Välkommen till F19

Vi ska utbilda och utveckla fotbollsspelare utifrån individens förutsättningar, så att dom får en bra grund att ta med sig in i sitt framtida fotbollspel. Vi ska dessutom med glädje och rätt attityd ge varandra möjligheter till livslång kamratskap. Gruppen skall alltid ge trygghet och  där viljan att göra varandra bättre alltid skall gå först.

Alla i vår grupp har olika ambition och olika förutsättningar, men alla kommer att känna sig välkommen alla gånger.


Ledord för vår verksamhet är;

Glädje - Trygghet - Kamratskap - Nyfikenhet


"When they go low, we go high"

Michelle ObamaNYHET F19!
2017-12-23 14:06
Ledarstaben för F19 från vänster; Pär Nordström, Ola Israelsson, Magnus Lindmark, Eva Westin, saknas på bilden gör Linda Bång.

Efter en tids planering med mycket funderingar hur vi i Sandvikens IF skall utveckla vår flick och damverksamhet på bästa sätt så vi når både bredd men också kan skapa topp så har vi idag en glädjande nyhet. Vi gör en väldigt lång historia lite kortare.

Vi har i vår lagstruktur i föreningen haft lag ända från F7 upp till damlaget. Det är i sig något unikt som vi självklart vill bevara. En till viktig aspekt i detta är att vissa av lagen blir väldigt avgörande för att denna unika struktur skall få överleva. Dels är det vårt Div3 lag för damer som är viktig för att kunna stödja en A-lags verksamhet, sen vårt F17 som skapar något att se fram emot för våra yngre tjejer i en äldre ungdomserie.

För att detta skall vara möjligt till 2018 har vi därför beslutat att slå ihop F17 och Dam Div3 för att skapa en gemensam trupp som från och med nu går under namnet F19. Detta lag kommer att spela matcher dels i F17 regional men också i Dam Div3. En avgörande faktor för att detta skall bli möjligt är att vi får igång många spelare som vill kämpa för dessa målbilder. Vi vill absolut inte hamna i en situation där 20 spelare skall bemanna två serier. Så innan vi anmäler till Div3 behöver vi vara säkra på att vi har rätt antal spelare att jobba med. Vi har redan gått igång med detta så nu är det skarpt läge.

All planering ligger i kalendern på Sandvikens IFs hemsida under fliken F19.


Organisationen kring detta lag kommer se ut som följande;


Huvudansvarig för F19:                Magnus Lindmark
Tränare:                                     Pär Nordström
Tränare:                                     Eva Westin
Ass.tränare:                                Ola Israelsson
Ass.tränare:                                Linda Bång

Ansvariga i matchmiljö:
Dam Div3:                                   Eva Westin, Ola Israelsson.
F17 regional:                               Magnus Lindmark, Pär Nordström, Linda Bång


Vi kan skriva spaltmeter om detta i detaljer och bakomliggande tankar och hur vi tänkt i alla aspekter. Men det får vi återkomma till längre fram för det viktigaste med detta är att all information går ut till alla så vi kan starta den gemensamma satsningen omgående. Och självklart hör ni av er om ni har frågor, funderingar eller vill vet mera detaljer kring detta.

God jul och gott nytt år önskar Sandvikens IF F19


DM-guld i futsal för damer 2017/2018!
2017-12-02 22:39
En del av gänget bakom triumfen. Sen finns det lika många till som är en stor anledning till att vi kan bli bättre och vinna titlar.

Såja!...det är med en blandning av ren glädje, stolthet och en gnutta ödmjukhet som vi idag kan konstatera av vi vunnit DM-guld i futsal för damer i Gästrikland. Vi har efter en lyckad höst kommit in till en ny futsalsäsong. Vintern 2015 började vi spela futsal på riktigt och har sedan jobbat långsiktigt för att bli bättre och bättre både taktiskt, tekniskt och fysiskt över tid. Det är då glädjande att konstatera att vi lyft vår nivå ännu lite högre än vad vi hade vid samma tidpunkt 2016.

