbart långbollar och vi hade svårt att hitta spelet. Dessutom fick vi Lotten utvisad efter hands utanför straffområdet.
Trots en spelare mindre blev spelet något bättre, 1-1 gjorde Engla upp i första krysset - inspel Emmi.
Kamp och kramp hos båda lagen, vi hade dock ett par fina lägen att avgöra men resultatet stod sig.
Sista lektionen innan lov!
2018-07-07 22:11

Det hade blivit dags att gå på vårterminens sista lektion innan det väntar ett härligt och välbehövligt sommarlov. Vi kom till matchen mot BK30 med en härlig svit efter en härlig vår. Dock hade spelet varit knackigt under dom sista omgångarna så fokus och snacket handlade enbart om prestation och hårt arbete samtidigt som vi skulle försöka släppa ner axlarna och bara köra utan att tänka på serien och resultat.


Vi inleder matchen betydligt mera bestämt och rejält än vi gjort dom senaste matcherna, redan i den första minuten tar vi ett avslut från distans som går strax över men samtidigt viktigt att vi visar att vi skall bestämma hur denna match skall spelas. Nästa möjlighet dyker upp i den 6:e minuten och är ett bra läge som dock målvakten räddar. Vi fortsätter ha ett kommando i matchen och rullar boll riktigt bra och varierat. 12 minuter in så gör vi en snabb spelvändning och rullar upp ett anfall på kanten och kommer till ett riktigt bra avslut men målvakten gör ännu en bra räddning. Därefter är det en period med mycket ställningskrig på mitten där bägge lagen försöker vara rädd om bollen men lyckas inte riktigt skapa några vassa chanser. Men så i den 22:a minuten slår vi en lång fin boll ut på vänsterklanten som Ebba plockar ner och skarvar vidare i djupled till en framrusande Vilde som behärskat rullar in 1-0. Knappt hinner vi dra igång spelet igen så sätter vi hög press och återerövrar bollen högt upp på motståndarens planhalva där Lisa lägger bollen centralt till Lovisa som strax utanför straffområdet laddar kanonen och borrar in 2-0. Spelet planar ut efter den urladdningen och vi noterar i minut 34 ett uppspel centralt som läggs ut på kanten och där ett inspel snett inåt bakåt avslutas strax utanför. Minut 38 innehåller ett avslut från distans strax över och innan paus har vi ett skapligt avslut från kanten.


Paussnacket är rätt lugnt där det finns en känsla av kontroll men där vi som vanligt pratar om att vi måste prata på plan med varandra och hjälpa varandra i spelet. Vi bestämmer också att nu skall vi tömma alla krafter som vi har då det är vårens sista 45 minuter som väntar.


Precis som i matchinledningen får vi en bra start även på den andra halvleken. I den 48:e minuten erövrar vi bollen på kanten och spelar in den snett inåt bakåt där Lovisa kommer och driver bollen i djupled och avslutar men målvakten gör ännu en räddning men lyckligtvis har NellieJ tagit en löpning och fyllt på på botre delen och kan nu peta in i returen till 3-0. Skönt och viktigt och det blir lite avslaget efter det. Vi kommer i några bra anfall både via kanten men också centralt i djupled. Dock skapar vi inga stora chanser förrens i den 68:e minuten när Lisa bryter sig loss centralt och driver igenom och med en välriktad bössa trycker hon 4-0 och det blir också slutresultatet i matchen som vi avslutar med några bra lägen att öka på ledningen ytterligare. Men 4-0 på tavlan och med en bra prestation tar vi med oss in i omklädningsrummet där vi hurrar för att vi gick obesegrade genom våren och där vi pratar om ödmjukheten inför sommaren och hösten där vi måste fortsätta att jobba hårt tillsammans varje dag för att få uppleva dessa glädjestunder även under höstterminen. Nu är det sol, bad och glass några dagar innan vi laddar för nya kombinationer och mera varianter.

Bra avslutning i div. 3
2018-06-29 10:33
En mycket bra första halvlek, där framför allt anfallsspelet nu fungerade bra.
I den 8:e minuten lossade Janina av en "vänsterkanon" som resulterade i 1-0, 4 minuter senare satte Skutskär 1-1. Mellan den 17:e och 21:a minuten gjorde vi 3 mål! Slangen på nick - Jenca frispelad av Willy och återigen Jenca på en påpasslig lobb.
Nellie J skickade sen in 5-1 (44) efter en hörnretur.
Till den andra halvan bytte Skutskär rejält och skakade om oss med att göra både 5-2 och 5-3, men vi kunde hålla ut och vann också rättvist.
Sammanfattningsvis en mycket bra första halvlek, men en lite sämre andra.

