Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till F19

Vi ska utbilda och utveckla fotbollsspelare utifrån individens förutsättningar, så att dom får en bra grund att ta med sig in i sitt framtida fotbollspel. Vi ska dessutom med glädje och rätt attityd ge varandra möjligheter till livslång kamratskap. Gruppen skall alltid ge trygghet och  där viljan att göra varandra bättre alltid skall gå först.

Alla i vår grupp har olika ambition och olika förutsättningar, men alla kommer att känna sig välkommen alla gånger.


Ledord för vår verksamhet är;

Glädje - Trygghet - Kamratskap - Nyfikenhet


"When they go low, we go high"

Michelle ObamaHistoriens makt är stor i Gästrikland!
2018-10-15 00:34
Distriktsmästare F17 2018 Sandvikens IF

Historien kring distriktsmästerskapen i fotbolls Gästrikland är gammal men för oss tog den sin början 2014 med klassen F13. Det slutade med en finalförlust mot Hille på Måsberget med 2-0.  2015 i klassen F14 besegrade vi IK Huge på Gavlevallen med 1-0 med ett mål i slutminuten. 2016 åkte vi på en ny finalförlust mot Hille med 6-0 för att sedan i fjol bryta trenden med finalförluster mot just Hille när vi besegrade dom gulsvarta på Jernvallen i F16 med 2-0. Det leder oss fram till nutid, 2018 i klassen F17 var det så dags att spela den 5 raka DM-finalen och en lite kul reflektion är att vi och Hille hade 2 titlar var och att det alltid i alla finaler bara varit ett av lagen som gjort mål.

Vid samlingen pratade vi om den utvecklingen som vi har haft dom senaste åren kring den mentala styrkan och inställningen att kunna kriga med sin fysik när inte alltid teknik och taktik är på plats. Vi hade en tendens i tidig ålder att underprestera när det gällde som mest men omvänt i äldre ålder att vi har haft en förmåga att plocka fram ett hjärta och ett pannben i dom stora viktiga matcherna vi har fått spelat dom senaste åren.

Att det var nervöst, spänt och påtagligt känslosamt kunde man både känna innan matchen och dessvärre känna direkt i inledningen på den samma. Vi fick ganska tidigt en känsla att denna dag skulle handla om just det vi pratade om timmen innan avspark. Just den inställningen visar Vilde i den 22:a minuten när hon med en liten tå på ett utsträckt ben lyckas nå bollen och den rullar in i bortre burgaveln. Under matcherna brukar vi anteckna saker att ta upp i paus och när listan blir längre än 2 punkter brukar det vara ett tecken på att det måste bli en förbättring. Denna lista innehöll 5 punkter där det mesta stod. Nu valde vi att prata om punkten prat och engagemang som var liten av nyckelpunkten för att försöka lösa dom andra punkterna samtidigt.  

Känslan och stämningen var positiv under den 15 minuter långa pausvilan och med fokus på kommunikationen och att hela tiden ta nästa situation gick vi ut för avspark till dom sista 45. Inledningen är något bättre men spelet jämnar ut sig och bägge lagen skapar bra lägen att förändra resultatet men matchen står alltjämt 1-0 och vi går in den sista kvarten. Då har vi varit hårt pressade en period och väljer att förändra lite genom att lyfta upp positionerna mera offensivt för att få mera kraft att skapa tryck på Hille och inte bara stå och slå ifrån oss. Vi lyckas bra med den tanken och dessutom har vi några riktigt vassa chanser att sätta punkt för denna match men eftersom det nu är en final och mycket folk på läktaren behåller sagan sin spänning genom att bollar räddas av målvakter, av offrande spelare, skott i ribban och bollar som dansar på mållinjen. Man brukar säga att i idrotten är historiens makt stor och så även denna gång. Reflektionen om att det alltid bara har varit ett lag som gjort mål i en DM-final i våra klasser sedan 2014 håller i sig även 2018 och med trötta och onda kroppar lyfter vi den finaste av pokaler som man vinna i Gästrikland mot den klarblåa himlen och konstaterar att vi tog vårt 3:e DM-guld som ungdomslag på 5 raka finaler genom att med hjärta, pannben och stor vilja vinna med målet som gjordes på just det sättet. Tack till er som var på plats och stöttade oss och samtidigt ramade in denna härliga höstsöndag till ännu ett minne att hänga på väggen.

 

Hille IF – Sandvikens IF  0-1, (0-1)

22  0-1 Vilde Bång-Öygard

Efter 9år tar man examen!
2018-10-13 22:14
Tiden går fort när man har roligt.