Tanken inför vintern var att anmäla oss även i damserien för att få ännu större utmaningar och få mäta oss med större och starkare spelare. Att vi sedan skulle stå som distriktsmästare i en seniorklass är att beteckna som en riktigt bra och imponerande prestation. Dessutom skall vi tillägga att under dagen så föll ett antal spelare bort och resterande truppen hade förhinder att rycka in på kort varsel så vi fick med oss några tjejer från vårt damlag. Det spel som vi tillsammans enades om att spela va såklart att hålla oss till enkla grunder som med en bra inställning och ett stort engagemang blev en lyckad kombo. Vi skrev på vår instagram att vinna är såklart inte allt men ibland måste vi prata om att det ligger i sportens natur att göra flera mål än motståndaren och dessutom tycker vi om att vinna vilket vi inte ber om ursäkt för, för idag blev vi distriktmästare i en sport vi verkligen brinner för!

8 kvar efter hårt slit.....
2017-10-03 19:59

Sedan vi senast skrev på hemsidan så har det hänt väldigt mycket rent sportsligt. Inte kanske rent resultatmässigt alla gånger men däremot utvecklingsmässigt och prestationsmässigt. Vi har efter den inledande delen av säsongen hela tiden fortsatt att jobba hårt. Vi tror att känslan av utveckling har drivit individen till att hela tiden vilja göra nya träningar för att kunna stå för ännu bättre prestationer.

Vi vet att säsongen har varit slitsam både fysiskt och mentalt, men när vi nu står här med dom senaste veckornas träningar och dom 2 senaste matcherna som senaste facit så måste vi konstatera att det har varit en utvecklande säsong. Hårt slit lönar sig har varit vårt mantra och se nu vad som väntar…

8 lag återstår i F16 SM och vi har ännu en gång visat att vi kan vara med och slåss med dom bästa när vi får allt att stämma. Matchen spelas på Söndag 8/10 med start 11:00 på Skytteholms IP. Bussen avgår 07:15 från Göransson Arena och även om alla inte kommer kunna spela så hoppas vi att alla åker med ner. Dessutom kan ni föräldrar boka plats på bussen och åka med för 150kr/pers ToR.

Vid intresse så anmäl det till Magnus Lindmark omgående, nu kör vi!

 

// Ledarna F17

Äntligen!
2017-05-28 17:56

Äntligen är ett ord man använder när något man längtat efter infinner sig. I detta fall kan det vara att F17 Svealand som vi längtat efter i några år äntligen är här, det kan också vara att man väntat på att någon skall skriva något om dom matcher som äntligen har börjat spelats eller så är det mera i nutid kring det sportsliga att vi efter 4 matcher utan vinst äntligen spräcker den nollan i den 5:e.

Vi har haft i dom inledande 5 matcherna 3-2 i prestationer och hela tiden jobbat oss in i denna serie som är det tuffaste vi har spelat under våra år tillsammans. Vi vet att detta år kommer att vara utvecklande och det handlar enbart om att vi skall göra vårt i våra matcher och inte bry oss om ett specifikt resultat. Nu förstår alla som håller på med idrott att man alltid vill vinna och det är ingen skillnad på detta gäng men man förstår också att dom matcher vi går in i handlar om att alltid jobba hårt och göra sitt yttersta och man vet att vi kan spela bra fotboll men ändå möta lag som är lite bättre. Det är idrott och kan man lära sig hantera det kommer man att gå en kraftfull utveckling till mötes.

Nåväl, jag tänkte i korta drag ta er genom dom inledande 5 matcherna:

1 maj borta mot P18 Gotland

Vi förlorar med 8-2 och det är det enda som vi nu i efterhand kan ta med oss vad det snacket vi hade efteråt där vi lovande varandra att den matchen för alltid kommer stanna på ön och den kommer aldrig mera att pratas om men lärdomarna och uppvaknandet va brutalt.

7 maj hemma mot Upsala IF

Efter att ha haft ett par träningar där försvararbete varit i fokus till 100% så välkomnade vi Upsala IF till konstgräset. Känslan va från början att vi va lite bättre när saker och ting funkade som vi tänkt oss och efter 17 min gör Engla 1-0 och vi får massa härlig energi som gör att vi har många bra chanser som vi inte kan förvalta och i den 78:e min rinner Upsala igenom och kvitterar till 1-1 som står sig tiden ut trots att vi har både stolpskott och ribbskott.

Denna prestation va väldigt skön att få göra, att få känna att vi kom tillbaka direkt efter premiären och är ett bättre lag än våra motståndare gjorde att vi fick tillbaka lite självförtroende och viljan att fortsätta jobba hårt.