Div. 3 vinst mot Hagaström
2018-06-27 09:48
I en inte alltför välspelad match kunde vi besegra Hagaström komfortabelt med 4-1 (3-1).
Värmen såg ut att suga musten ur oss och det var många felpass och felpossioneringar i den första halvan. Men 1-0 (6) efter att Janina spelat in till Emmi som från nära håll petade bollen i mål.
Hagaström kvitterade sen på straff i den 18:e minuten
I den 24:e minuten tog vi åter ledningen på en patenterad nick av Slangen.
Janinas speed på kanten resulterade än en gång med ett inspel som landade på Jencas högerfot - 3-1.
Trots lite knackigt spel är det dock starkt att ha 3-1 i ryggen i pausvilan

Bättre spel i andra halvan och Jencas skott från straffområdeslinjen i den 56 minuten resulterade i 4-1. Resten av matchen hade vi klart grepp om och målchanser brändes i parti och minut.
Men som sagt att inte spela speciellt bra och ändå vinna är starkt.
Nu tar vi oss ann Skutskär borta på torsdag (28/6) i vårens sista match.
Gotland tur och retur
2018-06-23 22:20
Vi vaknade och vann!

Så var det äntligen dags att få åka tillbaka till Sveriges vackraste ö Gotland. Vi kommer ihåg premiären från i fjol när vi 1 Maj skulle möta P18 i vår första match i denna serie och åkte därifrån med en svidande förlust som dessutom var en av dom sämre prestationerna vi gjorde förra året. Samtidigt blev det ett startskott för oss att jobba hårt för att lyfta vår nivå vilket sakta men säkert har tagit oss till den nivå som vi har i vår fotboll just nu, en nivå som gjort oss obesegrade under årets inledning av F17.


Äventyret startade redan 06.15 med att bussen rullar  från Sandviken med delmål Arlanda. Väl på Gotland så möts vi av ett strålande väder och som alltid fantastiska människor som alltid vill alla besökares bästa och dom förstår värdet av att marknadsföra sin ö som varje år skapar massa minnen från semestrande människor.


Efter en sallad i solen på Dalhems IP går vi in och börjar byta om samt prata om dagens prestation. Vi börjar med att ta oss tillbaka till just 1 Maj och den resa vi har gjort därifrån tills nu. Matchen vet vi kommer bli tuff då Dalhems spel och kvalité inte alls motsvara deras nuvarande placering i tabellen.

Matchen startar och det är ganska trevande och lite avvaktande. Inget av lagen tar tag i varken sitt spel eller i matchen så när vi i den 12:e minuten släpper igenom ett anfall i djupled och dom får rulla in 1-0 känns det på två sätt. Dels tungt att åka på ett onödigt bakåtmål men också bra för vi måste vakna till.

Det blir något bättre och den närmaste tiden ser ut som följer;

18:e minuten en hörna som rinner igenom straffområdet.

21:a genomspel centralt med ett avslut som räddas av målvakten och sen petar vi returen strax utanför.

i 28:e rinner vi igenom centralt men avslutet strax utanför.

I den 37:e utmanar vi på kanten och kommer in i banan där vi går på ett avslut som målvakten tippar i ribban.

Efter den perioden så har vi kommit in i matchen och lyckligtvis i den 43:e minuten får Lovisa en yta strax utanför straffområdet och laddar bössan och bollen borrar sig upp i nättaket och det blir en skön energi att ta med sig in i pausen.


Som vanligt försöker vi ha en öppen diskussion om hur spelet och prestationen varit. Vi känner att det inte har varit det vi pratade om under första halvlek så vi behöver vakna till och jobba vidare för att spelet skall komma igång och släppa.


Vi drar igång andra halvlek mycket bättre än den första, redan i den 49:e minuten så rullar vi upp ett anfall på kanten som leder oss till en halvchans men avslutet mitt på målvakten. Vi håller kvar initiativet och i den 49:e minuten bjuder vi på en riktig delikatess där vi med ett mycket bra passningsspel och spelare i rörelse lyckas sätta bollen på Engla som rinner igenom centralt och säkert trycker in 2-1. Matchen fortsätter att vara jämn, vi möter ett lag som verkligen bestämt sig för att kriga och ge allt. Dom tar kampen och vinner mycket närkamper som också ger dom en del målchanser där vi med ett krigande i backlinjen och en het målvakt i kombination med lite flyt lyckas freda oss från flera baklängesmål. Men vi har lite chanser själva också enligt följande;

53:e minuten ett avslut från distans i stolpen.

62:a vi utmanar ännu en gång från kanten, viker in men avslut strax utanför.

i 78:e rinner vi igenom från kanten och i ett friläge så rullar vi bollen strax utanför.

