SIF - Nyköpings BIS, söndag 25/6 kl. 17:00 Jernvallen
2017-06-21 11:30
I 11:e omgången av division 1 Norra ställs Rödvästarna mot Nyköpings BIS på Jernvallen
Våra Rödvästar är inne i en bra trend och man har klättrat till en 7:e plats i tabellen efter tre vinster och ett kryss i de fyra senaste omgångarna. Senast gjorde man en stark vändning mot Enskede på bortaplan då man vände underläge till vinst i matchens slutskede.

Ny match och nya förutsättningar igen på söndag. Lundins mannar ska ta an Bissarna från Nyköping. Bissarna kommer till Jernvallen lite stukade då man haft en riktigt tung inledning av säsongen i Norrettan, något man troligen inte räknade med. Bissarna har med två matcher färre spelade skrapat ihop 4 poäng mot Sandvikens 13.

Sportchef och huvudtränaren Stefan Lundin om drabbningen:

"Positiv trend!


Då är det dags för en ny hemmamatch och idag gästas vi av Nyköpings BIS. Efter en stark försäsong och några fina nyförvärv så tippades Nyköping innan serien att vara med och utmana i toppen. Man har haft en ganska tung säsongsinledning där marginalerna inte varit på deras sida. Det är inte bara på fotbollsplanen som det varit motigt utan man har även två matcher färre spelade efter problem med flyg till två av deras bortamatcher. I senaste omgången förlorade man med 1-0 mot Carlstad efter ett sent mål. Vi vet dock att Nyköping är ett bra lag som har en hög kapacitet och sannolikt kommer lyfta i tabellen, så vi är återigen redo för en stentuff match.


För vår del så har vi jobbat till oss en fin trend med tre segrar och ett kryss de senaste fyra matcherna och vi kommer fortsätta jobba hårt för att förlänga den trenden. Vi kommer senast från en mycket skön vändning efter ett tidigt underläge där vi under sista kvarten vänder till seger borta mot Enskede. Det är som helhet ganska stabilt men absolut ingen kanonprestation från vår sida, men vi visar på en mycket fin karaktär i gruppen och vetskapen att vi klarar att vända tuffa lägen kommer vi bära med oss framöver. Läget i truppen är oförändrad bortsett från att Felix Bindelöv är tillbaka efter avstängning.


Vi har hittills haft ett stort stöd från vår hemmapublik som ger en härlig extra energi till spelarna ute på planen, fortsätt stötta oss så ska vi tillsammans se till att bygga vidare på vår positiva trend!"


Passa på att köpa web-biljett så kommer du mycket snabbare och smidigare in på arenan, du får billigare pris och vi slipper kontanthantering. Köp web-biljett till SIF - Nyköpings BIS här


Magasinet Fotbollsyra som vi gjort i samarbete med Din Lokaltidning kommer att finnas i entréerna, även aktuell information om dagens match finns bifogat. Detta är gratis för våra besökare, så spendera istället gärna några tior till våra Flickor 06 som hälsar er välkomna med lotter och annat i entrén.

 

Vi riktar ett stort tack till omgångens matchsponsorer!

Matchvärd är Tält & Fest.

Matchbollarna presenteras av Bilmetro, Momentum Industrial, Restaurang Robin Hood och Provinsfastigheter.


Välkomna till match!

Forza SIF!

 

//Krister Parling

parling@sandvikensif.se

TV: Sandvikens IF - Nyköping BIS, 25/6 17.00
2017-06-21 11:15
Herr: Enskede IK - Sandvikens IF 1-2 (1-0)
2017-06-18 19:57
Gustav Thörn blev matchhjälte med sitt avgörande mål.
Enskede IK - Sandvikens IF 1-2 (1-0)

Startelva: Kalle Jansson - Christoffer Aspgren, Gustav Thörn, Olof Mård, Jonathan Hellström. - John Junior, Hjalmar Öhagen, Viktor Nordin, York Rafael - Marcus Hägg, Sunday Bale
Avbytare: Tobias Wennergrund, Jimmy Hansson, Aram Abed, Emil Molin, Jens Åberg, Haris Sijaric, Delmi Muaka Jr (U17)

Sandvikens IF fick en riktigt kalldusch redan efter 3 minuter, Stefan Ostojic sköt in 1-0 vid Kalle Janssons högra stolpe. En riktigt mardrömsstart för SIF. Enskede började matchen bäst, dessutom utnyttjade man medvinden på ett bra sätt när man testade med skott flera gånger. 
Efter ett tag blev spelet allt mer böljande åt båda håll. I den 26:e minuten kom SIFs första farliga målchans, Nordin satte in en boll bakom Enskedes backlinje, Marcus Hägg löpte sig fri men avslutet klarade Enskedes målvakt. Bara två minuter senare fick SIF ett ännu bättre läge när Hägg stack in bollen till Sunday Bale som sköt mitt på målvakten.
Resultatet 1-0 stod sig in i halvtid.