Att sätta en rubrik på detta matchreferat, det sista i seriesammanhang för Sandvikens IF F01 är svårt. Eller egentligen lätt eftersom det kunde stå massa olika saker som skulle ha känts rätt. En tanke var att skriva ”när verkligen överträffar det skrivna ordet”. Ett annat är ”Dom som visade att allt är möjligt” eller ”När laget blev viktigare än jaget”. Ja oavsett vilken så skulle det vara passande.

Jag väljer ändå att hålla fast vid dom skolmetaforerna som jag nämnt under vissa referat. Jag gör det av en anledning och det är just att utbildning som leder till utveckling som sedan leder till resultat är det vi har sysslat med under 9år och precis som i skolan tar man examen efter det tidsintervallet. Att fått följt dessa underbara individer under denna period i deras liv är ett privilegium som få får uppleva. Att få bygga upp värden som gemenskap, kamratskap, trygghet och glädje och att få följa dessa tjejers utveckling över tid har varje dag skapat energi och egen utveckling.

Söndagen den 30/9 2018 var datumet då vi klev på bussen för att avsluta seriespelet som ett ungdomslag. Vi åkte dit med massor av anledningar. Dels för att ta revansch för mötet i Sandviken tidigare under säsongen som slutade 3-3 efter att vi ledde med 3-1. Sen hade vi också möjlighet att komma på en andra plats i serien. Någonting som vi innan serien nog inte riktigt vågade tro på och med dom utmaningarna vi har haft med vår verksamhet under året var det ett mindre mirakel att vi hade den chansen inför resan till Västerås.

Vi drar igång med matchen på en gång. Det var blåsiga förutsättningar och dessutom på gräs som alltid är mera svårbemästrat när man aldrig tränar på det. Vi får däremot en riktigt bra start där Engla redan i den 2:a minuten får en perfekt passning i djupled där hon tajmar sin löpning och fri med målvakten rullar hon in 1-0. Spelet känns dock sådär och efter några avvaktande minutrar där vi är väldigt stillastående så gör Skiljebo både 1-1 och tar ledningen med 2-1 då matchklockan visar 11 minuter. Tungt och dessutom rättvist, Skiljebo har ett par duktiga spjutspetsar som ofta vill komma rättvända med fart och i kombination med att dom har några duktiga tjejer med bra tillslag som slår långa bollar bakom vår backlinje så blir vi djupt nerpressade på egen planhalva och får jobba hårt för att freda oss. Spelet fortsätter knacka men samtidigt känns inställningen väldigt bra och vi börjar ändå jobba mera och hårdare och även om spelet inte flyter på så krigar vi till oss en straff i den 21:a minuten som Lisa behärskat lägger i till 2-2. Nu har vi en bra period, vi har både en bra hörna som målvakten får göra en bra räddning på och ett par distansskott som går strax utanför i motvinden. Framme vid den 26:e minuten så tvingas vi till ett byte där vi bland annat flyttar ut Ebba på högerkanten och 10 sekunder senare har hon drivit igenom och tryckt in ledningen till 3-2. Målet påverkar oss tyvärr negativ, jag tror att vetskapen om denna match betydelse gjorde sig påmind och ännu en gång blir vi passiva och ännu en gång blir vi straffade och Skiljebo kvitterar till 3-3 innan halvtidsvilan.

Pausen handlar bara om positiva saker fast vi är besvikna på dom först 45 så är snacket bra och jag kan helt ärligt säga att jag aldrig har känt den viljan som fanns i det omklädningsrummet just där och då. Och när vi går ut i andra så är det ett helt annat lag och redan från minut 46 trampar vi gasen i botten. Vi har ett stort bollinnehav och dom inledande 15 minutrarna är helt våra där vi sånär lyckas få till den sista passningen för dom riktigt stora chanserna så därför blir det logiskt att vi tillslut får utdelning och vilket mål sen. Vilde sliter åt sig bollen i den 59:e min men hamnar felvänd vilket gör att Engla som är rättvänd får en passning och i samma stund sticker Vilde på ett väggspel som Engla ser och med en passning av perfektion får Vilde bollen på foten och med vinden i ryggen springer hon ännu fortare än hon brukar och med blicken upp så rullar hon iskallt in bollen till ställningen 4-3. Med hjälp av medvinden så lyckas vi hålla bollen på offensiv planhalva stora delar av den kommande kvarten och kommer till några halvchanser och när vi kommer till den berömda sista kvarten är det som om allt vi pratade om i inledningen på säsongen blir till verklighet. Om man inte kan spela sig till en seger rent tekniskt får man kriga till sig en seger rent fysiskt. Det är så många som sätter personbästa när det gäller fysiskt arbete och inställning och när domaren blåser av denna match är det ett rödvitt glädjevrål som utbrister på Hamre IP som jag tror kommer eka även när våren kommer och fotboll återigen skall återupptas på fältet utanför Västerås.

