Sandvikens IF Herrlag

Inför Sandvikens IF - Team TG FF
2017-04-28 15:37
13. Jonathan Hellström, mittfältare.
Sandvikens IF - Team TG FF
14.00, lördag 29/4, Arena Jernvallen

Imorgon, lördag, är det äntligen dags för hemmamatch igen när Team TG FF kommer på besök. Det är den andra hemmamatchen för i år, senast var det 795 personer på plats när Akropolis gästade Arena Jernvallen. Nu hoppas vi på ännu fler besökare, ta med era vänner och stötta rödvästarna mot sin första seger.

Lagen har inlett Division 1 Norra enligt följande.
Sandvikens IF - Akropolis IF 1-2
Vasalunds IF - Sandvikens IF 2-1

Nyköping BIS - Team TG FF 1-0
Team TG FF - Västerås SK FK 0-2

Sandvikens IF kommer med lite vind i seglen trots förra matchens förlust, man svarade för en mycket bra prestation och kom många gånger till farliga målchanser. Detta är något man ska försöka ta med sig till morgondagens match mot Team TG FF.
Team TG FF reste mot Sandviken under fredagen och kommer att bo på hotell i Gävle natten till lördag. I laget hittar vi två gamla Sandviken-spelare, Erik Olofsson och Jonathan Lundbäck (lån från IK Sirius). Säsongen 2015 spelade båda i Sandvikens IF, nu får de komma till Jernvallen igen.

Vi tog ett snack med mittfältsmotorn Jonathan Hellström.
Hur är känslan inför matchen?
- Känns positivt, vi har haft en bra träningsvecka inför matchen. 
Vad kan ni ta med er från de två första matcherna? 
- Fortsätta jobba på så kommer poängen att ramla in. Jag tycker vi har spelat bättre för varje halvlek som gått. 

Truppen kommer efter kvällens träning. Håll utkik här runt 18.00.
Klart redan nu är att Filip Norell (underkropp), Viktor Nordin (underkropp) och Marcus Söderlund (underkropp) missar matchen pga skador.

Kan du inte ta dig till Jernvallen? Köp matchen här
Matchen rapporteras också på Facebook och Twitter.

SIF vidare i DM!
2017-04-20 09:24
Brynäs IF FK - Sandvikens IF 1-5 (0-1)

Sent igår kväll spelade Sandvikens IF sin kvartsfinal i DM, motståndare var Brynäs IF FK.
Ett Brynäs som tidigare under försäsongen imponerat stort, bl.a. har man slagit Div. 3-laget IK Sätra på med 0-5. Ett otroligt styrkebesked inför årets säsong i Div 4. Gestrikland.

Sandvikens IF tog helt väntat tag i taktpinnen, det var inget bländade spel men det kändes att man vara några storlekar större. Det dröjde inte länge innan matchens första mål också var noterat, i den 23:e minuten fick SIF en straff. Sunday Bale stegade fram och rullade i 0-1 mycket kyligt. Brynäs gjorde det bra, man stod lågt och var kompakta i sitt försvarsspel. 0-1 stod sig fram till halvtid.
I den andra halvleken vred SIF upp det direkt, Aram hittade in med en fantastisk boll till Omar Guidji som inte gjorde något misstag, 0-2. Nu kändes det klart. Men i den 52:a minuten får Brynäs ett läge ute till vänster, BIF-spelaren provar ett skott som blockeras av Arams hand, domaren pekar på straffpunkten igen. Mikael Mörk dunkade i straffen mitt i mål, 1-2. Skulle det bli lite nerv? Nej. Efter det så visade man att spelar några divisioner högre upp, 1-3 skulle också det komma på straff. Denna gången var det Rasmus Erikssons tur, hur säkert som helst placerade han in 1-3.  Bara 4 minuter senare i den 72:a minuten var det dags för en junior att kliva fram, Adam Larsson nådde högst på Omar Guidjis inlägg och kunde snyggt skarva i 1-4. I den 77:e minuten skulle det smälla igen, York Rafael hittade in bakom backlinjen till Rasmus Eriksson som skickade i bollen vid den första stolpen, 1-5. Sedan kunde SIF säkert spela av matchen, segern var ett faktum.

