Välkommen till SIF Dam div 3

Dam div 3 är en utvecklingstrupp för åldrarna 2000 och äldre med syfte att stimulera spelare och förbereda för damverksamhet.

Truppen spelar i Dam div 3 serien Gästrikland.

Hemmamatcherna spelas på Arena Jernvallen.

Märklig storförlust
2017-06-20 23:13
Maria Laschka i en av många kamper. Bild: M Nord
SIF-Skutskär 3-7 (2-2)
Jag vet att det låter konstigt men jag tycker inte Skutskär var bättre trots vinst med 3-7!!!
De leder serien och har öst in mål så jag säger inte att de inte är bra, de är bästa laget vi mött med framförallt några kvalitetsspelare som avgör till deras fördel......men vi är ett minst lika bra fotbollslag.
Vi får en tuff start då vi tar kommandot i matchen men de gör 0-1 tidigt, vi reser oss och kvitterar genom Nora och blir bättre.
Vi får en till kalldusch när de gör 1-2 men vi reser oss igen och kvitterar innan paus genom Vickan efter hörna.
I paus är känslan att vi kommer att ta över matchen och gör några justeringar för att täppa till deras ytor framför hår backlinje.
Vi hår ut och växlar upp tempot och det ser riktigt bra ut, då kommer kalldusch nr 3, det tar åter ledningen.
Ännu en gång reser vi oss och kvitterar genom Nord efter en solorajd. Nu då tar vi väl över matchen......vi är ju bra.
Men istället för betalning för vårt slit kommer 3-4 och innan vi hinner göra ett byte för att gå ner på 3 backar kommer 3-5.
13 minuter återstår och vi tror fortfarande på en upphämtning till, då kommer 3-6 och 3-7.........ridå!

Jag tycker fortfarande inte Skutskär är bättre än oss men de kan verkligen göra mål och det är ju det man vinner matcher på.

Jag är trots resultatet nöjd ned stora delar av matchen......jag vet det kan låta konstigt men det var en märklig match.

Ny match på tisdag, då är det vår tur att göra målen vi förtjänar.

Tre välförtjänta pinnar
2017-05-30 22:23
Nora Sundqvist en av dagens bästa. Foto:Micke Nord
Hagaström-SIF 2-4
Det finns segrar och härliga segrar och den här matchen hör till de härliga. Varför?
  • Vi bemästrar ett svårt underlag på ett bra sätt
  • Vi tappar matchen men tar tillbaka den
  • Vi skapar mål exakt som vi tränat
  • Vi kämpar, sliter och vinner som ett lag
Vi inleder matchen på ett bra sätt och tar kommandot direkt och redan efter 5 min hittar Ebba fram med en boll över backlinjen till Elin "Bolt" Nord sim sprintar ifrån och snyggt placerar in 0-1.
Vi matchen är spelmässigt ganska jämn men i 23 är det dags för vår sprinter Nord att åter löpa sig fri på en fin passning av Jossan och sätter enkelt 0-2. Här händer något!!!!!!
Helt plötsligt tappar vi allt fokus och beslutsamhet i passningsspelet och på några få minuter deducerar och kvitterar Haga och tar över spelet totalt genom hög press vi inte bemästrar. Vi klarar oss undan med ett nödrop till halvtidsvila.
(Vi missar även en straff under första halvlek men lovar att inte säga att det var Maria......oj förlåt;-)
Alla är överens om att vi måste skärpa till passningsspelet och noggrannheten på vår planhalva och lyfta oss ur svåra situationer.
Vi går ut och börjar göra rätt igen men framförallt vinner kamperna över hela planen och tar sakta över matchen mer och mer. I 71 är det dags för Nord igen som på egen hand går förbi 3 spelare genom en tempoväxling och sätter 2-3 med en yttersida.
Med två galet krigande innermittfältare och säkert backspel tröttar vi ut motståndet totalt och i 88 kommer matchens höjdpunkt. Nora (som inte var med på söndagens träning) gör exakt det vi nötte in i söndags när hon genom ett fint förspel tittar upp och spelar snettinåtbakåt (hallelulja) till en Laschka som upprepade gånger ropat åt sig just den bollen och när den äntligen kommer sitter det bombsäkert i bortre. 