Känslan att sedan få stå och avsluta denna match med några avslutande ord kändes, känslan var en blandning mellan tomhet, stolthet och euforisk glädje. Vi har ännu en gång visat att det är något speciellt med Sandvikens IF F01.

Nu ser vi fram emot den sista fajten, kampen om DM-guldet vars historia går att läsa på vår instagram. Vi ses på Gavlevallen 14/10 kl. 14:00.

 

Skiljebo SK – Sandvikens IF  3-4, (3-3)

2   0-1  Engla Collin
9   1-1
11 2-1
21 2-2  Lisa Svedberg
26 2-3  Ebba Axelsson
33 3-3
59 3-4  Vilde Bång-Öygard

Dalarna från 0 till 8
2018-09-27 00:34

Ornäs – Sandvikens IF

Allt i vår tillvaro går upp och ner. Vi kom från en härlig derbyseger mot Valbo till en ny match borta mot Ornäs. Det återkommande problemet med att få ihop ett lag visade sig ännu en gång från sin sämsta sida och till matchen åkte vi med ett par avbytare och en utespelare i mål.

Vi försökte gjuta mod i truppen på vägen dit genom att få dom att känna lite vi mot världen då vi i perioder känner oss som ett piratlag utan tillhörighet. Ornäs vet vi är ett bra lag som trots sin tabellplacering verkligen är ett tufft motstånd med flera individuellt skickliga spelare. Vi byter om och Engla tar på sig sin målvaktdräkt med en skön glimt i ögat och med hennes mentala styrka så ser hon fram mot en härlig utmaning i en väldigt ovan roll.

Matchen över 90minuter blir en mental kamp mot frustration och ilska. Vi sliter och kämpar och är med i matchen ända in i det sista och det är mycket tack vare en storspelande Engla i mål och en backlinje som sliter. Dock har vi väldigt svårt att själva skapa någonting framåt och vi får tillslut bekänna oss besegrade men det känns ändå så orättvist på något vis även om själva matchen kändes rimlig i förlusten. Vi lägger all fokus på nästa hemmamatch när nästa dalalag kommer på besök, Falu BS.

Ornäs -  Sandvikens IF  1-0  (1-0)

 

Sandviken IF – Falu BS

Äntligen dags för ny match där veckan har känts slitsam eftersom mycket av det som hände mot Ornäs fortfarande sitter kvar i huvudena. Dock känns det bra vid samlingen och det känns som vi idag verkligen kan och vill vara med och slåss om en upprättelse.

Matchen rullar igång och dom första 5 minuterna innehåller ett par anfall från bägge lagen som inte resulterar i några jättelägen. Men redan i den 7:e minuten så bygger vi upp ett jättefint anfall från backlinjen via mittfältet som sedan trycker en djupledsboll som Vilde rinner igenom på och rullar in 1-0. Målet skapar direkt ett momentum i spelet och vi driver och bestämmer det som skall hända på planen. I den 25:e minuten lyfter Vilde bollen över målvakten men i stolpen och i anfallet efter kommer Ebba igenom på kanten men målvakten gör en bra räddning. Det känns som det måste lossna och mycket riktigt. Lisa vänder och vrider i mitten och med ett välplacerat avslut stolpe in står det 2-0 på tavlan. Två minuter senare så rinner Vilde igenom igen och vi noterar 3-0. Matchbilden håller i sig och i den 38:e så är det dags för ett nytt mönsteranfall som börjar i backlinjen upp central på mitten där två kombinationer med felvänd spelar rättvänd får tillslut ut bollen på kanten där Maria bryter sig loss och rullar in 4-0, ett resultat som håller i sig halvleken ut.

Vi pratar mycket om att våga fortsätta och att behålla fokus i passningsspelet så vi inte tappar boll i fel lägen.

Andra drar men en avspark där vi går med 8st spelare offensivt och tvingar fram en hörna. Sen jämnar Falun ut spelet och har fram till matchminut 60 ett par bra lägen som Thilda får kliva fram och ta hand om. Sen går vi in i en fin sista halvtimme på VM-arenan. Efter att ha räddat ett friläge i minut 61 så rullar Thilda ut bolen centralt där det 3 passningar senare jublas åt att Vilde har rullat i 5-0 på en skolbok i snabba omställningar. Nästa godisbit utspelar sig i den 70:e minuten då vi får en högerhörna. Hörnan blir lång och där har Elin exemplariskt klivit ut från sin bortre stolpe och dra till på halv volley i bortre burgaveln. Knappt hinner avsparken slås så erövrar vi bollen på mitten och ännu en fin kombination ger möjlighet att sätta en djupledsboll som Engla kommer farande på och behärskat trycker in 7-0 och innan domaren blåser av denna match så får Ebba bryta in från sin kant efter ett fint anfall och fastställa resultatet till 8-0. En otroligt skön och välförtjänt comeback som gör att vi får åka till Västerås och Skiljebo i den sista omgången och spela en match som har betydelse för hur serien skall sluta.