I den andra halvleken skulle då vändningen komma, men vi börjar från början. I den 57:e minuten fick SIF ett riktigt bra frisparksläge, målvakten tippade precis ut Häggs frispark till hörna. I den 64:e minuten gjorde SIF sitt första byte, John Junior ut och Jens Åberg in. I den 75:e minuten kom den efterlängtade kvitteringen. Sunday Bale kom helt fri och blev nedriven i straffområdet, domaren blåste men efter konversation med sin assisterande domare valde han att blåsa frispark. Häggs efterföljande frispark tog i muren och ut till hörna. På hörnan hittade York in till Sunday Bale som smällde in 1-1. Bara 3 minuter senare var vändningen i hamn. Ett frisparksinlägg från vänster skarvade Bale vidare och på bortre stolpen kom Gustav Thörn som resolut dunkade upp 1-2 i nättaket. Otroligt skönt mål! 

Sedan föll SIF tillbaka och skyddade sin ledning, Enskede skapade inga större farligheter och domaren kunde blåsa av matchen. 

En viktig seger för rödvästarna, vi vill passa på att tacka de tillresta supportrarna samt alla som följde matchen på annat håll. 

Matchfakta: 

Mål: 1-0 Stefan Ostojic (3), 1-1 Sunday Bale (75), 1-2 Gustav Thörn (78).

Varningar 
SIF: - 
EIK: Stefan Ostojic, Ludvig Brandimarti, Adam Kasa

Byten:
SIF: 64 John Junior ut, Jens Åberg in. 77 Viktor Nordin ut, Jimmy Hansson in. 81 Sunday Bale ut, Haris Sijaric in.
EIK: 38 Yanku Marrah ut, Robin Palacios in. 82 Fabakary Sanneh ut, Kevin Thompson in. 88 Amer Desevic ut, Douglas Kisch Samuelsson in.

Avslut på mål:
SIF: 7
EIK: 3

Hörnor:
SIF: 7
EIK: 3
Herr: Truppen till Enskede IK - Sandvikens IF
2017-06-18 14:25
Enskede IK - Sandvikens IF
Matchstart: 17.00, idag, 18/6

Herrlaget är i skrivande stund påväg till Stockholm för match mot Enskede IK, en viktig match för rödvästarna i kampen om 3 nya poäng.
Felix Bindelöv saknas pga avstängning, Sunday Bale är tillbaka från sin.

Truppen:
1. Kalle Jansson
33. Tobias Wennergrund

2. Gustav Thörn
3. Emil Molin
5. Jens Åberg
6. Viktor Nordin
7. Hjalmar Öhagen
8. Christoffer Aspgren
10. John Junior
13. Jonathan Hellström 
14. Haris Sijaric
15. Sunday Bale
16. York Rafael
19. Aram Abed
22. Jimmy Hansson
23. Olof Mård
30. Marcus Hägg
Delmi Muaka

Matchen liverapporteras på vår facebooksida.
Det går som vanligt att titta på Staylive.

Mot 3 nya pinnar!
SIF-BLOGGEN: VECKA 24
2017-06-17 11:52
Janina Mähler och Elin Malmqvist är veckans profiler.

”Ja tjejer, då kör vi Majkens när alla är klara.”