Man gjorde det som krävdes och är nu vidare till semifinal i DM. Väl där väntar IK Sätra.
I den andra semifinalen möts Sandvikens AIK FK och Valbo FF.

Sandvikens IFs startelva: Tobias Wennergrund - Adam Eriksson (U17), Aram Abed, Gustav Thörn, Mohammed Kamara - Adam Larsson (U17), Jens Åberg, Jonathan Hellström, Omar Guidji - Sunday Bale, Rasmus Eriksson

Kvartsfinalerna:
Brynäs IF FK - Sandvikens IF 1-5 (0-1)
Hofors AIF - IK Sätra 2-3 (1-1)
Sandvikens AIK FK - Hille IF 4-3 (1-3)
Järbo IF - Valbo FF 1-8 (1-1)
INFÖR: SANDVIKENS IF - AKROPOLIS IF
2017-04-17 09:28
Idag (17/4), 15.00 smäller det på Arena Jernvallen, vi ses där!

Seriepremiär. Hemmapremiär. Vi tar in orden och känner hur fjärilarna i magen börjar vakna till liv. En av de mest speciella dagarna på året är här, Sandvikens IF ska kliva in i Division 1 Norra. En lång försäsong är nu till ända, stenhårda träningar på ett kallt Jernvallen är avklarade. Nu börjar det. Allvaret. 
En benhård serie med 14 riktigt bra lag.
SIF har förberett sig väl, man har gjort ett riktigt bra transferfönster och svetsat samman gruppen under försäsongen. Sex nya spelare har anslutit, Haris Sijaric (anfallare), Rasmus Eriksson (anfallare), Jens Åberg (mittfältare), Marcus Söderlund (mittfältare), Felix Bindelöv (försvarare), Gustav Thörn (försvarare). Man har dessutom fått behålla de spelarna man velat behålla samt hela ledarstaben, därför ser det onekligen bra ut inför årets säsong.

Såhär säger förra årets skyttekung, Marcus Hägg, inför seriepremiären:
Äntligen seriepremiär, hur känns det? 
- Det känns bra, vi har en lång försäsong bakom oss där vi har tränat hårt så nu ska det bli kul att komma igång! 

Vad tror du om morgondagens match? 
- Det kommer bli en tuff och rolig match. Spelar vi vårat spel och gör det vi ska så tror jag att vi kommer få med oss ett bra resultat.

Truppen:
1. Kalle Jansson
33. Tobias Wennergrund

2. Gustav Thörn
3. Emil Molin
4. Mohammed Kamara
5. Jens Åberg
7. Hjalmar Öhagen
8. Christoffer Aspgren
10. John Junior
11. Omar Guidji
13. Jonathan Hellström
14. Haris Sijaric
15. Sunday Bale
16. York Rafael
19. Aram Abed
20. Rasmus Eriksson
22. Jimmy Hansson
23. Olof Mård
25. Felix Bindelöv
30. Marcus Hägg

Det är klart att följande spelare kommer att missa morgondagens match: 9. Filip Norell (underkropp), 6. Viktor Nordin (underkropp), 29. Marcus Söderlund (underkropp).

Matchstart: Imorgon, 17/4, 15.00 - Arena Jernvallen

Välkomna!

#allatillvallen 
OMAR GUIDJI ÄR TILLBAKA
2017-04-04 12:02
Omar svarade för 9 mål och 10 assist förra säsongen.
Då var den sista pusselbiten lagd, välkommen tillbaka Omar Guidji!