Sen kommer det....en glädjens stund för en fotbollsälskare....

i 80:e minuten får vi en farlig frispark som Lisa kliver ut och som vanligt levererar hon en frispark med perfektion och nu händer det, med vilja och stort mod har Ebba krigat sig in i straffområdet och denna gång sätter hon PANNAN på bollen och NICKAR!!!  3-1 ...vi NICKAR!! ja just det, vi NICKAR in ett mål! Det blir också slutresultatet och vi tar med oss ännu en krigarinsats och en revansch från ön som kändes skön och värdefull inför fortsättningen.


Innan vi landade igen så fick vi avnjuta lite VM fotboll på Visby flygplats och en välförtjänt hamburgare på Max. Nu laddar vi för vårsäsongens sista match i F17 innan sommarledigheten, den spelas 24/6 på Jernvallen då BK30 kommer på besök.


Dalhem - Sandvikens IF  1-3, (1-1)


12 1-0

43 1-1 Lovisa Åström

49 1-2 Engla Collin

80 1-3 Ebba Axelsson

Snöplig förlust i div. 3
2018-06-20 10:13
Det var nog vår bästa match hittills och vi gjorde en mycket bra första halva, stod för det mesta av spelet och GIF körde mest med sina långbollar.
Vi krigade verkligen för varandra och skapade också målchanser, men målen uteblev.

0-0 i pausvilan.

GIF gjorde ett par byten och "snäppade" upp spelet, men vi stod upp mycket bra.
Så i den 77:e minuten kom vinstmålet.

Matchen var dock jämn där spelet böljade fram och tillbaka och målchanser skapades åt båda håll.
Ett oavgjort resultat hade varit mest rättvist, med dock en sur 0-1 förlust.
Nu ska Hagaström och Skutskär få sota för det nästa vecka.
Plus i kanten till samtliga och ett extra till målvakten Hanna S.

Seger mot Hofors i div. 3
2018-06-13 11:25
Det satt långt inne, men till slut kom de 2 målen som avgjorde matchen.
I den första halvleken kom vi inte riktigt loss, dels på grund av att vi själva "drällde" med bollen och trasslade in oss i närkampssituationer som också ibland förlorade samt att Hofors konsekvent slog bollar förbi vårat mittfält.
paus 0-0
I den andra halvleken tog vi nästan totalt över spelet, men koncentrationen framför motståndarmålet var inte alltid den bästa. Många bra spelsekvenser levererades men som sagt avsluten var sämre.
Inte förrän i den 84:e minuten kunde Näslund pricka in 1-0 efter en tilltrasslad situation i straffområdet. 2-0 kom två minuter senare genom Johannas snygga förarbete och frispelning av Janina.
Bra att vi trots dålig utdelning konsekvent "maler på" och tröttar ut motståndarna för att på så vis vinna matchen.
Seriefinal och nollan intakt.
2018-06-10 20:53
4 fötter som sprang långt och gjorde 2 mål

Då blev det äntligen dags att få kliva upp och ladda för seriefinal i F17 och vänta på bussen från Karlskoga som Rävåsens IK kommer ifrån.

Med senaste derbyt färskt i minnet så har känslan varit god under veckans träningar. En känsla att vilja visa att det finns mer att ge än vad vi fick ut av den prestationen. Det som är en av dom bästa egenskaperna med vårt gäng är det egna drivet och förmågan att alltid plocka fram det där lilla extra när det verkligen behövs som mest. Därför kändes samlingen och genomgången självklar, man både såg och kände att idag skulle vi lyfta oss och prestera på hög nivå.


Matchen rullar igång och inledningen är häftig och fartfylld;

2:a min, friläge men avslutet på målvakten.

3:e min, en ny chans efter att ha anfallit på kanten och inspel snett inåt bakåt men vi får ingen träff på bollen.

7:e min, nytt avslut över denna gång efter ännu ett anfall på kanten.

12:e min, en fin djupledsboll som nästan når ända fram.

17.e min, ett friläge centralt men skottet går över.


Efter denna inledning blir det logiskt att tillslut få utdelning, målet kommer i

19:e minuten då Vilde rinner igenom på en djupledsboll, vinner närkampen och avslutar med ett distinkt skott till 1-0.

Spelet rullar på och vi kontrollerar matchen på ett ok sätt, Rävåsen sticker upp och visar sin klass och kompetens vilket gör att vi måste vara noggranna och tålmodiga i vår passningsspel.

I matchminut 28 får så Lisa på en härlig träff från strafforådetslinjen och bollen letar sig in bakom målvakten till 2-0. Ett viktigt mål som ger oss självförtroende och innan halvleken är slut har vi ett nytt friläge efter ett fint anfall centralt, dock går avslutet över.

I pausen handlar allt om återhämtning, vatten och prat om hur vi upplever spelet. Många diskuterar och engagerar sig och vi kommer fram till att vi gör det bra men vi kan bli ännu enklare och vi kan hjälpa varandra ännu mer. Känslan från samlingen att man verkligen vill förstärks inför andra nu när vi satt oss i en bra situation.