12 maj borta mot Kvarnsveden

En riktigt bra träningsvecka följde Upsala matchen och förväntningarna va stora när vi hoppade på bussen för att åka till Kvarnsveden, ett lag som vi tror är det absolut bästa i vår serie. Ibland känner man redan på en uppvärmning vart åt det lutar och inför matchstart fick vi ett härligt pirr i magen då energin verkligen var med oss.

Matchen startar bra, vi känner direkt att vi möter ett fantastiskt bra fotbollslag och dom får utdelning i den 12:e minuten när dom rullar in 1-0. Ibland har vi haft en tendens när vi släpper in mål att vi blir lite hängiga och tappar energi men den här dagen ville man annat och i minut 16 gör MajaH 1-1 efter ett fantastiskt spel genom vänsterkanten där mängder av spelare rör sig för varandra. Kvarnsveden spelar vidare och vi fortsätter vara grymt bra i det vi skall göra framförallt i att hålla ihop försvaret men ändå våga gå i anfall när chanser ges. 2-1 till Kvarnsveden i 21:a minuten men scenariot upprepar sig från tidigare att vi ändå fortsätter att jobba hårt och framförallt göra det vi pratade om innan matchen och i den 37:e minuten gör vi ett fantastiskt fint mål igen, upprullning på kanten och en passning snett inåt där Engla trycker in 2-2 som också står sig till paus. Andra halvlek drar igång i ett bra tempo och Kvarnsveden gör 3-2 omgående vilket känns tungt men som det va denna dag så ville man fortsätta leverera och en snabb omställning gör att Vilde får stöta in 3-3 efter ännu en boll från kanten. Avslutningen blir lite frustrerande då problematiken med endast en domare visar sig från sin sämsta sida, förlust med 5-3 men vi tar verkligen med oss vår härliga prestation och där vi gör 3st fantastiskt vackra mål.

21 maj hemma mot Gideonsberg

Vi är stärkta av dom två senaste matcherna när vi samlas på arenan för att spela säsongens 4:e match mot ett lag som vi vet har gått felfria i starten. Det börjar segt och det känns inte riktigt som vi är där på samma sätt som vi varit på slutet och Gideonsberg får göra 1-0 redan i den 8:e min. Resten av halvleken handlar om Gideonsberg mot Lotten i mål och vi håller 0-1 till paus. Vi jobbar lite bättre i andra men i matchminut 53 och 55 får Gideonsberg rulla i 2-0 och 3-0 och där går luften ur, vi får ett tröstmål som levereras av Lovisa med en avvägd lobb från 40 meter. Tyvärr denna match orkar vi inte komma upp i den nivå vi måste och energin fanns inte där på samma sätt som matchen innan.

Den här inledningen är nog lite typisk för ett lag som vi, där vi bara har spelat enskilda matcher som är riktigt tuffa tidigare men aldrig i en serie där det alltid handlar om att slå i underläge. Det innebär att vi inte än ligger på den jämna nivån man behöver göra men samtidigt har vi visat att vi kan vara med och tävla mot dom bästa och bara vi orkar jobba på så kommer denna utveckling att fortsätta och göra oss bättre och bättre för varje gång vi ses.

27 maj borta mot BK30

Med lite oviss form drog vi till Västerås med en målsättning att komma tillbaka till dom prestationerna vi hade mot Upsala och Kvarnsveden. Som ett brev på posten dök plötsligt sommaren upp och förutsättningarna va en högsommardag där termometern visade 27 grader vilket också såklart skulle vara en faktor att ta hänsyn till i matchen. Känslan är god, uppvärmningen känns fokuserad och viljan att visa vad vi kan är närvarande och matchen börjar bra för vår del rent spelmässigt och vi ser ut att vara starkare och piggare än våra motståndare. Men som så många gånger tidigare åker vi på ett mål bakåt, denna gång ett välriktat distansskott som är otagbart och väldigt snyggt redan i den 6:e minuten. Vi får börja om att jobba vidare och i den 26:e minuten trycker Lovisa av ett skott strax utanför straffområdet och via stolpen kvitterar vi till 1-1. Efter det så blir det lite segt och spelet kommer av sig vilket gör att 1-1 står sig halvleken ut. Snacket i pausen handlar om att börja jobba för varandra framförallt utan boll och vi pratade om den fysiska förmågan som vi kändes starka i och vikten av att fortsätta löpa och ta närkamper för ju längre matchen lider desto starkare blir vi.