Englunds mest använda fras, varje träning under det dynamiska passet. Samma visa varje gång och vid det här laget vet tjejerna vad det betyder när cap säger att vi börjar med det vanliga. Det vanliga innebär att vi töjer våra ljumskar. Eller ja, vissa av oss töjer medan det ser mer ut som att vissa av oss bara står och vickar på rumpan. Sen hur mycket det tar och hur olika stela vi är, det är en annan femma. Majken är en tjej som spelade med F17 – elitlaget innan hon valde gymnasium och flyttade till Hallsberg. Majken som tog in den här stretchövningen från konståkningen, tror jag, har levt vidare trots att hon inte är kvar och vi kallar den som sagt för Majkens. Under förra veckan introducerade vi oss till fyspassen igen och gick igång med en energifylld träning under söndagen. En typ av body combat eller boxning i luften om man nu vill kalla det för det gav tjejerna en rejäl träningsvärk. Vid måndagens pass på gräsplanen, eller jag kanske ska kalla den lergropen, så kunde de flesta av damspelarna knappt lyfta armarna över midjan. Klara kom joggandes fram till coach och sa att hon inte ens kunde jogga för hon hade sådan träningsvärk i kroppen. Fantastiskt! Nu inför uppehållet hinner vi med ett till söndagspass innan vi går på ledighet. Efter den 17 juli börjas det igen. Ett jätteroligt pass som innehåller både kroppsstyrka, koordination och kondition. Vilket vi alla just nu behöver komma igång med igen. Förra helgen tog damerna siktet mot Glysis och Sparbanken arena i Hudiksvall där man gick segrande ur kampen efter ett mål utav Janina Mähler. Som resumén på damernas hemsida säger så var det tur att damerna spelade bättre fotboll än de sjöng i bussen på vägen hem. Matchen som bjöd på spöregn hela tiden spelades tacksamt på konstgräs och inställningen var vinstgivande i denna drabbning. Janina som även hon är veckans ena profil kommer därför först ut i dagens inlägg.


Janina Mähler, NR 14

Janina Mähler, eller Janne som hon är mer känd som är en 26åring som idag bor ute i Järbo men med moderklubb Sandvikens AIK. Hon kom senast från IK Huge till Sandviken efter ett mamma-uppehåll när hon fick dottern Lovisa. När vi fick frågorna om oss spelare i damlaget som skulle ut i fotbollsmagasinet som för föreningen så svarade Janina att hon utanför fotbollen brann för sin dotter Lovisa och sina köksblommor. Skämtsamt trodde hon så klart inte att de skulle skriva det om hennes blommor men den ansvariga för tidningen passade på att visa hennes rätta sida. Janina är en glad och sprallig tjej som alltid skrattar och ler. Jag tror aldrig jag har sett henne arg eller förbannad mer än på planen någon gång. Inför varje match har vår målspruta en alldeles egen liten rutin, eller kanske jag ska säga FLERA egna rutiner. Jag tror Janne är den som använder toaletten flest gånger och även planerar hur och när hon ska gå in för att det ska stämma rätt med tiden och hennes springturer.  Hon är en av de minsta tjejerna på planen och vid ett tillfälle när några på läktaren diskuterade Klara Spångbergs unga ålder så ställdes frågan om det var nummer 14 som var född 2002 istället. Vi skrattade gott åt detta som satt bakom och bara lyssnade och njöt. Fantastiskt att få se så ung ut vid 26. På träningarna är hon expert på att träffa konorna och hon tar gärna ner dem en efter en också. Pricksäker kan man kanske kalla det. Hon var även på bussen till Hudik rätt pricksäker när hon lyckades ”slänga” ut hela sin matlåda mellan sätet och fönstret vid en inbromsning. Som tur var hade hon redan hunnit ätit en hel del, det var dock inte lika roligt att städa efteråt. En skön kommentar som kom efteråt var när Johansson frågade vart man skulle slänga maten och någon smart rackare svarade kvickt - ”fråga Janne!”. En riktigt härlig tjej med massor av energi som alltid ger hundra procent och alltid vill alla väl. Hon som har minst fötter och lär leta som en tok efter ettorna i strumplådan. Om man vid något tillfälle senare skulle vilja låna dessa ettor så lär man vara beredd på att de har tvättats med Jannes tejp kvarlämnad inuti.

På tal om tejp så kan vi enkelt glida över till nästa spelare som ska presenteras idag. Elin Malmqvist.


Elin Malmqvist, NR 2.