Sandvikens IF – Falu BS  8-0,  (4-0)

7   1-0  Vilde Bång-Öygard
28 2-0  Lisa Svedberg
30 3-0  Vilde Bång-Öygard
38 4-0  Maria Harrouch
61 5-0  Vilde Bång-Öygard
70 6-0  Elin Ahlander
71 7-0  Engla Collin
82 8-0  Ebba Axelsson

Effektivitet i det sista derbyt
2018-09-16 10:27

Det finns matcher och sen finns det matcher. Att efter ha åkt på säsongens första förlust mot Rävåsen senast fanns det en stor revanschlusta OCH lägg då också till den extra kryddan att vi skulle möta Valbo FF. Ett Valbo som stått för massor av imponerande insatser och som inför matchen dessutom var serieledare.

Redan på samlingen kan man känna att idag är det något extra som kommer att visa sig när det gäller energi och engagemang. Vi pratar om det mentala, vi vet att det kommer bli tufft och som alltid kommer det vara små marginaler som kommer avgöra denna match.

Inledningen känns ok, vi ligger väldigt rätt i positionerna och det känns bra. Vi hade bestämt innan att lägga långt första 5min för att trycka ner Valbo på egen planhalva. Vi lyckas ett par gånger men lyckas inte komma till några stora chanser. Vi har ett par avslut från distans och en situation i straffområdet där vi krigar till oss bollen får så när träff på avslutet. Valbo har ett par farliga chanser men med en storspelande Lotten i mål och en backlinje som kommunicerar och engagerar sig så fredar vi vårt egna mål. I den 20:e min får vi ett friläge centralt efter en djupledsboll men målvakten gör en bra räddning. Kort därefter i den 23:e är det så dags att spräcka nollan, Lotten drar iväg en utspark som når hela vägen upp till Vilde som precis får foten på bollen innan målvakten och lyfter in 1-0. Halvleken är fortsatt jämn i spelet och Valbo skapar ytterligare ett par farliga chanser medans vi har ett par från distans. Innan halvleken är slut får Vilde ett friläge i den 43:e min som rullar strax utanför. 1-0 står sig halvleken ut.

I paus tycker vi att det började bra men har där vi allt eftersom tappat initiativet och vi har också blivit sämre på att engagera oss i spelet och det saknas mycket snack på planen. Men vi känns fokuserade och går ut till andra halvlek med gott mod.

Dock kan vi konstatera att andra halvleks första 25 minuter tillhör Valbo. Lotten radar upp räddningar och det är ett vilt kämpade försvar som lyckas hålla vår nolla intakt. Men som det ofta blir i fotboll när ett lag trycker på utan utdelning så får motståndaren en öppning. Så blev det även på VM arenan denna dag, i den 70:e min så hittar Tindra en djupledsboll till Vilde som rinner igenom och krigar in 2-0. Målet skapar energi samtidigt som Valbo tappar sitt övertag. Matchen jämnar ut sig men Valbo skapar fortsatt chanser men idag har vi ett helt gäng med krigare som sliter och jobbar för varandra och i slutet så får vi en snabb omställning där Vilde som gått ut på en kant får stora ytor att driva boll på. Hon gör sina försvarare och kan i den 89:e minuten sätta spiken i kistan och vi får höra domarens pipa och kan konstatera att vi fick med oss en seger i vårt sista ungdomsderby tillsammans.

Ännu en gång fick vi visa att oavsett om du får igång ett spel eller inte så är det kriga och slita i 90 minuter som kommer betala sig och idag visade vi en sån där härlig inställning som vi så många gånger under våra år tagit fram när det har behövts som mest. Stolthet och glädje där vissa Söndagar är bättre än andra och det är bara i idrottens värld man kan få pendla på en vecka mellan fullständig frustration och euforisk glädje. Nästa omgång väntar Ornäs borta.

#vigerossaldrig

 

Sandviken IF – Valbo FF  3-0, (1-0)

23  1-0  Vilde Bång-Öygard
70  2-0  Vilde Bång-Öygard
89  3-0  Vilde Bång-Öygard

En förlust som blev en vinst.
2018-09-11 21:40
Grupparbete när det är som bäst.