Andra halvlek börjar trevande och i den 68:e minuten lyckas BK30 göra 2-1 efter en snabb omställning och vi hänger lite med huvudet. Men vi får en hörna en stund senare och med en välriktad boll så når MajaH den på pannan och Emelie står påpassligt framför målvakten och styr in 2-2 och samtidigt tar vi en vattenpaus.

Nu handlar allt om att gjuta mod i varandra och känsla kring det fysiska börjar visa sig vara rätt, 20minuter återstår och alla känns rätt fräscha så vi bestämmer att gå för seger och verkligen våga spela aggressivt och vända spelet snabbt när vi får chansen. Dom sista 20 minutrarna blir en härlig propaganda och allt släpper när Linnea trycker in en perfekt slagen hörna med pannan och vi gör 3-2 som sedan snabbt blir 4-2 genom en vindsnabb Vilde som rinner igenom och med full kontroll vickar bollen bredvid målvakten, i slutet så avgör Emelie med ett distansskott ( tänkt passning ) i bortre gaveln och domaren blåser en stund senarer av denna match och vi har äntligen fått vinna vår första match i denna serie och vi är så värda det efter att ha jobbat oss in i den här miljön och vi har också visat att vi under våra goda stunder är med och slåss mot alla, det vi måste jobba på är att bli bättre under dom stunder vi går ner oss i tempo och engagemang och vi måste också minimera ytor och tid som vi ibland ger våra motståndare gratis.

Nu längtar vi till nästa träning så vi kan få fortsätta att rida på denna energivåg som vi tillsammans har skapat!

#vigerossaldrig  #nyautmaningar #nyamål

Klara för SM-slutspel i Futsal!
2017-02-07 22:53
Sandvikens IF F01/F17 till Helsingborg för SM!

Utmaningen att spela i årets futsal F17 visste vi skulle vara tuff och förväntningarna hade vi lagt på en rimlig nivå där enda målet va att göra 3st bra prestationer för att se hur vi lyckats utveckla vårt spel ytterligare sedan i fjol. Vi åkte upp till Timrå på Lördagen och åkte direkt till hallen där P15 och F15 spelade sitt kval. Lagom till Valbo FFs sista match i klassen F15 kom vi och förutsättningarna för dom va att vinna med 9 mål. Efter en dramatisk match som vanlig ägde från start så satt det ändå långt inne, med endast en sekund kvar på klockan lyckades Valbo göra sitt 9.e mål för att kvalificera sig till slutspelet i Helsingborg och glädjehögen visste inga gränser!


Att vi fick sitta och se den matchen gav oss en härlig energi som vi sedan tog med oss upp igen på Söndagen när det va dags för F17 klassen att avgöras. I vår grupp hade vi IFK Umeå, som slutade 3:a i F16 SM på Jernvallen í September, vi hade också Bollnäs GIF och Sundsvalls DFF som är en erkänt bra förening för flick/damfotboll.


Vi inledde mot Umeå som vi såklart visste va riktigt bra men vi pratade också om det spel som vi själva har utvecklat och som vi vet är bra när vi får till det. Matchen håller ett högt tempo och sakta men säkert växer vi in i matchen. Tillslut är det ett par inövade varianter som gör att vi går segrande ur denna kamp med 3-2. Snacket efteråt är glatt men också fokuserat, denna match betyder fortfarande ingenting ännu...


Match 2 mot Bollnäs känns lite lugnare och vi lyckas relativt snabbt få en ledning som vi sedan jobbar ansvarsfullt för att bibehålla. Till slut skrivs siffrorna till 5-1 efter att ännu ha fått sett ett par härliga varianter som gör skillnad. Pratet efteråt handlar nu mera om att bara lägga allt fokus på den sista utmaningen och denna match har precis lika lite betydelse som det förra så länge. Se till att ta hand om kropparna och se till att mentalt vara förberedd på den sista striden va vårt budskap. På pappret hade Sundsvall haft tungt men ändå tyckte vi att deras spel va värt mer än dom fick betalt för. Anspänningen va hög när vi drog igång, vi hamnade direkt i en rädsla att gå bort oss istället för att se möjligheter i att anfalla men det är i sådana här stunder som detta gäng alltid plockar fram någonting som oftast ger ett resultat. Det va inget skönspel, det va ingen större struktur, det va rätt sega ben och trötta kroppar och det hackade mer än det flöt på...MEN det är då man plockar fram sitt pannben, sitt enorma hjärta och efter dom senaste årens äventyr så plockar man också fram sin rutin för dessa typer av matcher. Vi vinner med 3-0 och glädjen är underbar efter att vi även i år skall få åka iväg på ett SM-slutspel i Futsal. Denna gång i Helsingborg helgen 3-5/3 och dessutom är ytterligare ett tjejlag från Gästrikland med, just det, våra energigivare Valbo FF 02!!