Omar som inför denna säsongen valde att prova lyckan i Algeriet har nu bestämt sig för att komma hem till Sandvikens IF. Det nya avtalet sträcker sig vårsäsongen ut.
Omar är som de flesta SIF-supportrar redan vet en otroligt bra 1 mot 1-spelare som var högst delaktig i förra säsongens serieseger. Under fjolåret mäktade han med hela 9 mål och 10 assist på 13 starter och 7 inhopp, det är en riktig poängspelare som ansluter.

Såhär säger huvudtränare Stefan Lundin om Omars återkomst:
- Han lämnade för Algeriet efter förra säsongen men flyttade hem nu i mitten av mars. Han är tänkt att täcka för skadorna på Viktor Nordin och Marcus Söderlund som det är osäkert med. Omar hade en fin höst under fjolåret där han visade att han är en riktig poängspelare och sådana är alltid användbara. Dessutom ger det oss fler valmöjligheter och en bättre bredd på ytterpositionerna. Han har fått ett kontrakt som sträcker sig över vårsäsongen.
VÄLKOMMEN HARIS SIJARIC!
2017-03-28 09:51
Då var det klart med ännu ett nyförvärv, vi säger välkommen till Haris Sijaric. Haris har tidigare representerat Smedby AIS, Sylvia, IFK Norrköping.
Han är stor forward (2,04m) som är 22 år gammal (1994). Haris är riktigt vass målskytt som hans tidigare statistik visar på. Han visade också det i den senaste träningsmatchen mot Division 1 motståndet Arameiska-Syrianska där han svarade för 1 mål och 2 assist. 

2016: Smedby AIS | 21 mål, 7 assist, 18 matcher
2015: Smedby AIS | 26 mål, 13 assist, 25 matcher
2014: Sylvia | (Lån) 2 mål, 2 assist, 12 matcher
2013: IFK Norrköping U19 | 27 mål, 8 assist, 23 matcher

Hur känns det att allt är klart och varför blev det just Sandvikens IF?
- Det känns bra, väldigt skönt att det är klart. Det kändes rätt direkt med Sandvikens IF, jag fick ett bra intryck direkt av ledare, truppen och hela klubben. Jag kände mig verkligen välkommen på ett bra sätt.

Du kommer senast från Smedby AIS, vad säger du om din tid där?
- Det var en lärorik tid, det gick riktigt bra där men jag kände att jag var redo att kliva upp i seriesystemet nu.

Vad tror du om säsongen 2017?
Jag tror det blir ett väldigt bra år, SIF är en klubb som satsar och det gör jag också. Vi har en väldigt målmedveten trupp så det känns riktigt bra.

Välkommen Haris Sijaric!

Inför: Arameisk-Syrianska IF - Sandvikens IF
2017-03-18 08:59
Vad: Arameisk-Syrianska IF - Sandvikens IF, Träningmsatch
När: 15.00, idag, 18/3
Var: Brunna IP

Idag är det dags för herrarna att dra på sig matchstället igen, man åker till Södertälje för match mot Arameisk-Syrianska IF. Matchen blir Aramiesk-Syrianskas första hemmamatch för säsongen, bägge lagen är nykomlingar i Division 1. A-S har haft det ganska tufft under försäsongen, men under förra helgen svarade man för en stark insats mot Boo FK i Stockholm Cup. Detta blir deras andra match mot Division 1-motstånd, den första förlorades stort mot VSK Fotboll. Man har en del skador i truppen och vi får säkerligen se några provspelare i dagens match.

SIF har också haft en del blandade resultat under försäsongen, förra helgen svarade man dock för en övertygande insats när man bortaslog VSK Fotboll med 0-2, målen gjordes av Sunday Bale och Hjalmar Öhagen. Man var det bättre laget matchen igenom och visade upp en del fina kombinationer.
Inför denna match har man råkat ut för några skador/sjukdomar vilket gör att läget är annorlunda i truppen, Gustav Thörn, Rasmus Eriksson, Viktor Nordin, Emil Molin, Marcus Söderlund och Filip Norell missar dagens match.

