Marcus Hägg förlänger!
2017-12-13 08:00
Marcus Hägg har förlängt kontraktet med SIF. Foto: M. Nord

Hägg redo inför 2018


SIF:s forward Marcus Hägg har skrivit på ett nytt ettårsavtal med klubben. Marcus som är född 1992 går därmed in i sin tredje säsong i Rödvitt. Årets säsong innebar 20 matcher och 4 mål för Marcus del efter att sitt första år i klubben vunnit Norrtvåans skytteliga på 33 mål.

York Rafael lämnar SIF för Superettan.
2017-12-12 17:54
York Rafael lämnar SIF för Värnamo i Superettan. Foto: M. Nord
York Rafael kom till SIF som 14 åring från Brynäs IF FK 2013. Redan året därpå debuterade han i division 2 blott 15 år gammal. Efter sitt debutår gjorde York ytterligare tre säsonger hos ”rödvästarna” bortsett från en halv säsong då han var utlånad till Gefle IF(Allsvenskan) samt ett kortare lån till tyska Bochum.
Emil Molin förlänger med SIF!
2017-12-12 14:31
Emil Molin har kritat på en förlängning med SIF. Foto: M. Nord

Ännu en pusselbit på plats – Emil förlänger!


Emil Molin som kom till klubben som 13-åring från Ockelbo IF har förlängt sitt kontrakt med SIF. 2018 blir hans femte säsong i A-truppen. Emil spelade 7 matcher i div 1 norra under året efter att våren delvis blivit förstörd av körtelfeber. Under hösten spelade Emil även i Strömsbergs IF i division 2 som lånespelare.

Demi och Johanna klar för rödvästarna
2017-12-06 21:05
Från vänster: Demi Pierre och Johanna Engström
Nästa spelare klar för SIF Dam är två av distriktets absolut bästa 17-åringar. Demi Pierre och Johanna Engström har valt att ta steget till division 1 och Sandvikens IF. Båda har tillhört Valbo FF division 2 trupp de senaste säsongerna och varit framstående.
Demi är en offensiv poängspelare som trivs bäst som forward eller ytter och gjorde flest mål (10st) för Valbo i division 2 den gånga säsongen. 
Johanna är en modern ytterback/wingback som med sin snabbhet och bra vänsterfot passar väldigt bra in i Mackan och Markans lagbygge för 2018.
- Det ska bli kul att prova på en ny nivå och även en ny klubb även om det var jobbigt att ge beskedet till moderklubben och lagkamraterna, vi ser fram mot att spela division 1 med SIF, säger Demi och Johanna samstämmigt.
Ja de svarar faktiskt lika på frågan och set syns att de trivs bra ihop och har nära till skratt så de kommer även att tillföra mer positiv energi och passa bra in i truppen.

Vi säger varmt välkomna till rödvitt!!

Forza SIF!

Malin första nyförvärvet till dam!
2017-12-06 08:13
Malin på plats i Göransson Arena
SIF dam fick en plats i division 1 efter att ett lag tackat nej till avancemang och jobbet för att få ett konkurrenskraftigt lag inför jubileumsåret 2018 pågår för fullt.

Vi kan därför med glädje presentera Malin Lindberg 21 år med senaste klubbadress IK Huge och före det Moheds SK och därmed totalt 3 säsonger i division 1. Malin kommer till SIF med en rutin av högre nivå som laget behöver och är väldigt inspirerad av klubbytet.

- Jag har fått ett mycket proffesionellt intryck av klubben och ser ett stort potential i alla unga spelare i laget. En blandning av unga talanger och fler spelare med rutin gör det till ett riktigt härligt gäng, säger Malin.

- Vi får in en hårt arbetande och all round spelare som kan nyttjas på många positioner. Malin är även en glad och trevlig tjej som sprider glädje i truppen och kommer tillföra både på och utanför planen, säger tränare Marcus Larsson.

Varmt välkommen till rödvästarna Malin!!

Forza SIF!
Ung talang skriver kontrakt med SIF
2017-12-05 13:13
Melker Dahlqvist har kritat på sitt första fotbollskontrakt

SIF:s mittfältare Melker Dahlqvist har skrivit kontrakt med föreningen. Melker med moderklubb SAIK har under året varit med i ”futurelandslaget” för spelare födda 2001.