"Pojkar vill , men TJEJER KAN!"Årskrönika 2016
2016-12-30 16:53
Till vänster; Gemensam glädje efter bragden på Åby, Till höger; Eufori efter dramat på Heden.

En årskrönika kan man skriva av olika anledningar. Vår anledning till uppkomsten av denna handlar om att få en stunds stillhet och blicka tillbaka med reflektion kring det som vi tillsammans som grupp vecka efter vecka månad efter månad skapar. I idrottsvärlden är det väldigt lätt att man dras med i jakten på dom sportsliga framgångarna som finns att få i nästa match eller nästa cup, den jakten kommer aldrig att ta slut utan det finns hela tiden nya poäng och pokaler som kommer delas ut.

Vår reflektion handlar också lite om sportslig framgång men vi vill ändå se de underliggande faktorerna till att dom har gjorts. I kronologisk ordning skall vi nu ta er på vår resa under 2016.

Januari och Februari va intensiva månader med futsal som aktivitet. Vi bestämde redan inför vintern att tanken va att satsa på just futsal och jobba mycket specifikt med teknik och taktik för att få en känsla av att vi bröt av från fotbollen. Rent sportsligt märktes den satsningen direkt, vi spelade en futsal som renderade stor framgång och gav oss seriesegern och en 3:e plats i Klass3. Med bra självförtroende gick vi in i Göransson cup och efter att ha slitit hårt hela helgen stod vi överst på tronen i klass F15. Totalt hade vi 3 lag med i cupen och ALLA gick till slutspel. För oss blev det ett tecken på att den tid som lagts på fys, teknik och taktik betalade sig med råge.

Dock är det starkaste minnet när hela laget kommer nerspringande och firar tillsammans efter slutsignalen, sånt känns verkligen i hjärtat.

Vi är nu inne i en period som är intensiv, det är nämligen så att vi skulle upp till Ockelbo helgen efteråt och kvala till SM. Veckan som följde Göransson cup varvades med vila, lätt träning och laddning inför nästa urladdning. Upp till Ockelbo kom vi helt utan förväntningar på hur dagen skulle sluta men för att göra en lång och underbar dag lite kortfattad så vann vi kvalet och hade då kvalificerat oss för SM-slutspel i Göteborg i Februari. Baksidan på denna glädje är ju den begränsade möjlighet man har i att inte kunna låta alla vara med men samtidigt är hela tiden känslan att detta är en stark och stolt grupp som alltid känner samvaro oavsett att inte alla spelar alltid.

Nya planer skall läggas för att komma ner till Göteborg så bra förberedda vi kan och samtidigt skall vi spela Valbo cupen i Gävle samma helg. Vi lyckas att skapa ett unikt samarbete med Älvkarleby som tillsammans med oss bildar ett lag i Valbo cupen. Dessa initiativ är vi generellt dåliga på i vårt distrikt så det kändes väldigt bra att vi skapade möjligheter för fler att kunna få spela fotboll tillsammans och dessutom över gränserna.

Samtidigt i Göteborg krigar vi på, man märker vilken energi det skapas genom att få vara med och tävla med de bästa. Vi börjar med en förlust och sedan en vinst och inför sista gruppspelsmatchen slåss vi om en plats i semifinalen. Matchen förlorar vi men någonstans känner vi ändå att det är inte så långt fram till nästa nivå. Redan på kvällen har vi ett gemensamt samtal och vi är rörande överens att detta vill vi uppleva igen. Väl hemma börjar det bli hög tid att börja fokusera på den kommande fotbollen.

Årets stora mål är ju såklart Gothia cup. Vi va där 2015 också och vi hade verkligen bestämt att lägga mycket tid och fokus på att komma i så bra form som möjligt till V29 när en av livets häftigaste veckor går av stapeln. Veckan i sig räcker egentligen som minne och vi väljer att behålla de inom gruppen men rent sportsligt stod vi inför vår i särklass tuffaste utmaning någonsin med 2 lag som hade otroligt tuffa lottningar, i media hade man skrivit ”dödens grupper”.