Varför jag kunde göra en sådan fin övergång här är just på grund av Elins fötter. Dom som både tejpats och lindats och haft diverse skydd på sig för att stabilisera sig. Ofta stukade hon fotlederna med efter rehab har hon nu byggt upp musklerna tillräckligt och slipper använda alla hjälpmedel. Det visar hur viktigt det är med både rehab och muskelbyggnad. Elin är en lugn och trygg tjej som går andra året på gymnasiet där hon studerar sam – internationell på Vasaskolan i Gävle. Hon är den som alltid har håret i perfekta lockar på träningen eller vet när hon behöver prioritera plugget och stannar hemma. Hon är en tjej med enorm vilja och det visar sig ofta på planen när hon vässar udden. När det behövs så är hon riktigt stark i närkamperna. Hon är den spelare som i år gjort den största förändringen genom att gå från forward/mittfällt till att spela back och alltid vara försvarare på träningarna.
Elin bor i Sandviken tillsammans med sin Mamma, Pappa och lillasyster Elsa som även hon spelar fotboll men i de yngre leden i Sandvikens IF. Elin är en tjej som hellre pratar en och en för att få visa sin rätta sida istället för att prata i grupp. Tar man chansen och pratar och lär känna henne så är det en otroligt fin tjej som tänker på alla. Hon är den som sällan har telefonen på sig och skickar man ett sms kan man få vänta flera år på att hon ska svara eller ens läsa det, men det har sin egen charm det med.  Elin är likt som de flesta andra tjejerna född -99 men valde att inte läsa idrottsprogrammet utan gick sin egen väg. Hon är en glad och väldigt trevlig tjej som jag har fått uppfattningen av att hon tycker om att vara utomhus. Åka skidor, resa och utforska. Något tokigt Elin har gjort har jag svårt att komma på, hon är en sådan lugn och snäll tjej av sig så jag kan inte ens tänka mig att några hyss blivit av. Hon är också den som alltid kommer på cykel till träningarna oavsett avstånd, väder eller årstid.
Som jag avslutat om de flesta så har även hon hjärtat på rätt ställe.

Under veckan fick damerna träna på en leråker och utmanade varandra i en mot en där de startade vid mittplan, lärde passera en stor vattenpöl som täckte halva planhalvan och sedan komma till ett avslut mot målvakten. Cap fick sig en tryckare, gjorde mål och gled i flera meter på knäna över leran och drog händerna i luften som en segergest. Det skapade många skratt och härliga miner när vi började trigga varandra. Träningen fullföljdes inte med spel eftersom skaderisken var för stor när underlaget var som det var. Däremot stannade ett gäng för att träna glidtacklingar i kladdet och på onsdagens träning hade inte allas skor torkat än från det lilla påhittet. Onsdagen vände däremot helt och hållet med tanke på vädret. Regnet från måndagen som skapat all lera försvann och värmen drog på. Det var så kvavt och till och med skribenten hade åkt till träningen utan långbyxor och regnjacka. Efter bara två övningar fick hon lasta av sig både overallsjackan och underställströjan. Dra på trissor!
Tjejerna gick in på sin sista träning på torsdagen inför, vad vi vill kalla det, derbyt på lördag då Hille kommer på besök på vallen. Hille som senast kommer från en match mot Gefle IF där man gick ifrån Hille ip med resultatet 2-3 till Gefles fördel.
Så alla Sandvikare, killar som tjejer, dra på er supporterjackan och kom ner och stötta våra damer i kampen om serien.

/NR 9

Sandvikens IF – Hille IF
lördag den 17/6
14.00
Arena Jernvallen

 

Herr: Inför Sandvikens IF - Carlstad United BK
2017-06-10 17:05
Imorgon, 17.00, smäller det på Arena Jernvallen.
Vad: Sandvikens IF - Carlstad United BK
När: Söndag 11/6, 17.00.
Var: Arena Jernvallen

Imorgon är det dags för andra raka hemmamatchen i Division 1 Norra, Carlstad United är det som kommer på besök denna gången.
Carlstad United grundades 12 april 1998 i Värmland, tränare i klubben är Daniel Ekelund. Förra säsongen slutade man 8:a i serien. Inledningsvis har man startat säsongen ungefär som SIF, på 8 matcher har man lyckats tagit just 8 poäng. Man ligger en placering ovanför SIF i tabellen. Man har gjort 5 mål och släppt in 12. Senast mötte man Umeå, den matchen förlorade man med 1-2.

SIF har kommit igång på allvar efter en sämre inledning, på de två senaste matcherna har man tagit 4 poäng, och nu jagar man ytterligare poäng. Senast spelade man lika mot Assyriska FF på hemmaplan och matchen innan det vann man borta mot formstarka Sollentuna FF. Man har haft en bra träningsvecka och nu får man tillbaka Sunday Bale från avstängning. Bale som avgjorde DM-finalen mot Valbo FF med sitt hattrick, vi hoppas få se samma fina målform imorgon.

Såhär säger Viktor Nordin inför morgondagens match:
- I och med att vi är inne i bra trend just nu så tror jag vi har väldigt goda chanser på 3 poäng. Vi vet att Carlstad United är ett skickligt lag som gillar att spela sig fram, men om vi gör det vi ska i försvarsspelet så tror jag vi kan straffa dom med våra farliga omställningar.

