Träningsmatch mot Strömsberg
2017-11-18 10:13

Träningsmatch idag.


Idag lördag klockan 12.00 spelar SIF en träningsmatch mot Strömsbergs IF på Jernvallen.


SIF kommer till största del mönstra ett lag med provspelare med sikte på nästa säsong. Så välkomna alla nyfikna rödvästar.


Fri entré, avspark 12.00! 🔴⚽

Gräsroten gav 41 885 kr till SIF
2017-11-15 16:12
41 885 kr går till SIF Ungdomsfotboll från Svenska Spels Gräsroten! Vi riktar ett stort TACK till alla ni 562 personer som har registrerat Sandvikens IF på ert spelkonto! Spela lagom, spela hos Svenska Spel och registrera SIF som förening på ditt konto.

Ju fler som registrerar Sandvikens IF som favoritförening i Svenska Spels satsning Gräsroten, desto större del av kakan på 50 miljoner tillfaller föreningen. Och det bästa av allt: Det kostar inget!


//Krister Parling
parling@sandvikensif.se
SIF i kampanjen "Laget i ditt hjärta"!
2017-11-09 15:26
Sportbladets satsning skapar intäkter till ungdomsfotbollen i Sandvikens IF!
Skänk 100 kronor till Sandvikens IF i initiativet "Laget i ditt hjärta" så dubblar Sportbladet bidraget och ser till att 200 kronor oavkortat går till ungdomsverksamheten i vår förening. Som tack för att du är med oss och stöttar kampanjen för svensk ungdomsfotboll bjuder Sportbladet dig dessutom på Plus Premium-läsning i 2 månader! Win-win-win...

I skrivande stund är vi överlägset bäst i distriktet och rankad på andra plats i hela Sverige bland 2609 föreningar. Kom igen Sandviken, nu ser vi till att bli Sveriges bästa förening!

Välj Gestrikland och Sandvikens IF

Vi tackar på förhand!

Krister Parling
parling@sandvikensif.se
Insamlingen till Världens Barn gav 3 376 kr.
2017-11-07 13:56
Insamlingen till Världens Barn vid matchen mot Västerås SK gav 3 376 kr. Vi tackar för era bidrag och har satt in 3 500 kr i vår insamling här via hemsidan. Därmed är vårt mål på 10 000 kr uppnått.

//Krister Parling
parling@sandvikensif.se
SIF SLOG VSK OCH SÄKRADE KONTRAKTET!
2017-11-04 17:58
Sandvikens IF - Västerås SK 3-1 (0-1)
0-1 35 Simon Johansson
1-1 61 Jens Åberg (Irhan Smajic)
2-1 69 Namir Alispahic (Jimmy Hansson)
3-1 90+4 Irhan Smajic (Danijel Majkic)

Tim Markström

Gustav Thörn - Olof Mård - Jonathan Hellström

Hjalmar Öhagen - Viktor Nordin - Jens Åberg - York Rafael - Jimmy Hansson

Sunday Bale - Namir Alispahic

Byten: 
57 Sunday Bale -> Irhan Smajic
86 Namir Alispahic -> Danijel Majkic

Varningar SIF: Hjalmar Öhagen, Jimmy Hansson, Namir Alispahic

Publik: 1013

Avgörandets tid var kommen. Sista omgången av Division 1 Norra gästades SIF av topplaget Västerås SK. Förutsättningarna var glasklara, minst en poäng krävdes för fortsatt spel i Division 1, vid förlust behövdes rätt resultat i konkurrenterna Sollentunas och Vasalunds matcher. 

Tränare Pelle Olsson valde att mönstra exakt samma elva som förra helgen föll efter en spelmässigt bra, men kanske lite väl svängig match i Stockholm mot Akropolis.

Första halvlek

Första halvlek blev till stora delar en jobbig match för SIF. Man hade förvisso ett närapå vattentätt försvarsspel, men offensivt fann man sig inte alls tillrätta på Jernvallens studsiga och svårspelade matta. Västerås, med spelskickliga och bollhållande spelare hade i princip allt bollinnehav, men skapade få chanser. 

Det blir ett mål i första halvlek, och det är gästerna som gör det. Lagets för dagen klart bäste spelare, mittfältaren Simon Johansson, får drömträff med vänsterfoten på en andraboll efter hörna. Bollen susar genom myllret av spelare och sitter perfekt intill Tim Markströms högra stolpe.

SIF får egentligen bara en riktigt bra chans i första halvlek, och det är när York Rafael får fritt nickläge vid bortre stolpen efter Jens Åbergs hörna, men blir lite överrumplad av att bollen når hela vägen fram till honom och nickar utanför. 