Truppen
1. Kalle Jansson 
33. Tobias Wennegrund

5. Jens Åberg
7. Hjalmar Öhagen
8. Christoffer Aspgren
10. John Junior
13. Jonathan Hellström
14. Mohammed Kamara
15. Sunday Bale
16. York Rafael
19. Aram Abed
20. Felix Bindelöv
22. Jimmy Hansson
23. Olof Mård
30. Marcus Hägg


York Rafael är tillbaka i Sandvikens IF.
2017-03-03 15:48
York Rafael är tillbaka i Sandvikens IF.

Efter en kortare sejour hos tyska VFL Bochum har York Rafael valt att avsluta lånet och komma tillbaka till Sandvikens IF. York känner sig inte redo att ta det stora steget, med allt vad en flytt till en proffsklubb innebär. Ett mycket svårt beslut för York men samtidigt väldigt starkt att våga ta det beslut man tror kommer vara det bästa för sig själv både på ett personligt och fotbollsmässigt plan.

Vi önskar York välkommen tillbaka samt hoppas och tror att han kommer att bidra till ett bra år i Division 1.
Sandvikens IF - Syrianska Kerburan IF 8-0 (3-0)
2017-02-04 18:29
Sandvikens IF - Syrianska Kerburan IF 8-0 (3-0)

Då är säsongens första match genomförd och det började med en islossning. Matchen mot Syrianska Kerburan bjöd på många mål, hela 8st. SIF var det bättre laget matchen igenom och fick tidigt hål på motståndarförsvaret.

Man ställde upp enligt följande:
Tobias Wennergrund - Felix Bindelöv, Gustav Thörn, Emil Molin (45 Aram Abed), Jimmy Hansson - Christoffer Aspgren (60 Erik Nyberg), Jens Åberg (45 Hjalmar Öhagen), Jonathan Hellström (45 Brandon) , John Junior (60 Adam Larsson) - Marcus Hägg (45 Patrick Lundemo), Sunday Bale (45 Rasmus Eriksson).

SIF gick runt på många spelare, bland annat fick U17-spelarna Erik Nyberg och Adam Larsson chansen. Adam Larsson stod för en assist när han på en hörna prickade provspelaren Patrick Lundemos panna. Stefan Lundin var nöjd med både matchen och juniorernas insats:
– "Vi gör en okej match tycker jag. Vi delar matchtiden på många spelare, så det blir lite ryckigt. Målet med den här matchen var ju att få komma i gång igen och det känns bra inför säsongen. De gör det jättebra. De har tränat nu med oss i slutet av veckan och gjort det bra då också, så jag hoppas att de fortsätter på den vägen", sade tränare Stefan Lundin till Arbetarbladet".

Målen: 1–0 Marcus Hägg, 2–0 John Junior, 3–0 självmål, 4–0 Patrick Lundemo, 5–0 John Junior, 6–0 Patrick Lundemo, 7–0 Rasmus Eriksson, 8–0 Rasmus Eriksson.

Nästa match är den 11 februari mot seriekonkurrenten Nyköping BIS, även den matchen spelas 14.00 på Arena Jernvallen.
Varmt välkomna!
SIF TV: Välkommen Felix Bindelöv!
2017-02-03 14:59
Felix Bindelöv från Helsingborgs IF har idag skrivit på för Sandvikens IF. Det är ett låneavtal som sträcker sig över säsongen 2017. Felix startade 10 allsvenska matcher förra säsongen. Han har också gjort 2st U17-landskamper och 2st U20-landskamper. Välkommen!
Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 25/6 17:00
3 - 3  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
FÖR ETT BÄTTRE SAMHÄLLE
HUVUDPARTNERS
 
 

GULDPARTNERS
 
 
SOCIALA MEDIER