Det började tufft för bägge lagen direkt på Måndagen, 2 förluster och fokus lades direkt  inför revanscherna kommande dag. Ena lagen stod inför mötet med de tyska mästarna Segeberg som vann Gothia 2015 och andra gänget stod inför mötet med Backaplan tidigt på f.m.

Inför vår tuffaste utmaning hittills i livet rent fotbollsmässigt kände vi det som ett lysande tillfälle att rent teoretiskt försöka jobba med dom olika lagdelarna för sig och få alla att förstå det viktiga i sin roll på plan.  Dessutom skapades mycket diskussioner om den tidigare matchen mot Jitex om vad som va bra och inte, hur man upplevde andra lagdelar o.s.v.

Efter att ha lagt 3 timmar på detta så kändes det som vi hade skapat en gemensam plan för vad vi måste göra för att ge detta en chans, precis som Island hade inför EM.

Planen i korta drag:
Vi skulle hålla ihop lagdelarna i bredd och jobba så även under överflytt, vi skulle hålla en närhet till lagdelen framför på max 10m, direkt efter tappad boll va det maxlöpning hem till dig och vi skulle ha tålamod att jobba ihop och fick vi chansen va det hård press för att erövra bollen. Dessutom skulle vi  trycka allt utåt med början på våra forwards va budskapet.

Prat-tålamod-vilja-tro, va några ord vi använde.

Målet med matchen va att lyckas störa våra motståndare och få dom att bli frustrerade och förhoppningsvis gnälliga internt och när det förhoppningsvis skulle ske skulle vi använda detta som energi och ett kvitto på att vi jobbar precis rätt.

Det enda vi pratade om rent anfallsmässigt va att vi verkligen skulle vara noga med våra fasta situationer och jobba utifrån dom varianter vi har, använd också spelavbrott till återhämtning.

 

Efter 5 min blir det ett avbrott och under den tiden så använder spelarna tiden till att prata, alla pratar med alla och dom pratar mellan lagdelarna om inledningen och vad som har varit bra och vad som måste bli bättre. Efter ytterligare 10min så börjar våra motståndare att gnälla och visa frustration över den matchbild som har skapats och direkt så informera tjejerna varandra om att vi har lyckats med vår målbild, men det som sedan sker är att man också känner sig minst lika bra som sin motståndare och när pausen kommer står det 0-0. Paussnacket handlar bara om att fortsätta vara noggrann i försvarspelet och hela tiden ha tålamod, vi visste att vi skulle få någon chans och vi visste att vi just nu tillsammans va väldigt bra.

5 min in på andra halvlek ropar mittfältet ut att det är rörigt och många på mitten, man upplever det svårt att stänga ytorna i djupet, vi ändrar och går över till 4-5-1 och med den fokuseringen och koncentration som finns i kombination med att alla styr varandra gör att vi helt plötsligt får tag på mittfältet igen. 15 min in på andra så får vi sedan en hörna som vi är väldigt noga med och tack vare att vi rör oss rätt på en precis hörna nickar vi in 1-0. Trots den glädjen lyckas vi ändå få ner pulsen och arbetet som hade inletts va tvunget att göras fortsättningsvis också. 2 minuter efter 1-0 laddas bössan och ett långt skott borrar sig in i bortre hörnet och vi leder med 2-0 när det återstår 8 min. Resten av denna match genomför vi som ett facit precis som vi gjort hela matchen, vi jobbar verkligen hårt i våra positioner och tillsammans som lag och när domaren blåser av så kan vi konstatera att Sandvikens IF F01 har besegrat den tyska maskinen som stod som segrare i Gothia cup 2015 och dessutom upprepar sig den gemensamma glädjen som vi upplevde efter Göransson cup när det andra laget kommer inspringande och tillsammans bildar en stor härlig underbar hög av glädje.

Detta skulle kunna vara en saga som vi slängt ihop när vi va rastlösa, men detta är en verklig händelse och något som vi för alltid kommer vara väldigt stolta över som lag. Vi tror också att upplevelsen och förståelsen över att ingenting är omöjligt verkligen fick fäste i hela vår grupp och resten av cupen blev en effekt av denna underbara dag. Detta resulterade i en sportslig framgång på en otroligt hög nivå när vi tillslut fick se oss besegrade av Zamvii från Zambia i 1/8 dels finalen.

