Herr: Inför Team TG-SIF
2018-06-23 14:41, Herr
Foto: Mikael Nord
Midsommarmaten har knappt hunnit smälta i magarna när det nu är dags för match igen i Division 1 Norra. SIF satte sig i bussen på lördag förmiddag för långresa upp till Umeå för möte med Team TG. Rödvästarna som förhoppningsvis är stärkta efter en jämn match mot Djurgården i veckan. Förra helgens seriematch mot Carlstad är lagd till handlingarna och nu gäller det att försöka plocka på sig så många poäng som möjligt i sluttampen av vårsäsongen.

Helgens motståndare är Team TG. Efter att ha varit en frisk fläkt under några säsonger i Norrettan ville man i år (liksom många andra lag i serien) utmana toppen. Det har man inte varit nära än så länge, och idag återfinns TG på elfte plats i serien, tre poäng före SIF. En seger för rödvästarna innebär alltså att man går upp på lika många poäng som TG.

Spelmässigt är TG ett bollskickligt lag som gärna vill ha bollen och styra sina matcher. Ett problem har dock varit att man är lite för beroende av sin skyttekung Timothy McNeil för att leverera offensivt. Hade McNeil haft bättre uppbackning av sina lagkamrater är det mycket möjligt att TG återfunnits högre upp i tabellen.

I SIF saknas Kalle Jansson (hjärnskakning), Gustav Thörn (hjärnskakning+avstängd), Jimmy Hansson (skadad) och Rasmus Eriksson (skadad), i övrigt är alla med i truppen som åker upp.

Marcus Hägg är tillbaka i fullt slag och gjort flera starka insatser på slutet, så här säger han inför matchen mot TG:

Hägg, om du får bestämma hur matchbilden ser ut på söndag, vad blir det då?
- Vi går ut hårt, är aggressiva och pressar TG ordentligt. Sen hittar vi en bra variation mellan att våga hålla i bollen men också att slå ut dom rakt i djupled. Och så gör jag mål!

Det sägs smattra in bollar i nät under träningarna nu, är du helt kvitt från skadan?
- Ja, det känns helt bra nu.

VM i full gång, vilken är din favoritspelare hittills i VM och varför?
- Alexander Kolarov. VILKEN frispark han slog!

Matchen har avspark 15.00 på Umeå Energi Arena. Ni kan följa den genom länk på Livescore som vi postar på vår Facebook imorgon. Matchen sänds även på www.ettanplay.se

Forza SIF!
Jubileumsboken ute till försäljning!
2018-06-21 16:20

Vid gårdagens jubileumsmatch mot Djurgården släpptes boken "100 år och mer därtill" skriven av Ronald Åman. Över 100 böcker signerades och såldes till specialpris.

Nu finns böckerna till försäljning på SIF kansli under öppentider, säkrast förmiddagar (semesterstängt v 27-31).

Endast 40 ex kvar av första upplagan....

Välkommen in och köp den perfekta presenten eller härlig sommarläsning i hängmattan!

Pris: 350:-

Halvårsresumé från Sandvikens IF Dam
2018-06-21 15:00, Dam
Foto: Mikael Nord, arkivbilder

Torsdag den 21 juni 2018 –

Hela vårsäsongen är avspelad och den med bravur. Den elfte omgången spelades så sent som i tisdagskväll på VM – arenan i Sandviken där damerna tog emot Bälinge IF.

Herr: Djurgården avgjorde jubileumsmatchen på övertid
2018-06-21 11:06, Herr
Foto: Mikael Nord
SIF spelade bra och höll jämna steg mot allsvenska Djurgården inför drygt 1000 personer på Jernvallen. Till slut drog dock Järnkaminerna det längsta strået och satte 1-2 i den 92a minuten.
Dags för nostalgimatch!
2018-06-19 13:30

Onsdag 20/6 är det dags att fira vårt 100-årsjubileum med årets första aktivitet.

Sandvikens IF herr möter Djurgårdens IF kl 19.00 på VM arenan och självklart händer det lite mer på arenan som öppnar kl 16, en grov agenda kommer här:

Herr: Inför jubileumsmatchen mot Djurgårdens IF
2018-06-19 09:34, Herr
Foto: Mikael Nord
Celebert besök på Jernvallen i form av anrika Djurgårdens IF när Sandvikens IF drar igång sitt hundraårsfirande med en jubileumsmatch.
Referat: Avesta AIK - Sandvikens IF
Dam: Avesta fick se sig besegrade efter en slitsam och blöt match
2018-06-18 09:28, Dam
Foto: Mikael Nord, arkivbild
Damerna tog med sig 3 poäng från Avestavallen men insatsen var inte lika betryggande.
Herr: Klar förlust mot Carlstad
2018-06-18 07:06, Herr
Foto: Mikael Nord
Gästande Carlstad tog en tidig ledning och kontrollerade efter det matchen på Jernvallen där SIF åkte på en förlust med klara 0-3 mot ett skickligt bortalag.
Dam: Avesta borta
2018-06-15 20:31, Dam
Foto: Mikael Nord, arkivbild
Det väntas en relativt hektisk period för damerna kommande veckor. Division 1 matchas både söndag och tisdag samtidigt som division 3 också spelar tisdag. Veckan därpå ligger både en DM - final och en viktig match mot bollstanäs. Först ut är Avesta på bortaplan.
Herr: Inför SIF-Carlstad United
2018-06-15 09:07, Herr
Foto: Mikael Nord, arkivbild
SIF möter överraskningen Carlstad United och jagar sin första trepoängare på hemmaplan. Kalle Jansson vill fortsätta att spika igen i målet.
F-19, 23/06 22:20
Herr, 23/06 14:41