Dam: Katkowski lämnar för operation
2018-07-17 23:39
Hayley Katkowski anlände i februari och har med sin attityd och inställning bidragit stort till truppen även om skador satt stopp för stor del av säsongen.
Ny seger mot Akropolis
2018-07-17 16:45
Bellander och York målskyttar

Matchen spelades på en perfekt gräsplan på Spånga IP i en tryckande värme. Vårt lag fortsatte visa stabilitet i försvarsspelet och skapade även en hel del i anfallsspelet främst då i kontringsspelet.

Efter en inledning med en del bolltapp i anfall men med uppoffrande och bra försvar tog SIF ledningen i matchens 25:e minut. Målet kom efter en bollvinst centralt på mittfältet där Slava Koidan spelade York Rafael som tog fram bollen ochdär försvararna var fullt upptagna av att stänga pass till forwards fortsatte York på egen hand och sköt med högerfoten bollen intill målvaktens högra stolpe. En mycket bra individuell prestation av York.

Akropolis hade i den första halvleken några heta situationer i SIF:s straffområde men närmare än en ramträff kom man inte. På övertid av den första halvleken hade sedan York Rafael en stor chans att öka på till 2-0 men fick inte till avslutet på Samuel Perssons inspel från högersidan.

Den andra halvleken började med ett friläge för Marcus Häggvars passning i sidled till Emil Bellander dock slogs undan av en hemmaförsvarare. 2-0 kom sedan strax efter då Yorks djupledspassning till Bellander såg ut att vara en boll målvakten skulle plocka upp men Bellanders löpning räckte för att skapa osäkerhet och efter målvakten tappat bollen kunde ”Bella” enkelt spela in bollen i öppet mål.

Resten av matchen innehöll en del chanser för hemmalaget men även en hel del skarpa kontringar för SIF. Efter ytterligare en ramträff för hemmalaget och ett par några chanser som stoppades med riktigt vassa räddningar av Tim Markström stod sig resultatet matchtiden ut.

En stark prestation av hela vårt lag där bortasegern innehöll det som ofta behövs för att vinna fotbollsmatcher, uppoffrande försvar, bra målvaktsspel och vasst kontringsspel.

Innan division 1 norra tar ett fyra veckor långt återstår nu en omgång där SIF möter Rynninge IK på hemmaplan. Matchen spelas på VM arenan på Jernvallen på lördag 21/7 kl 16.00.

Matchfakta

Mål : 25:e 0-1 Rafael     50:e 0-2 Bellander

Varningar: -

SIF:s lag: Markström – Persson, Molin, Mård, Hellström – Makondele (Hansson 90:e), Koidan, Åberg, Rafael (Aspgren 69:e) – Hägg (Hjelte 79:e), Bellander Ej spelande ersättare: Jansson, Abed, Thörn och Dahlqvist

Herr: Inför Akropolis
2018-07-16 10:12
Blir det åter jubel mot Akropolis? Foto: M Nord, arkivbild
Ikväll avslutas Div 1 norras 16:e omgång när Sandvikens IF:s herrlag åker till Spånga IP för möte med Akropolis IF. Lagen möttes på Jernvallen för så sent som för två veckor sedan då SIF vann med 3-0.
Permanent övergång för Hjelte
2018-07-13 15:00
Foto M Nord
SIF har kommit överens med Gefle IF om en permanent övergång för Jacob Hjelte. Jacob har spelat i SIF på lån under juni månad men nu är alltså alla parter eniga om en permanent övergång.
Herr: Straff fällde SIF
2018-07-09 09:30
Bellander nära kvittering i slutet. Foto M Nord

Efter en av årets absolut bästa prestationer i den senaste omgången hemma mot Akropolis var det ett optimistiskt SIF som åkte till Södertälje för möte med Syrianska FC i norrettans 15:e omgång.

Från segermatchen senast saknades York Rafael som insjuknade på lördagen och fick lämna återbud. Det innebar att Jimmy Hansson kom in som vänsterback och att Jonathan Hellström flyttade upp på mittfältet.

Även Kalle Jansson och Gustav Thörn var tillbaka i matchtruppen efter sina hjärnskakningar.

Referat: Syrianska FC - Sandvikens IF
Herr: Inför Syrianska FC - Sandvikens IF
2018-07-07 22:11, Herr
Foto: Mikael Nord, arkivbild
På söndag är det dags för sista omgången av första halvan av Division 1 Norra då vårt herrlag beger sig till Södertälje Fotbollsarena för andra gången i år. Den här gången är det för möte med Syrianska FC som ifjol åkte ur Superettan.
Herr: Kyria Kambusi avbryter kontraktet
2018-07-07 21:58
Sandvikens IF och Kyria Kambusi har kommit överens om att avbryta avtalet parterna emellan.
Hipp hipp hurra!!!
2018-07-06 16:30
Idag den 6 juli fyller Sandvikens IF 100 år och vi vill tacka alla som gjort dessa år möjliga - ingen nämnd, ingen glömd. Ett fyrfaldigt leve på en stor dag för en stor förening, den leve hipp hipp hurra hurra hurra hurraaaaaa!

Imorgon startar vi på 100 nya år. Men du ... var det verkligen idag för 100 år sedan klubben bildades? Köp vår jubileumsbok ”100 år och mer därtill” så får du hela historien om hur det började.
Andra dragningen i Jubileumslotteriet
2018-07-06 12:14
Vinnarna i den andra dragning i Jubileumslotteriet hittar du här. Har du ingen lott än? Det finns fortfarande lotter kvar att köpa.
Öppet hus på kansliet i morgon 6 juli
2018-07-05 12:50

I morgon är det den stora dagen. Den 6 juli för hundra år sedan bildades Sandvikens IF. Så kom in till oss på kansliet i morgon mellan kl 08:00-12:00 så bjuder vi på kaffe. Och ni kan passa på att köpa en röd/vit supporterhalsduk för ENDAST 100kr! Eller en jubileumst-shirt för 100 kr. Obs gäller endast i morgon fredag. Ordinarie pris på halsduken är 195 kr och t-shirten 149 kr.

U-19, 14/07 22:19
F-2004/2005, 14/07 10:34