Andra halvlek

VSK börjar även andra halvlek bäst, och under de första 5-10 minuterna så frestar de Markström i målet med två luriga distansskott som studsar förrädiskt framför mål, men Tim räddar båda.

Den förlösande kvitteringen kommer efter en timmes spel. Jens Åberg vinner bollen högt i plan, spelar in bollen till just inbytte Irhan Smajic och fortsätter framåt. Irhan spelar tillbaka bollen till Åberg som vänder ut och in på VSKs mittback innan han sätter bollen lågt vid bortre stolpen. Jernvallen tänder till!

Bättre skulle det bli. Åtta minuter efter kvitteringen kommer nästa mål. Jimmy Hansson nickar fram bollen till Namir Alispahic som med tur och skicklighet får med sig bollen två gånger i duell med backarna och trycker in ledningsmålet för SIF.

Här tar Sandviken kontroll över matchen. Med vetskapen om att VSK nu behöver göra två mål spelar hemmalaget med större självförtroende och ger egentligen inte VSK en chans att komma tillbaka i matchen. Backlinjen med Mård i spetsen fortsätter visa stabilitet, och som grädde på moset får Irhan Smajic kröna ett strålande inhopp med att på övertid sätta 3-1 i tom bur efter ett fint förarbete av Danijel Majkic och Viktor Nordin.

SIF vinner med 3-1 och spelar Division 1-fotboll även 2018. Det har varit en tuff och krävande säsong, men när det gällde som mest visade laget karaktär och även publiken slöt upp och skapade årets bästa stämning på Jernvallen.

Nu tar vi lite ledigt och njuter av stunden, sen kör vi igen med ett stundande hundraårsfirande under 2018.

Forza SIF!
Pelle Olsson om helgens rysare på Jernvallen.
2017-11-02 14:00
Under lördagen 4/11 ska Division 1 Norra avgöras. Division 1 eller 2 nästa säsong för Pelle Olssons Rödvästar?

Avgörandets stund är inne!

Vi är nu framme vid avgörandets stund i årets seriespel för vårt lag. Inför den sista omgången av årets i division 1 Norra så har vi allt i egna händer och fötter då vi på parkerar på tionde plats med våra 29 poäng. Förutsättningarna är därför glasklara, en poäng i lördagens match och vi spelar division 1 fotboll även 2018. Vid förlust behöver Vasalund eller Sollentuna förlora för att kontraktet ska säkras.


I den senaste omgången föll vi i en chansrik match på Grimsta mot kvalklara serietvåan Akropolis med 2–4. Matchen öppnade upp sig direkt i och med att vi hamnade i underläge efter fem minuter. Efter underläge i paus med 0–2 kom vi igen med två snabba mål av Sunday Bale och hade med 20 minuter kvar segervittring. Hemmalaget visade dock sin styrka i straffområdet och avgjorde matchen med två mål.


I lördagens match står Västerås SK för motståndet. VSK kommer närmast från en 2–1 seger mot Team TG vilket säkrade tredje platsen i tabellen.


Vi har inga avstängningar i truppen men några spelare har haft småskador de senaste veckorna och är osäkra kort inför lördagens match men oavsett vilken startelva som kliver ut på Jernvallen så kommer alla spelare laddade till tänderna och är beredda att ge allt för laget och klubben.


Viktig match och fri entré. Kom igen Sandviken, nu fixar vi det här tillsammans!


Välkomna till match!

//Pelle Olsson, Huvudtränare

SIF - Västerås SK, lördag 4/11 kl. 14:00 FRI ENTRÉ till förmån för Världens Barn! Pub från kl. 13:00
2017-10-31 15:06
Omgång 26 i Division 1 Norra, sista matchen för säsongen och vi välkomnar VSK till Jernvallen
OBS! Matchen spelas på A-plan, "gamla konstgräset", ej VM-arenan!

Lördagen den 4/11 står mycket på spel. Tre lag (SIF, Sollentuna och Vasalund) är inblandade i nedflyttningskampen. Ett av dessa lag kommer att göra Enskede och IFK Luleå sällskap till division 2. Innan matchstart har Rödvästarna bästa utgångsläget.

Inför den sista omgången av årets i division 1 Norra så har vi allt i egna händer och fötter då vi på parkerar på tionde plats med våra 29 poäng. Förutsättningarna är därför glasklara, en poäng i lördagens match och vi spelar division 1 fotboll även 2018. Vid förlust behöver Vasalund (3 poäng efter SIF och samma målskillnad) eller Sollentuna (samma poäng men 3 mål sämre målskillnad) förlora för att kontraktet ska säkras.