Efter 88 sms där truppen inför Söndagen blir klar sent på Lördag så vaknar vi på matchdagen med några återbud som gör att vi är precis en startelva som skall bege sig ända till Karlskoga och kriga om en intakt förlustnolla. Vi har dom senaste matcherna varit upp och ner i energi och engagemang på vilket har gjort att vi i perioder blir slarviga och stillastående i vårt spel.  

I bussen får tjejerna själva sätta sig med tavlan och pennan och skapa systemet för dagen där alla positioner bemannas och där dom dessutom ritar upp hörnor både offensivt och defensivt. Naturligtvis handlar pratet innan match om att tänka på detaljer som gör att vi kan effektivisera den fysiska belastningen då vi kommer behöva all kraft vi kan få för att orka 90 min. Matchen börjar och redan i den första minuten kommer en av deras duktiga forward loss och kan trycka in 1-0, en början som kan bli tung för vem som helst. Men vi låter inte inledningen påverka oss nämnvärt. Dock kan vi konstatera att vi möter ett gäng med bra fart och många skickliga individer som sätter press på oss långa stunder i första halvlek. Men vi gör också en bra halvlek där vi enligt våra noteringar har mycket avslut men där vi inte riktigt kommer in i sista delen och kan hota med klara målchanser utan mest lite halvchanser och distansskott. 1-0 står sig halvleken ut.

Snacket i paus är en blandning av frustration och lite missnöje då vi tycker att vi måste få med oss fler spelare offensivt när vi har möjlighet att ställa om. Vi försöker prata om att få ihop lagdelarna mera för att ha bättre närhet till varandra och därigenom kan få ha bollen längre under kontroll.

Andra halvlek hinner knappt dra igång så får Rävåsen erövra boll på mitten och med en snabb djupledsboll kommer Rävåsens snabba forward fri, dock gör Thilda en fantastisk räddning men dom får slå in returen till 2-0. Tungt mål som sätter lite prägel på inledningen och under en period händer inte allt för mycket. Men vi tar oss fram till den 65:e minuten då vi ännu en gång tappar boll när vi är på väg framåt och Rävåsen ställer om med mycket folk och kan skjuta in 3-0. Vi fortsätter peppa varandra och i den 68:e minuten får vi en hörna som efter lite flipperspel landar framför Annas fötter som behärskat lyfter in reduceringen till 3-1. Ny energi och vi tar över spelet och skapar några bra anfall som sånär kan resultera. I takt med att tiden rinner iväg väljer vi att lyfta fram spelare och försöka sätta lite extra press på motståndet. Dock blottar vi oss då bakåt och det är ytor som Rävåsen utnyttjar och gör 4-1 i den 78e och 5-1 i den 80:e. Såklart blir det spiken i kistan men den avslutningen som dagens 11 krigare står för värmer i hjärtat. Men ett driv att ge denna match 90 minuter så reducerar Carmen efter en perfekt slagen hörna i den 82:a minuten och dessutom reducerar vi igen 2 minuter senare genom Ebba som starkt bryter in från kanten och trycker in bollen i bortre burgaveln. Vi fortsätter pressa dom ända in och visar att den fysiken som byggts under en längre tid är på en hög nivå. Dessutom har vi fått fart på engagemanget och energin dom senaste matcherna och det hoppas vi skall få vara en naturlig del av vårt spel i dom matcher som återstår.

Vi är oerhört tacksamma till dom som kom och gjorde denna match möjlig trots att dom redan spelat tuffa matcher denna helg. Vi sitter på bussen med raka ryggar och högt hållna huvuden. Vi längtar till veckans träningar och framförallt till kommande helgs derby mot serieledarna Valbo FF.

 

Rävåsen – Sandvikens IF  5-3, (1-0)

1   1-0
46 2-0
65 3-0
68 3-1  Anna Hättestrand
78 4-1
80 5-1
82 5-2  Carmen Abed Ali
84 5-3  Ebba Axelsson

Gotland - harmoni&glädje!
2018-09-02 11:23
#6x4

Sandvikens IF – Dalhem

Längtan efter att få spela match igen har varit stor!

Dock börjar denna match med ett samtal från Gotlandsbåten där Dalhem har glömt sina matchkläder och vi får börja med att jaga lite kläder till våra motståndare. Vi lyckas till slut och det innebär att det skall spelas ett dräktderby på VM-arenan. Men att få besök av ett ödmjukt och trevligt gäng är alltid så härligt och då blir det aldrig jobbigt att kunna hjälpa till.