Truppen:
1. Kalle Jansson
33. Tobias Wennergrund

2. Gustav Thörn
3. Emil Molin
5. Jens Åberg
6. Viktor Nordin
7. Hjalmar Öhagen
8. Christoffer Aspgren
10. John Junior
13. Jonathan Hellström
14. Haris Sijaric
15. Sunday Bale
16. York Rafael
19. Aram Abed
22. Jimmy Hansson
23. Olof Mård
25. Felix Bindelöv
30. Marcus Hägg

Kan du inte ta dig till Arena Jernvallen?
Se matchen live genom att klicka här!

Varmt välkomna!
SIF-BLOGGEN: VECKA 23
2017-06-09 19:55
Veckans profiler: Felicia Lindmark, Klara Spångberg, Nellie Johansson och Vilde Bång-Öygard.

”Nu är det dags att mobilisera oss”

Tjejerna vet exakt vad som menas när det är så coach säger till oss. Det är dags för match. Ofta på sista träningen innan så är det just dom orden som avslutar. I helgen som var gick tjejerna in med en helt ny inställning, spelet fungerade mycket bättre och på matchen tror jag vi alla var mycket mer positivt inställda. Jag tror inte vi går från matchen helt nöjda med tempot men med elva gjorda mål på nittio minuter kändes det ändå som ett bra resultat för vårat spel. Vi gör som coach säger och mobiliserar oss ännu mer redan nu inför helgen som komma skall och fokuserar på att vi ska spela vårat spel men nu med ännu högre tempo. När våran säsong startades upp för division två i år så fick vi alla känna efter hur vi kände med våran plats. Ville vi vara en del av laget som skulle göra den här resan eller kände vi att division tre räckte för våran del. Vi fick tid att fundera och vi alla hade individuella samtal där vi fick egen tid med tränarna för att diskutera just sådana här saker om allt mellan himmel och jord som vi kände rörde eller kunde påverka fotbollen. Några tjejer valde att fortsätta spela på den nivån vi hade varit innan i division tre samtidigt som våra tränare gick ut till de lagen under oss med frågorna om vilka som hade mål att ta sig upp till damlaget. Några av de yngre tjejerna hade redan förra året fått testa på hur det var med spel i seniorserien och tränarna valde därför att flytta upp några av dem. Idag tillhör de båda trupperna och spelar för F-17 när de inte får så mycket speltid i division två tillexempel. Fyra av dessa tillskott ska äntligen få sin tid i rampljuset. Fjunisarna. Dom som egentligen alltid borde hamna i mitten på kvadraten, borde få samla in allt material och som vi borde köra med hela tiden har tyvärr klarat sig rätt bra den här säsongen. Däremot åkte flera av dem i måndags på straffarmhävningar efter kvadraten där de äldre sopade mattan med dem. Först ut idag blir coachdottern Spångberg.


Klara Spångberg, NR 6.

Klarre, spunken eller allt vad man vill. Kärt barn har många namn men det bästa att sätta på Klara är nog Stickan. Klara kommer in i omklädningsrummet innan en träning i vintras och slänger sig ner på bänken. Bokstavligt talat slänger sig ner så att hon glider över träet och lyckas genom både underbyxor och overallbyxor få in en sticka i skinkan. Herregud vilken process det blev av den lilla stickan, Klara den stackarn hade såklart ont och kom inte ens ut till träningen om jag inte minns fel. Mamma Erika fick hämta hem henne och ta bort stickan istället. Därav varför hon nu mer går under namnet stickan och hon blir lika glad varje gång någon säger det. Klara är född år 2002 och går fortfarande på högstadiet, imponerar på oss äldre gör hon varje träning och varje match. Hon går på Prolympia inne i Gävle men bor med familjen i Sandviken. Mamma Erika, pappa Niklas och storasyster Alva. Klara är en expert på mat och väljer den väldigt noga. Om hon tillexempel äter en macka så äter hon inte sista biten där hon har hållit handen. Men det vågar hon egentligen inte erkänna. Om någon någonsin skulle baka eller laga någonting så kan man för Klara inte dölja någon ingrediens för hon känner direkt vad det är som gömmer sig där i. Hon äter absolut inte fisk, skulle aldrig dela mugg med någon annan och väljer helst inte offentliga toaletter. Klaras moderklubb är Sandvikens IF och hon är en egen produkt men när hon var liten så spelade hon med dåvarande Högbo-SIF som var ett hopslaget lag. Hon är lite klåfingrig och spiller samt kladdar mest hela tiden. Om du frågar om hon har koll på sina saker så får du nog ett skratt till svar. Hon har alltid nära till ett skratt och älskar att skylla på andra. Vill man åka med Klara på cup så lär man vara beredd på att bo i ett bombnedslag då hon gärna lägger allt överallt på golvet och till slut ”råkar” lämna saker kvar efter sig. Ett energiknippe med ett temperament åt båda hållen, hon kan lugna sig lika fort som det kan brinna till. Hon är likt Johansson expert på att vara kompis med domaren och tar ett gult om det behövs.