Oavsett va livet kommer ge framåt för alla enskilda individer så tror vi att dessa stunder i livet man har fått upplevt tillsammans med likasinnade kompis kommer att sätta sin prägel på hur man utvecklas som person. Att få lära sig att dela glädje och besvikelse, att få utmana och utmanas och att dessutom lära sig att vara en del av en helhet är en lärdom och insikt som ingen någonsin kommer att kunna läsa sig till utan dessa typer av personlig utveckling sker i föreningslivet och deras enskilda lag. Att vakna upp i ”civilisationen” efter en sådan här vecka är en mental härdsmälta, saknaden av liv och rörelse, det organiserade kaoset med skor, kläder, utrustning, tider hit och dit, samlingar, genomgångar och den luftmadrass man känt som den skönaste sovplatsen i världen under dessa förutsättningar sätter sina spår.

 

Väl hemma och efter en veckas semester så var det tillbaka i gruvan och fortsättningen av serierna. Efter en generellt bra höst så stod vi som seriesegrare i Div3 och Div4 vilket i sig är en imponerande prestation och där vi också har rullat runt på många olika spelare i respektive serie. Till detta så har vi under året haft väldigt många i Gästrikelaget där vi tillslut fick med 4st till Halmstad och där Lotten även fick vara med på flicklandslagets samling på Bosön. Under året har vi också haft den stora förmånen att få ta del av vårt eminenta damlag och haft flera i träning och med på match som också gjorde att vi kände stor delaktighet i deras serieseger under hösten. Damlagets engagemang och sätt att jobba gör att vi verkligen ser ljust på framtiden och det ger ju oss ny härlig energi att jobba vidare på.

Under hösten tog vi också möjligheten att spela SM-kval för F16 där vi hade med 8st från laget vilket i en förlängning är otroligt värdefullt då vi har åldern inne 2017 för att försöka göra om bedriften och då har vi flera som gjort detta en gång redan. Resultatet blev en kvartsfinal där vi fick möta AIK som är ett mycket bra lag med helt andra förutsättningar än vi har. Samtidigt är det alltid kul att få tävla mot dom bästa för att få veta vilken nivå dom är på och hur långt har vi kvar, naturligtvis är det skillnader men inte så stora som man kanske tror.

I skrivande stund har vi gått in i en ny Futsal säsong med ett seriespel, Skiljebocupen i Västerås, Göransson cup och ett kommande SM-kval i Timrå för F17.

Om framtiden vet man inte mycket, men vi vet att utveckling och framgång inte är tur utan det kommer från hårt jobb med fullt fokus på nästa träning och där viljan att alltid göra varandra bättre hela tiden är det viktiga. Inför året bestämde vi att lyfta våra förutsättningar med träningsmängd till en ny nivå, vi ville också fortsätta jobba hårt med vår fysik som är den enskilt viktigaste delen för att fortsätta utvecklas.
När vi nu ser tillbaka på ett väldigt framgångsrikt år både sportsligt men framförallt utvecklingsmässigt kan vi konstatera att vi har gjort 135st träningar som innebär 223h, lägger vi sen till alla matcher så har vi tillsammans under 2016 tillbringat 353 timmar tillsammans, alltså nästan en timme om dagen året om.

Reaktionerna på tjejernas engagemang är ju såklart olika, hur skall vi få så många som möjligt att spela så länge som möjligt är ju alltid den enskilt största funderingen i idrotten.


Vi tro att den inre motivationen är avgörande för en individs fortsatta intresse och för att tända den gnistan tror vi att man måste få uppleva att det man lägger så mycket tid på skapar någon form av utveckling. Därför tror vi att just hårt jobb, lite krav på individen och tålamodet att fortsätta fast man i perioder är mindre energifylld är måttet på framgång kring denna fråga.

Rätt eller fel?! Vi har under 2016 fortsatt vara 26st tjejer som investerad sin tid i fotbollen så vi säger rätt och fortsätter vår resa till nya nivåer.

För att inte skriva några sidor till väljer vi att på detta sätt avsluta denna lilla berättelse om ett flicklag i västra Gästrikland som sätter avtryck där dom går fram.  Liten blir stor men hjärtat och engagemanget är alltid större, vi vill önska er alla ett Gott slut och ett kommande Gott Nytt År!