Vi börjar bra och sätter en hög press från start och känslan är att äntligen har det släppt och dessutom är snacket på plan på en helt annan nivå än tidigare och allas energi och engagemang flödar med rörelse som effekt. Efter flera bra chanser inledningsvis där känslan blir att bara vi får hål på Dalhem så släpper det så får vi en snabb omställning där vi rullar ut bollen på kanten där Ebba avancerar framåt och håller bort sin back och behärskat rullar in sitt och lagets första mål för dagen. Det blir också starten på följande målkavalkad;

13: min, ny snabb omställning där vi har mycket folk med oss i anfallet som slutar med att Ebba ännu en gång rinner igenom och gör sitt andra och 2-0 på tavlan.

17:e min, Lisa får en andraboll strax utanför straffområdet och trycker av ett välriktat skott som går stolpe in till 3-0.

19:e min, en överlappning på högerkanten där Nellie fyllt på från sin backplats gör att vi kommer ner mot hörnflaggan och får till ett perfekt inlägg som Ebba dyker upp på och lägger in 4-0.

21:a min, Ännu en gång rullar vi ut bollen på kanten högt upp på motståndarens planhalva där Ebba håller fart och gör bort sin motståndare, fortsätter driva mot mål och trycker in sitt 4:e mål! för dagen och gör ställningen till 5-0.

37:e min, Vilde rinner igenom centralt och rullar in 6-0.

45:e min, precis innan paus kommer Vilde igenom igen och gör om samma procedur vilket gör ställningen i paus till 7-0.

I paus är det såklart en härlig stämning över dom först 45 och framförallt för att det känns väldigt engagerat på planen. Vi pratar om att försöka hålla boll i andra och träna på att spela runt och anfalla lite varierat i andra halvlek.

Kombinationen av det vi vill göra och att Dalhem backar hem gör det trångt. Men vi spelar en bra fotboll och fortsätter skapa chanser. Det blir ett par mål till, först i den 59:e minuten då Lisa trycker av ännu en bössa rakt upp i krysset till 8-0 och sedan gör Lisa även sitt 3:e mål för dagen genom att på nytt avsluta från distans. Innan matchen är slut reducerar Dalhem till 9-1. Det är alltid skönt att få studsa tillbaka och att vi som grupp kan få visa vad vi kan och hur vi vill prestera. Det är också viktigt att vi tror på det vi gör och vågar vara konsekventa i vår struktur och i vår planering. Det mest glädjande denna dag bortsett från massa fina mål var ändå den energi och det engagemang som fanns ända från samlingen till slutsignal. Med kommunikation och snack får du ett flyt i spelet fotboll och det är grunden i allt. Nu laddar vi för en lång resa till Karlskoga och mötet med Rävåsen.

Sandvikens IF - Dalhem  9-1, (7-0)


13 1-0   Ebba Axelsson
13 2-0   Ebba Axelsson
17 3-0   Lisa Svedberg
19 4-0   Ebba Axelsson
21 5-0   Ebba Axelsson
37 6-0   Vilde Bång-Öygard
45 7-0   Vilde Bång-Öygard
59 8-0   Lisa Svedberg
70 9-0   Lisa Svedberg
85 9-1  


 


Dubbla Västeråsmatcher på flera sätt
2018-09-02 11:07
Ibland behöver man fylla på....

Sandvikens IF –  Skiljebo SK 

Vi kommer till denna match efter en träningsvecka med lite för få spelare på träningarna som gjorde att det fanns en viss oro över vår nivå rent sportsligt. Dock har träningarna i sig själv varit väldig bra och dom som har kört hade gjort det väldigt bra. Snacket innan handlade som alltid om vår prestation och vad vi såg som viktigt. Just denna prestation ville vi skulle innehålla en energi och ett engagemang över 90 minuter.

Matchen börjar bra för vår del, vi tar tag i spelet och redan efter ett par minuter så har vi skapat ett par skapliga halvchanser. Övertaget fortsätter och i den 7:e minuten gör Ebba bort 3st i en dragning och kommer till avslut som målvakten lyckas rädda och vi är sånär på att slå in returen. Vi är det bättre laget som hela tiden försöker driva ett spel men samtidigt lyckas vi inte riktigt komma till dom riktigt farliga chanserna. Vi kommer fram till matchminut 35 och skapar en högerhörna, en hörna som så många gånger slås med en precision och på den första ytan står Linn som nickar in 1-0. Vi älskar alltid att göra mål men nickmål är någonting som alltid ger extra energi och glädje. Innan halvleken tar slut så har vi en jättechans att även peta in 2-0 men nickmålet från den 35:e minuten står sig och vi går till paus med det resultatet.

 

Snacket i halvtid är att vi tycker det är ok, vi kan göra saker lite bättre och lite rejälare och det blir planen inför andra.