Man kan inte vara annat än nöjd över ett lag som gör en match som denna, starkt!!!

Dags för dagens rosor som går till Slangen och Laschka på mitten som genom en grym kämpainsats, närkampsspel och grymma pådrivare leder laget till vändningen. Vickan och Noras andra halvlek är deras bästa för säsongen och självklart Nord med sina tre mål, men alla övriga ska även ha plusbetyg för en laginsats och 3 härliga poäng👊

Ett två tre SIF!!!!!!
Vi vann 1 poäng
2017-05-30 22:21
Eva nickar in kvitteringen. Foto: Micke Nord
SIF-NorrHam 3-3
Vi började bra men fick ett mål "baken" 15:e minuten. Snabb kvittering när Matilda höll sig framme efter en duell med mv.
Vi föll tillbaka med laget och släppte in 1-2  efter ett "touchmål"(misstänkt offside). 1-3 efter ett långskott över Ben. I 43:e gjorde vi välförtjänt 2-3 efter hörnretur av Elin N.
I andra halvan ändrade vi lite och flyttade upp yttermittfältarna högre upp i banan, vilket gav resultat. 
Vi var offensiva och tryckte på rejält, till slut så kom utdelningen med ett kvitteringsmål efter en frispark från vänster av Ebba som till slut hamnade på Evas huvud.
Bra inledning av matchen och andra halvleken. Överbetyg till Maja Hanssons mittfältsspel och Eva.
Nu väntar Hagaström borta.
Vi kan verkligen slå alla så ha med det i  minnet👍
Solen går upp även imorgon
2017-05-16 22:53
GIF-SIF 3-0
Ok, jag tänkte ge mig på att sammanfatta dagens match på Sörby IP men jag väljer att istället titta framåt. Ibland funkar det inte och det är inget konstigt med det.
Vi kom inte upp i nivån vi besitter idag och nog var det med det.
Ni är alla så mycket bättre än ni själva tror och det är bara att plocka fram det självförtroendet vi visat tidigare och komma till träning och sprida glädje och pepp. För en sak vet jag, vi kommer att visa Norrham nästa vecka att förra mötet inte var någon tillfällighet, det är så bra vi är.
Jag längtar till nästa träning, det gör ni med, det vet jag ;-)

Väljer att dela ut ett plus idag och det får Vickan som visar bra blick för spelet och placeringsförmåga.

Upp å nicka sockerdricka Essieff!!!!!
45 minuter räckte inte
2017-05-09 23:30
Nora och Matilda försöker bryta igenom Valboförsvaret Foto: M Nord
SIF - Valbo 1-3
En match med två ansikten men våra sista 45 minuter räckte inte för att vända underläget i paus.
Efter bortapremiären mot Hille var det inte mycket att ändra på utan försöka göra allt ännu lite bättre.
Vi får dock en dålig start i motsolen och flertalet felpassningar resulterar i en hörna i 10 och 0-1 på en retur.
Vi fortsätter att tappa boll i fel lägen och får inte till något kontrollerat spel och i minut 33 ökar Valbo till 0-2 efter ett missförstånd som ger ett friläge.
I paus är alla överens om att vi måste ta tag i taktpinnen och minimera misstag.
Vi går ut och visar en helt annan energi och fokus vilket ger oss ett stort spelövertag och chanser skapas genom ett stort tryck och högt passningstempo.
15 minuter in i halvleken får vi utdelning när Nord blir fint frispelad och sätter reduceringen.
Pigga inhoppare bidrar till fortsatt press men effektiviteten saknas och i 83 avgör istället Valbo genom en påpasslig lyftning över Ben i målet.

Vi tar med oss en bra andra halvlek som hade kunnat vända matchen och ett extra plus till Maria Laschka som visade en härlig energi och bidrog till fler fina spelvändningar i den andra halvleken.

Vi tar med oss halva matchen och ser till att spela vårt spel i 90 minuter mot Gefle IF nästa vecka, då kommer även målen.