 

Felicia Lindmark, NR 18.

Felicia, en utav våra ytterbackar som i år kom in i träningstruppen från juniorerna. Felicia är 16 år gammal och är även hon en tränardotter. Dock är hon inte dotter till en tränare i damlaget utan till Magnus i F-17 laget där hon även ingår när det behövs. Under förra årets lagavslutning fick Felicia rubriken ”lagets snyggaste farsa” vilket kanske var lite bättre än kusinen Emelie som fick ”lagets kylskåp”. Felicia är 16 år gammal och bor tillsammans med mamma och pappa i Sandviken. Hon har en äldre syster som heter Rebecka men som inte bor hemma längre. Hon går idag på Jernvallsskolan men börjar till hösten på Bessemergymnasiet. Hon är även hon en egen produkt från SIF.
När Felicia lägger en frispark eller bara startar från stillastående och ska ta med sig boll så har hon ett litet ticks som vi upptäckt. Hon slår nämligen alltid ner tårna i backen bakom den andra foten innan hon kan göra det hon ska. Nästa match kommer alla att sitta och tänka extra just på detta. Felicia är annars en rätt lugn tjej men kan enligt rykten ha lite dåligt tålamod. Hon är en genuin och glad tjej som älskar att träna! Vi har även upptäckt att Felicia efter förra veckans träning ska få åka hem och träna på att göra armhävningar. Efter att vi spelat kvadraten på träningen så fick de två som blev genomspelade flest gånger göra 50 armhävningar. Efter max 10 hade Felicia börjat klaga och nästan fått mjölksyra. Jag lovar att vi ska göra ett nytt test på henne om ett tag, om inte annat så kommer hon åka på nya straff. Som sagt är Felicia kusin med Emelie och dessa två är lite som piff och puff och håller ihop i vått och torrt. De har alltid något fuffens för sig och delar nog mer än vi kan ana. Felicia är också som vi tidigare vet den som alltid räddar kusinen när hon är för lat för att sova hemma i Bomhus och vill ha närmare till träningen. Hon är tjejen som aldrig kan äta något förutom när det är Lisa som bakar. Gluten och laktos och allt annat som hör därtill. Lika här en tjej som kommer gå exakt lika långt som hon vill.


Vilde Bång-Öygard, NR 7.
Lagets norsk, även om vi sällan hör henne prata norska så var vi nog väldigt få som kunde uttala hennes efternamn när hon kom som ny till truppen. Jag fick under nationaldagen äran att arbeta med hennes pappa som däremot snackade mer norska. Vilde berättar för mig att hon är född i Norge och att hennes pappa som sagt fortfarande pratar norska. Hon är 15 år och fyller i höst 16. Utöver att spela fotboll är hon mycket med sina kompisar, ser till att plugget blir skött och umgås gärna med sina småsyskon. Vilde har en brorsa och tre andra syskon på pappans sida och bor i Sandviken med både mamma och pappa men på olika ställen. På Klangberget bor hon nästan granne med Nellie. Mamma Linda är även tränare i F17 laget tillsammans med Felicias pappa Magnus. Just nu pluggar Vilde på Prolympia i Gävle men har till hösten kommit in på Bessemergymnasiet i Sandviken. Vilde är även hon en egen produkt från SIF som delar sig mellan F17 och damlaget. Hon började spela fotboll för 6 år sedan och vi antar att det blir minst dubbelt så många till. Hon är en glad och positiv tjej som alltid ler. Hon säger inte allt för mycket men när man sitter med henne på bänken kan hon ofta funderat på små roliga och kluriga saker som hon smyger fram och får oss alla att skratta. En enormt härlig tjej som tillför mycket för laget. Mot Selånger lyckades Vilde trycka i tre hela baljor och vi i omklädningsrummet tycker detta innebär tårta på en träning framöver. Kul där att vi hade tre tjejer som gjorde tre mål så vi väntar oss tre tårtor!