 

Vi startar även denna halvlek bra och med lite bättre skärpa i sista delen så hade vi skapat några riktigt bra lägen för mera mål. Efter en hörna i 49:e och i 55.e som blir resultatlösa åker vi på en snabb spelvändning där vi kommer efter och ger Skiljebo lite tid och utrymme som dom gör 1-1 på. Surt och lite onödigt men samtidigt måste vi våga trycka på i vårt spel och då får vi räkna med att detta kan hända. Dock låter vi inte detta påverka oss och redan i den 60:e minuten rullar vi upp ett fint anfall centralt där Vilde vänder bort sin back och rullar in 2-1 i bortre burgaveln. Nu får vi energi och spelet rullar på men vi har fortfarande svårt med att skapa lägen. Vilde kommer till ett avslut från distans i 65:e strax utanför. Vi rullar bollen bra och i den 70:e minuten får vi möjlighet att snabbt spelvända och efter att ha drivit upp centralt, vidare ut på en kant för att sedan spela snett inåt bakåt där vi avslutar och målvakten räddar så kommer Maria farande på bortre stolpen och petar in 3-1. Rättvist och väldigt skönt, dock hamnar vi i just den känslan även på planen… Skönt nu är det klart, men som vi alla vet så spelas en match 90min och att sluta springa och jobba i sporten fotboll straffar sig alltid och denna match blev ett bevis för det. Skiljebo tar över sista kvarten och efter en djupledsboll i 75:e som dom gör 2-3 på och bara 2min senare avlossar dom ett skott som smiter strax under ribban till kvitteringen 3-3 så lyckas vi med andan i halsen hålla oavgjort matchen ut. Känslan efteråt känns som en förlust och besvikelsen är stor över att vi inte riktigt orkade 90 minuter. Men vi tar med oss en poäng och lovar varandra att kommande vecka skall präglas av hårt jobb där engagemang, energi och tuffa träningar skall ge oss bra förutsättningar att åka till Västerås och möta BK30 på Söndag 19/8. 

 

Sandvikens IF – Skiljebo SK  3-3, (1-0)

35 1-0                Linn Andersson
55 1-1
60 2-1                Vilde
70 3-1                Maria
75 3-2
77 3-3

 BK 30 – Sandvikens IF 

En vecka går fort och det är dags igen att ställas mot ett Västeråslag som denna gång heter BK30. Pratet innan handlar om samma saker som senast och fokus ligger helt och hållet på energi. Dock kan vi konstatera att dom delarna som vi ville lyfta inte gjorde det. Vi blev från början väldigt hårt nertryckta och hamnade väldigt djupt ner på egen planhalva vilket gjorde att det blev långt till avslut när vi väl fick bollen under kontroll. Thilda ger oss energi genom flera monsterräddningar.  Efter att ha försvarat oss i 16 minuter så får vi en snabb omställning efter att ha erövrat bollen centralt, vi sätter bollen i djupet och Vilde rinner igenom och avslutar i bortre burgaveln till 1-0. Dock fortsätter matchbilden där vi får fortsätta försvarar oss och gör det bra. Efter 30 minuter sätter vi hög press och lyckas erövra bollen utanför motståndarens straffområde och Klara vänder bort sin back och skjuter in 2-0. Nu vänder matchbilden till vår favör och vi får ett bättre tryck på BK30 där vi har kontroll på bollen i längre perioder. Innan paus har vi två riktigt bra chanser  och 2 hörnor som blir resultatlösa.

I paus pratar vi om att vi behöver komma upp högre i banan, ligga närmare motståndaren och börja kommunicera med varandra.

Tyvärr går vi ut till andra halvlek med helt tomma tankar, BK30 äger fullständigt allt på planen och utan en storspelande Thilda i mål hade det runnit iväg till en brakförlust. Vi försöker slita trots avsaknad av det mesta och det blir en tidsfråga innan BK30 även gör mål. Dessvärre blir det inte bara ett baklängesmål utan 2 snabbar i matchminut 69 0ch 70. Som tur är fortsätter Thilda att stå på huvudet och slutresultatet blir 2-2. Efteråt så har vi ett långt samtal om den senaste tidens prestationer. Vi kan tillsammans konstatera att de är jobbigt att varje vecka slita med träningarna med lite spelare och dessutom är alla väldigt högt belastade vilket gör att vi får sota för mentalt trötta huvuden och fysiskt slitna kroppar. Men en sak är säker #vigerossaldrig


Nästa omgång kommer det ett trevligt gäng från Gotland.