Ny dag nya tag👊
Storseger i div 3 premiären!!
2017-05-02 22:50
3-målskytten Matilda Öhman (19) och Elin Nord Foto: M Nord
Hille IF-Sandvikens IF 2-6
Ett bra genrep gav en ännu bättre premiär, och skrönan är död.
Efter fredagens sista träningsmatch mot Norrham var frågan om vi kunde hålla i samma intensitet och spel i premiären borta mot Hille. Vi kunde inte göra det lika bra, vi gjorde det lite bättre :-)
Matchen startar i ett ganska högt tempo vilket gör att det blir mycket byta boll och stressade passningar, men vi bryter igenom mer och mer framförallt på högerkanten.
Vi åker dock på ett tidigt mål mot oss (10) då en retur på hörna olyckligt tar på egen spelare och styrs in bakom Ben.
Repliken kommer efter 19 då Nord hittar dagens bäste Matilda Öhman som placerar in kvitteringen.
Fem minuter senare är Matilda framme igen efter en nickpassning av bollvinnaren "Slangen" Österberg på mitten och vi tar rättvist ledningen.
Hille är dock effektiv och kvitterar på ett av få besök i vårt straffområde i 29 och 2-2 står sig till halvtid även om Matilda gör ett till som döms bort pga offside.
Vi pratar i paus om att fortsätta med vår höga press och vårda våra uppspel mer samt även få fler spelvändningar högre upp i plan.
Vi lyfter oss ett snäpp och redan i 55 tar vi ledningen när Nora fångar upp en boll efter hörna och sätter 3-2 från distans.
Fem minuter senare dödar vi matchen då Eva nickar i en bra hörna från Jossan.
Nu öppnar sig ytor mer och mer och vårt bollinnehav gör att Hille tröttnar. I 85 kommer dagens finaste mål när Nora sätter ett lysande instick mellan mittbackar och Matilda gör inget misstag när hon läckert vinklar i sitt hattrick.
Vi hinner även sätta punkt minuten senare med mål nummer 6 efter ett liknande instick av Jossan till Nora som fastställer slutresultatet 2-6.

En riktig laginsats med ett stort plus igen till 3-backslinjen som ger trygghet till övriga laget tillsammans med Ben som agerar extra back i många lägen.
Alla ska ha beröm men Öhmans påpasslighet, blick, pressspel och målskytte gör såklart att hon är dagens rödväst.

Bra start på en intressant och lovande säsong, härligt tjejer👏👏


Dam div 3: Vilket genrep!!!!
2017-04-28 22:56
Foto: M Nord
Norrham-SIF 2-7
Spelvändningar, press med understöd, mycket snack och tålamod i spelet. Ja allt vi pratat om senast veckorna visar vi att vi behärskar och när vi gör det är vi bra, riktigt bra!

När domaren på Vifors blåser igång matchen idag är det ett fokuserat och laddat lag som sätter full fart.
0-1 kommer redan efter 1 minut när Nord snappar upp ett misstag i Norrhamförsvaret.
Förspelet till 0-2 är ur tränarboken och något vi strävat efter då vi efter en lysande spelvändning vänder tillbaka och ger Eva en yta för att prickskjuta ett distansskott över målvakten👍
Vår 3-4-3 uppställning faller väl ut och i 24 frispelas Nord av Nora och placerar in 0-3.
En av dagens bästa får sedan debutmåla när Eva slår ett fint inlägg som Matilda stöter in 0-4 på volley i 40.
41 frispelas Nord igen denna gång genom en lysande ljupledspassnng från Jossan och 0-5 sitter säkert.
Innan paus sitter även 0-6 efter en bra inbrytning av Nora som fälls och domaren pekar på straffpunkten, Jossan kliver fram och sätter en bombsäker straff i målvaktens högra hörn.

En halvlek som denna finns inte mycket att justera i paus mer än att glömma resultatet och gå ut och fortsätta att spela med ett försvarsspel som börjar på offensiv tredjedel.