Sollentuna möter andraplacerade och redan kvalklara Akropolis IF på hemmaplan.

Vasalund möter fjärdeplacerade Umeå FC på hemmaplan.


Det är upplagt för en riktig rysare i slutforceringen av serien och vi behöver all hjälp vi kan uppbringa. Ta med alla ni känner och kom till Jernvallen och hjälp oss klara kontraktet! Är det någon gång våra Rödvästar behövt publikens stöd så är det i denna match.


Vi kör FRI ENTRÉ på denna match och hoppas att våra besökare istället skänker en slant till vår pågående insamling för Världens Barn i avsedda lådor i entrén.

I samarbete med Göransson Arena och SAIK Bandy kör vi även sportpub i södra delen (vid kioskerna) av arenan. Den öppnar redan kl. 13:00. Ni som har ett SIF-säsongskort har även fri entré till bandymatchen mellan SAIK Bandy - Sirius som startar direkt efter vår match, kl. 16:00. Glöm inte att ta med SIF-säsongskortet om ni vill gå på bandy alltså!

Magasinet Fotbollsyra som vi gjort i samarbete med Din Lokaltidning kommer att finnas i entréerna, även aktuell information om dagens match finns bifogat. Detta är gratis för våra besökare, så spendera istället gärna några tior till våra Flickor 06 som är bollflickor och hälsar er välkomna med matchblad, matchlotter och annat i entrén. 


VIP-sponsorer

För våra sponsorer med VIP-sponsorkort har vi åter öppnat den "gamla" VIP-avdelningen i sydvästra hörnet av Göransson Arena där vi som vanligt bjuder på fika. Kom ihåg att ta med VIP-biljetterna!


Web-sändning

Har du inte möjlighet att vara på plats så finns vi på webben i vanlig ordning med livesändning, intervjuer och bra kommentatorer. Köp matchen via länken nedan.

https://www.ettanplay.se/live/4409


Vi riktar ett stort tack till omgångens matchsponsorer!

Matchvärd är Arbetslivsenheten i Sandvikens Kommun

Matchbollarna presenteras av Bilmetro, Sjöbergs Järn & Plåt, Hedmans Plåtslageri och Provinsfastigheter.


Välkomna till match och "gamla arenan"!

Forza SIF!


ALLA TILL VALLEN!!!

 

//Krister Parling

parling@sandvikensif.se

SIF dam följer GIF till div 1!
2017-10-29 21:10
SIF som slutade tvåa efter Gefle IF i årets div 2 serie har med nya tränarstaben börjat arbetet för en ny säsong i samma serie.
Samtidigt har det funnits en vetskap om att man som tvåa kan få chansen till uppflyttning om något kvalificerat lag väljer att frånsäga sig platsen.
I fredags stod föreningen inför just detta när Kovlands IF som vann div 2 mellersta Norrland valt att avstå uppflyttning och även Krokom Dvärsätts IF avböjt avancemang.
Efter överläggande i styrelse och med tränarstab/spelare valde föreningen att tacka ja till platsen under lördagen.

Målsättningen 2017 var att konkurrera om serieseger så det var inget svårt val även om förutsättningar måste ses över för ett beslut med kort varsel.

Det betyder att tränare Markus Larsson och hans stab får ett intressant jobb närmsta tiden för att bygga ett slagkraftigt lag inför en otroligt inspirerande säsong.

Kommande vecka startar nya tränarstaben sin första träningsvecka i föreningen där man kommer att bilda sig en uppfattning av föreningens spelare för att kommande veckor även titta på nya spelare till damtruppen genom några provspelsveckor.

En intressant framtid väntar och vi vill säga grattis tjejer till avancemanget!!!
SIF föll i svängig match mot Akropolis
2017-10-29 20:10
Sunday Bale gjorde båda SIFs mål
Sandvikens IF gjorde en av sina bästa offensiva insatser för säsongen, men tabelltvåan Akropolis effektivitet var dödlig och spelet inuti de båda straffområdena skilde lagen åt. Hemmalaget Akropolis vann till slut med 4-2. Båda Sandvikens mål gjordes av Sunday Bale. 
Nyheter från våra lag
Dam, 17/11 06:29 
F-2004/2005, 15/11 13:00 
Dam, 10/11 14:35 
F-2004/2005, 29/10 16:48 
U-15, 20/10 18:41 
U-15, 15/10 18:06 
U-15, 13/10 10:06 
 
FÖR ETT BÄTTRE SAMHÄLLE
HUVUDPARTNERS
 
 

GULDPARTNERS
 
 
SOCIALA MEDIER