 

BK30 – Sandvikens IF  2-2, (0-2)

16 0-1                Vilde Bång-Öygard
30 0-2                Klara Spångberg
69 1-2               
70 2-2               

                          


Sista lektionen innan lov!
2018-07-07 22:11

Det hade blivit dags att gå på vårterminens sista lektion innan det väntar ett härligt och välbehövligt sommarlov. Vi kom till matchen mot BK30 med en härlig svit efter en härlig vår. Dock hade spelet varit knackigt under dom sista omgångarna så fokus och snacket handlade enbart om prestation och hårt arbete samtidigt som vi skulle försöka släppa ner axlarna och bara köra utan att tänka på serien och resultat.


Vi inleder matchen betydligt mera bestämt och rejält än vi gjort dom senaste matcherna, redan i den första minuten tar vi ett avslut från distans som går strax över men samtidigt viktigt att vi visar att vi skall bestämma hur denna match skall spelas. Nästa möjlighet dyker upp i den 6:e minuten och är ett bra läge som dock målvakten räddar. Vi fortsätter ha ett kommando i matchen och rullar boll riktigt bra och varierat. 12 minuter in så gör vi en snabb spelvändning och rullar upp ett anfall på kanten och kommer till ett riktigt bra avslut men målvakten gör ännu en bra räddning. Därefter är det en period med mycket ställningskrig på mitten där bägge lagen försöker vara rädd om bollen men lyckas inte riktigt skapa några vassa chanser. Men så i den 22:a minuten slår vi en lång fin boll ut på vänsterklanten som Ebba plockar ner och skarvar vidare i djupled till en framrusande Vilde som behärskat rullar in 1-0. Knappt hinner vi dra igång spelet igen så sätter vi hög press och återerövrar bollen högt upp på motståndarens planhalva där Lisa lägger bollen centralt till Lovisa som strax utanför straffområdet laddar kanonen och borrar in 2-0. Spelet planar ut efter den urladdningen och vi noterar i minut 34 ett uppspel centralt som läggs ut på kanten och där ett inspel snett inåt bakåt avslutas strax utanför. Minut 38 innehåller ett avslut från distans strax över och innan paus har vi ett skapligt avslut från kanten.


Paussnacket är rätt lugnt där det finns en känsla av kontroll men där vi som vanligt pratar om att vi måste prata på plan med varandra och hjälpa varandra i spelet. Vi bestämmer också att nu skall vi tömma alla krafter som vi har då det är vårens sista 45 minuter som väntar.


Precis som i matchinledningen får vi en bra start även på den andra halvleken. I den 48:e minuten erövrar vi bollen på kanten och spelar in den snett inåt bakåt där Lovisa kommer och driver bollen i djupled och avslutar men målvakten gör ännu en räddning men lyckligtvis har NellieJ tagit en löpning och fyllt på på botre delen och kan nu peta in i returen till 3-0. Skönt och viktigt och det blir lite avslaget efter det. Vi kommer i några bra anfall både via kanten men också centralt i djupled. Dock skapar vi inga stora chanser förrens i den 68:e minuten när Lisa bryter sig loss centralt och driver igenom och med en välriktad bössa trycker hon 4-0 och det blir också slutresultatet i matchen som vi avslutar med några bra lägen att öka på ledningen ytterligare. Men 4-0 på tavlan och med en bra prestation tar vi med oss in i omklädningsrummet där vi hurrar för att vi gick obesegrade genom våren och där vi pratar om ödmjukheten inför sommaren och hösten där vi måste fortsätta att jobba hårt tillsammans varje dag för att få uppleva dessa glädjestunder även under höstterminen. Nu är det sol, bad och glass några dagar innan vi laddar för nya kombinationer och mera varianter.

Bra avslutning i div. 3
2018-06-29 10:33
En mycket bra första halvlek, där framför allt anfallsspelet nu fungerade bra.
I den 8:e minuten lossade Janina av en "vänsterkanon" som resulterade i 1-0, 4 minuter senare satte Skutskär 1-1. Mellan den 17:e och 21:a minuten gjorde vi 3 mål! Slangen på nick - Jenca frispelad av Willy och återigen Jenca på en påpasslig lobb.
Nellie J skickade sen in 5-1 (44) efter en hörnretur.
Till den andra halvan bytte Skutskär rejält och skakade om oss med att göra både 5-2 och 5-3, men vi kunde hålla ut och vann också rättvist.
Sammanfattningsvis en mycket bra första halvlek, men en lite sämre andra.

Spelade matcher
Sön 30/9 15:00
3 - 4  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
FÖR ETT BÄTTRE SAMHÄLLE
HUVUDPARTNERS
 

GULDPARTNERS
 
 
 Avgränsare

SOCIALA MEDIER