 

Nellie Johansson, NR 15.

Hon som jag ständigt kommer på mig med att kalla Johansson fast jag vet att det blir fel då. Nellie är Nellie och Johansson är Wilma. Nellie är ett av våra härliga tillskott som alltid har ett leende på läpparna och gör sitt yttersta. År 2002 föddes Nellie och fyller i höst 15 år. Hon bor i Sandviken tillsammans med sin mamma och pappa och har två äldre bröder. Nellie går även hon på Prolympia i Gävle och har fotboll som sin specialidrott. Tidigare har Nellie spelat innebandy i saik men valde för ca ett år sedan att lägga all fokus på fotbollen. När Nellie började spela fotboll så började hon i Stensätra men bytte efter en säsong till något som då hette Högbo/SIF likt Klara. Men sen dess har hon spelat i Sandvikens IF och det är vi tacksamma för. När Nellie blev inlånad för Gothia cup med -01orna när de var mindre fick de ställas mot tidigare segrarna Segelberg och innan matchen hade tränarna sagt att de skulle fokusera på sitt spel men att den som gjorde flest glidtacklingar skulle få en glasstrut. Matchen förlorade man med 11-0 men efteråt satt Nellie nöjt med två glasstrutar i ett hörn och njöt. En tränare som kom fram och frågade hur hon kunde vara så nöjd efter förlusten förstod ju inte att det var glassarna som var det viktigaste. Idag finns det lite mer vinnarskalle i den här tjejen och det visar sig på planen där hon alltid krigar från första stund. En glad och positiv tjej som kommer ha stora framgångar inom fotbollen. Fjunisarna håller gärna ihop och Nellie, Vilde, Klara och Felicia är dom som främst går under den rubriken. Det händer inte allt för mycket kring dessa tjejer som är väldigt lugna och trygga. Förhoppningsvis har vi mer tok att vänta oss ju mer säsongen går och ju mer vi lär känna varandra.

Nu mobiliserar vi för helgens drabbning, träningarna har hållit kvalitet även om tempot kan ökas men tjejerna är inställda på samma sak allihopa. I helgen ska vi åka till Glysis och visa vilka Sandvikens IF dam är. Det är dags att återigen fokusera på vårat spel, vinna varje närkamp och se till att bollarna sitter i nätet. Och självklart att Klarre blir nöjd med maten som serveras på bussen.

IF Team Hudik – Sandvikens IF
Lördag den 10/6
16.00

Glysis Sparbanken Arena

GAME
2017-06-09 07:15
Nu lanserar Sandvikens IF "GAME" Glädje-Ansvar-Mod-Engagemang till alla ungdomsledare i föreningen.
Alla ledare får ta del av hur man ska sköta sej på och utanför planen som ledare i SIF, sen skriva under på att det kommer att efterföljas. #GAME #Glädje #Gemenskap #SIFstilen 

// Jonas Andersson
Ungdomsansvarig Sandvikens IF
Herr: SIF - Carlstad United BK, söndag 11/6 kl. 17:00
2017-06-08 10:21
I 9:e omgången av division 1 Norra ställs Rödvästarna mot Carlstad United på Jernvallen
Hemmamatch igen! Andra hemmamatchen i rad nu och man tar emot Carlstad United. Avspark söndag 11/6 kl. 17:00.

Våra Rödvästar mötte ett bra Assyriska FF senast på Jernvallen, ett bollskickligt lag som spel- och tempomässigt kanske var lite vassare, men de flesta vassa målchanser skapades av SIF och Assyriska tilläts inte komma till många farliga avslut. Försvarsspelet såg bra ut och den här gången var det SIF som genom Marcus Hägg lyckades greppa en poäng i slutminuterna när man kvitterade ett 0-1 underläge till slutresultatet 1-1. En viktig poäng in på kontot.

Vi hoppas på lika stort stöd på läktarna denna gång. 1 023 åskådare senast, en riktigt bra publiksiffra. Nu när Rödvästarna verkar ha hittat lite poängform hoppas vi på en lika fin siffra på söndag. Två av lagen efter i tabellen har färre matcher spelade så poängbehovet är fortfarande stort för att komma på säker mark. Publikstödet behövs!