Vi tar tag i spelet direkt i andra och precis som i matchinledningen har vi flera bra möjligheter.

47:e min, avslut centralt där vi är först på returen men tätt över.

51:a min, Ett anfall på kanten med pass snett inåt skapar en halvchans som målvakten plockar upp.

53:e min, ännu ett anfall på kanten med ett nytt avslut som målvakten räddar och vi är nära att få en tå på returen men till slut lyckas vi få en hörna i tumultet som blir.

54:e min, Hörnan som med perfektion och på andrabollen dyker Lovisa upp och går igenom två stycken försvarare och lyfter in 3-0.

Trots 3-0 som krigar Rävåsen vidare och i den 64:e minuten reducerar dom till 3-1. Sen har ett par riktigt bra chanser, dels i den 75:e min men även detta avslut går över och sen i den 85:e minuten ett friläge som målvakten räddar. Rävåsen reducerar till 3-2 i den sista minuten men till slut lyckas vi reda ut matchen och vi konstarerar att vi har krigat oss till ännu en seger och det innebär att vi för stunden fick kliva överst i tabellen. Någonting som vi verkligen gör med en ödmjuk stolthet.


En härlig krigarinsats i ett varmt klimat som verkligen plockar fram all fysisk förmåga ur oss.


Sandvikens IF - Rävåsens IK  3-2, ( 2-0 )


19 1-0 Vilde Bång-Öygard

28 2-0 Lisa Svedberg

54 3-0 Lovisa Åström

64 3-1

90 3-2Klassiskt derby med klassiskt resultat.
2018-06-08 00:17

Att få spela derbyn kommer i alla idrotter i alla länder och på alla nivåer innehålla en viss nerv och extra spänning. Det var också det som kittlade lite extra inför den 6:e omgången borta mot Valbo FF.


Matchen rullar igång och inledning är rätt avvaktande där spelet blir svårt att bemästra när gräset inte riktigt hunnit hämtat sig efter den långa vintern som gjort våra gräsplaner mindre fördelaktiga. Det är ju dock något som drabbar bägge lagen då både vi och Valbo gärna vill hålla bollen efter backen med ett kontrollerat passningsspel.


Efter 11 min får vi en frispark som vi lyfter in i straffområdet och kan efter lite trassel rulla in andrabollen genom Engla. Målet skapar någon form av lättnad som dock gör att vi inte riktigt är på tå utan står och ser på när Valbo kan kvittera i den 17:e minuten genom en hörna som inte rensas undan. Dess bättre så lyckas vi i den 20:e minuten genom en frispark som Vilde möter på volley sätta dit 2-1. Resultatet står sig halvleken ut men spelet lyser med sin frånvaro och känslan är som i ett klassiskt derby att detta kommer att handla om kamp och inte så mycket teknik och finess.


Valbo kvitterar relativt omgående i andra halvleks inledning och känslan från den första består och vi inser nog att idag är det kamp, för själva spelet vill inte riktigt infinna sig. Vi krigar vidare och i 56:e minuten får vi ännu en frispark som vi lyfter in och äntligen får vi en panna på bollen och konsterar att Vilde gör sitt andra mål för dagen med en vacker nick. Känslan nu blir att det börjar mattas med energi och värmen och den tunga planen börjar göra sig påmind. Samtidigt vill Valbo annat och jagar en kvittering, en kvittering som sedan kommer i den 69:e minuten genom en djupledsboll.


Fram till den 75:e minuten känns det som bägge lagen är slitna och det skapas inte några farligheter i spelet. Men just i dag har det varit dom fasta situationerna som givit resultat och så skall det även göra i den 75:e minuten när dagens 4:e frisparksmål är ett faktum, Ebba snappar upp andrabollen och stöter in 4-3 med kvarten kvar. Men den glädjen blir kortvarig då Valbo rullar upp ett anfall bara 3 minuter efter vår ledning och efter lite strul och små marginaler så kvitterar Valbo för fjärde gången denna dag och vi kan konstatera att ett klassiskt derby får ett klassiskt resultat och med lite eftertanke kan vi tycka att det också va rättvist. Vi tar med oss fasta situationer, ett nickmål och det faktum att vi fortfarande är obesegrade i F17 Svealand.


Valbo FF - Sandvikens IF  4-4, (1-2)


11 0-1 Engla Collin

17 1-1

20 1-2 Vilde Bång-Öygard

49 2-2

56 2-3 Vilde Bång-Öygard

68 3-3

75 3-4 Ebba Axelsson

78 4-4

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
FÖR ETT BÄTTRE SAMHÄLLE
HUVUDPARTNERS
 

GULDPARTNERS
 
 
 Avgränsare

SOCIALA MEDIER