// Ledarna SIF F01

 

F01 spelar F17 regional 2017.
2016-12-10 10:50

INFO

Efter ett internt möte med flickverksamheten i Sandvikens IF beslutades det att F01 kommer spela i en regional F17 serie kommande säsong, dessutom skall vi också se till att  hitta ytterligare en matchmiljö i distriktet så alla får utmanas på rätt nivå. Det beslutades också att skapa en egen träningstrupp för damer Div3 som också skall spela i den serien och sedan tidigare är ju vårat A-lag dam i Div2.


F17 regional förra året innehöll följande lag;

Kvarnsveden SK

Skiljebo SK

Ornäs BK

Upsala IF

Västerås BK 30

Gideonsbergs IF

Vaksala SK

QBIK

FC Djursholm

Västanfors IF


_____________________________________________________________________


Detta innebär att vi kör vidare med den planering som ligger för Januari-Februari gällande satsningen på futsal och sedan räknar vi med att lägga fokus på fotbollen med träningar på konstgräset. Frågor kommer dyka upp om det ena och det andra och vi vill med denna info be att minsta lilla fråga ni har måste ni ställa, det får inte bli egna spekulationer och funderingar hur det kommer att se ut 2017 utan vi skall hela tiden jobba med fakta och rätt info.


Vi tror att detta kommer att ta våra tjejer till en ny nivå då utmaningen att spela en regional serie är väldigt utvecklande och framförallt är det en ny miljö som skapar energi. Naturligtvis kommer det att ställas fortsatta krav på att man hela tiden vill jobba för detta, både på och utanför planen. Mycket timmar kommer det att bli men vi vet också hur härlig belöningen är när vi  får se prestationerna som dom gör gång efter gång. Vi vet inte allt än men vi vet att 2017 kommer bli ett fantastiskt fotbollsår och innan vi kommer till vår/sommar är det vår fulla övertygelse att vi skall bjuda er på läktaren på riktigt härlig underhållning, kom ihåg att tålamod och engagemang tillsammans är det som skapar framgång.

Glädje & kamratskap gav energi och succé i Göteborg.
2016-07-26 10:09
Sköna bilder som inte behöver beskrivas. Foto: Henrik Bergström
Hemma igen efter en fantastisk vecka på Gothia. Vi visste när vi åkte att tjejerna har fortsatt sin utveckling men att resultatet skulle bli en 1/8 dels final i A-slutspelet kunde nog ingen drömma om. Vi har nu visat för varandra att om man som grupp bestämmer sig för att göra en insats tillsammans, lägger upp en möjlig plan och när sedan alla jobbar utifrån det blir resultatet en vulkan från lilla Sandviken som skapa eko i den stora klassen G15. 
En väldigt viktig pusselbit i detta är att framgången består av alla som är en del i vårt underbara gäng. Alla som kommer på träningarna och varje gång jobbar hårt för att göra varandra bättre, oavsett vilken nivå och ambition man har så har alla lovat varandra att alltid göra sitt bästa. 
En av dom starkaste stunderna under V29 va när HELA gruppen rusar in på planen och kramar om varandra efter segern mot Segeberg under Tisdagen och när vi sedan har ett snack efteråt som alla sitter med på och njuter av vår gemensamma framgång.

Man pratar om att det ska vara roligt att spela fotboll och för oss är det GLÄDJE att känna att man utvecklas, blir starkare, orkar mer, kan skjuta hårdare, göra flera mål och vinna fotbollsmatcher. Dessutom ska vi alltid ge varandra TRYGGHET och KAMRATSKAP där vi respekterar allas olika ambitioner och allas olika nivåer. Detta har under åren skapat en NYFIKENHET som inneburit en miljö som har högt i tak och där man alltid kan komma med synpunkter och tankar. Det finns också en känsla av delaktighet när vi planerar våra pass och det tillsammans med engagemang har skapat den utveckling som dessa tjejer har haft under dom senaste åren.... Det häftiga med detta är att dom ännu inte är nöjda. 

Tack för årets mest underbara vecka och tack för att ni har sådana underbara barn som vi får låna. Nu vilar vi en vecka för att sedan fortsätta jobba mot nya mål både på kort men också längre sikt, #gothiacup2017? 

// Stolta ledare i Sandvikens IF F01
Kommande matcher
Sön 29/4 15:00
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
FÖR ETT BÄTTRE SAMHÄLLE
HUVUDPARTNERS
 

GULDPARTNERS
 
 
 Avgränsare

SOCIALA MEDIER