Nu lyckas vi inte med det utan tappar lite fokus och lugnet i spelet där felpassningar och något tappad press gör att Norrham får komma in i spelet och delvis ta över.
Vi jobbar dock in 0-6 efter att Eva utan balans tunnlar målvakten i 60.
Vi byter runt en del och kastar om i positioner vilket gör att vi tappar lite mer linjer i spelet och släpper till två mål sista 20 min där Thilda, som gör en bra match i målet, nästan lyckas stoppa 2-7 målet genom en kanonräddning men som ändå landar vid motståndarfötter och rullas in.

Man brukar säga att ett bra genrep ger en dålig premiär men spelar vi såhär på tisdag mot Hille kommer vi att motbevisa det och vi tar mer en gärna en till sibirisk match med stelfrusna fötter och polarvindar som får Olas kokkaffe att stelna i thermosen om vi får uppleva ett spel som vi visar upp idag som värmer kroppen inifrån.

Bra jobbat tjejer🙌🏼👏🙌🏼👏🙌🏼👏

Budning till tisdagens premiär kommer på söndag och nu är konkurrensen om platserna riktigt tuff så ta en skön helg och tagga för match där alla oavsett om man spelar, startar på bänken eller kanske får vänta på sin premiär är alla lika viktiga och ska bidra till att vi fortsätter denna goda trend👆🏻

En sak till........strålande 3-backslinje 

Trevlig helg
CoachesEn helt ok förlust mot Säter
2017-04-08 23:53
Foto: M Nord
Visst 4-1 i baken är inte roligt men resultat i en träningsmatch är helt ointressant. Det är de lärdomarna vi kan dra av det samt sekvenser av matchen vi kan bygga vidare på som är viktigt.
Trots resultatet är det fler bra saker vi kan ta med oss från matchen i dalaskogarna. 
Vi började matchen med en lite oprövad uppställning med fler offensiva positioner än vanligt, vi fick dock inte igång det spel vi hade hoppats och när vi gick tillbaka till trygga 4-4-2 började vi hitta linjer i spelet igen.
Nr 13 i Säter var i en egen klass och avgjorde matchen på egen hand men matchens finaste omställning och mål stod vi för när Nord satte in bollen till Nora som kyligt tog ner och rullade in bollen till 1-2.
Vi skapade lägen för 2-3 mål till men idag var det Säter som hade utdelningen. Sägas skall också att det var ett klart bättre motstånd än vi stött på tidigare i år.

Nu laddar vi om för två bra träningsveckor och påsklov sedan är det dags för genrep mot F17 den 23/4 och då kommer vi slipa vidare inför premiären.

Det är fler som gör en bra match idag men måste framhålla Jossan Werre som med en träning i ryggen visade en härlig spelglädje och moget spel under sitt inhopp👍

Hoppas vi på att få se alla på träning närmsta veckorna så vi kan jobba med vårt spel och positioner
Ses i veckan 👊
1-1 och en bra värdemätare
2017-03-26 21:56
Årets andra träningsmatch borta mot Hille blev en rätt svårspelad drabbning i hård vind men vi visar åter att det finns mycket kvalitet i laget och med lite mer effektivitet har vi vunnit även denna match.
Hille som enligt uppgift ställde upp med mer eller mindre sitt div 2 lag var en bra match att få för oss i ett tempo som säkert kommer att kännas i benen imorgon.
Efter en mållös första halvlek där vi har mest boll och de farligaste chanserna startar vi andra med mål efter endast 2 min då Nord viker inåt i straffområdet och placerar in bollen otagbart.
Mitt i den andra halvleken kvitterar Hille efter en snabb omställning.
Även om orken började tryta på många håll i slutet genomför vi matchen på ett bra sätt. I get riktigt ordnat spel men vi visar att vi vill och försöker spela en bra fotboll.

Nu hoppas vi på mycket folk i veckans träningar och på söndag är det dags för bortamatch mot Kilafors.

Bra jobbat tjejer.
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Match, Årsunda IP, 27/06 19:00
Träning, Plan 4, 29/06 18:00
Träning, Konstgräs, 02/07 16:00
Match, Jernvallen 2, 04/07 19:00
Träning, Plan 4, 06/07 18:00
Nyheter från föreningen
 
FÖR ETT BÄTTRE SAMHÄLLE
HUVUDPARTNERS
 
 

GULDPARTNERS
 
 
SOCIALA MEDIER