Ny match och nya förutsättningar igen på söndag. Lundins mannar ska ta an Carlstad United BK som förra säsongen knep en tiondeplats i Norrettan, precis ovanför kvalstrecket. Man kommer till Jernvallen med två raka förluster mot VSK (1-5) och Umeå FC (1-2), båda på sin hemmaplan, och man har 8 poäng mot Sandvikens 7. SIF kan alltså klättra minst en placering i tabellen vid vinst.

Sportchef och huvudtränaren Stefan Lundin om drabbningen:

"I rätt riktning!


Vi får återigen chansen att spela på hemmaplan när Carlstad United gästar oss. Dagens motståndare ligger just nu en poäng före oss och kommer från tre raka förluster där man senast förlorade med 1-2 hemma mot Umeå FC. Precis som för vår del har man varit inblandade i många jämna matcher och åkt på ett flertal uddamålsförluster. Carlstad är ett mycket bollskickligt lag och har inför säsongen spänt musklerna en del med ett par vassa värvningar.


I förra omgången när Assyriska gästade oss fick vi en match med mycket härlig inramning med över 1000 personer i publiken. Vi gör en klart godkänd insats där vi hämtar upp ett underläge och får med oss ett kryss efter en sen kvittering. Med lite bättre skärpa i avsluten så hade det varit tre poäng, så vi hoppas det ska komma idag istället.


Som helhet är läget i truppen bra där vi nu fått tillbaka de flesta i full träning. Vi har dock under senaste veckan fått skador på Rasmus Eriksson och Mohamed Kamara som gör att båda missar denna match.

Vi förväntar oss en jämn och tuff match mot ett bra lag precis som varje vecka. Vi går in i dagens match med en positiv känsla efter att fått med oss poäng i de senaste matcherna och med ett spel som vi tycker går i rätt riktning i takt med att självförtroendet kommer. Vi hoppas på samma uppslutning och inramning som senast så ska vi tillsammans hjälpas åt mot en ny 3 poängare!"


Passa på att köpa web-biljett så kommer du mycket snabbare och smidigare in på arenan, du får billigare pris och vi slipper kontanthantering. Köp web-biljett till SIF - Carlstad United här! 


Magasinet Fotbollsyra som vi gjort i samarbete med Din Lokaltidning kommer att finnas i entréerna, även aktuell information om dagens match finns bifogat. Detta är gratis för våra besökare, så spendera istället gärna några tior till våra Flickor 04/05 som hälsar er välkomna med lotter och annat i entrén.

 

Vi riktar ett stort tack till omgångens matchsponsorer!

Matchvärd är Länsförsäkringar Gävleborg.

Matchbollarna presenteras av Bilmetro, Husvagnscenter i Valbo, Hedmans Plåt och Provinsfastigheter.


Matchvärden Länsförsäkringar skjuter även till sponsring baserat på kioskförsäljning i denna match. Allt som publiken handlar i kioskerna skapar extra intäkter till föreningen, så fika gärna två gånger. Eller tre...


Välkomna till match!

Forza SIF!

 

//Krister Parling

parling@sandvikensif.se

Odd Fellow bidrar till Framsteget
2017-06-07 18:31
Anders Eriksson, SIF och Birger Nordkvist, Odd Fellow
Odd Fellow- och Rebeckalogen i Sandviken väljer att stödja Sandvikens IFs sociala verksamhet Framsteget.

Här övermästare Birger Nordkvists motivering till bidraget:

"Inom Odd Fellow verkar vi för ökad medmänsklighet i vårt samhälle genom att stödja projekt som har samma strävan och inriktning.
Därför har vi inom Odd Fellow- och Rebeckalogen har tillsammans samlat in 11500 kr bland våra medlemmar för att stödja SIF´s verksamhet Framsteget.
Framsteget är en framgångsrik satsning på integration av ungdomar genom bland annat idrott.
Även centralt inom Odd Fellow tycker man att verksamheten Framsteget är intressant och har därför beslutat att från sin barnfond bidra med samma summa som de lokala logerna insamlat.
Det innebär att Odd Fellow totalt kan överlämna 23000 kr som stöd till Framstegets fortsatta och betydelsefulla arbete med integration i Sandviken."

Vi tackar varmt för bidraget till vår fortsatta utveckling av vårt sociala arbete i Sandviken.

Nyheter från våra lag
 
FÖR ETT BÄTTRE SAMHÄLLE
HUVUDPARTNERS
 
 

GULDPARTNERS
 
 
SOCIALA MEDIER
// Skyscraper 160x600px (till höger på sidan)