-Det är extremt viktigt att föreningen får fram egna unga spelare till A-laget. Planen är att vi ska ha några platser i A-truppen som är vikta för egna spelare med utvecklingspotential och där ingår Melker som en av dessa, säger Stefan Lundin.


-Jag har tränat med A-truppen en hel del under året och det känns väldigt roligt att få chansen att göra det än mer regelbundet, säger Melker. 

Svanberg leder nya U19
2017-12-04 16:52
Från vänster: Stefan Ruumensaari, David Svanberg, Dennis Olsson

Nu är det klart med ny ledarstab för nystartade U19 som kommer att fylla det glapp föreningen haft på ungdomssidan under några år.


David Svanberg, tidigare assisterande tränare i herr, kommer att ha huvudansvaret för vårt äldsta pojklag och tillsammans med Dennis Olsson och Stefan Ruumensaari utveckla spelarna för seniorspel.

David har massor av matcher bakom sig i den rödvita tröjan och vet vad som krävs för att slå sig in i seniormiljön.

Dennis Olsson är även han som David en tidigare spelare i SIF som efter en sejour i Gefle IF kom tillbaka till SIF för några år sedan men har senaste säsongen spelat för Järbo IF. Nu lägger han skorna på hyllan och satsar på tränarrollen.

Stefan Ruumensaari fortsätter i laget och har varit med många av dessa killar under hela deras ungdomstid och står för mycket trygghet och kunskap om truppen.

Tony Jennevret som tidigare kamperat med Stefan kommer att få en ny roll i föreningen som blockansvarig för äldre pojklag inom ramen för ungdomsakademin och därmed jobba över fler lag.


- Det ska bli riktigt kul att få huvudansvaret för denna trupp med många riktigt bra fotbollsspelare. Att få vara med att påverka dessa till att ta steget till senior känns jätte inspirerande och jag hoppas att jag kan bidra med min erfarenhet och tillsammans med mina tränarkollegor lyfta grabbarna både individuellt och som lag, säger Svanberg.

Bale och Wennergrund lämnar...
2017-12-04 12:00
Vi tackar två rödvästar....

Inför säsongen 2016 kom Sunday Bale till rödvitt och visade direkt sin styrka och målsinne vilket bidrog starkt till avancemanget till division 1. Den gångna säsongen levererade han åter och slutade som lagets bäste målskytt.

SIF och Sunday går nu skilda vägar och vi tackar honom för två bra år i SIF.


Tobbe kom till oss som 14 åring och debuterade i A-laget 2011 där han sedan varit kvar och utvecklats till en mycket bra målvakt. Oturen med skador har grinat honom i ansiktet men med en vilja av stål och en härlig klubbkänsla har han alltid kommit tillbaka. Tobbe är inte bara en bra målvakt utan en lojal och engagerad person som alltid ställt upp för klubben och varit ett föredöme för våra unga spelare.

Då laget har Tim och Kalle under kontrakt väljer nu Tobbe att lämna för att få mer speltid i division 2 och vi hoppas att detta kommer att ytterligare stärka utvecklingen och att vi ses i SIF igen.


Tack Tobias för allt du gjort för rödvästarna och stort lycka till!!

Avslutningsfesten 2017
2017-12-01 23:08

Fler bilder (+5) >>
Mingel och alla vinnare vid årets avslutning

Säsongen är till ända och fredagen den 24/11 hölls den årliga avslutningsfesten för första gången på restaurang Bolaget och det med bravur.

En fantastisk kväll började med en härlig grillbuffé följt av tränarnas summering av säsongen och sedan följande avtackningar och prisutdelningar:

  • Niklas och Per-Åke avtackades som damtränare efter 10 respektive 7 år i föreningen som tränare, dessa fick även signerade matchtröjor av tjejerna
  • Silverbollen för årets juniorer tilldelades Wilma Näslund och Adam Larsson
  • Årets MVP utsedda av tränarna gick till Jonathan Hellström och Therese Svensson
  • Spelarnas spelare tilldelades Therese Svensson och Viktor Nordin
  • Årets skyttekungar blev Therese Westin och Sunday Bale
  • Årets träningsspelare "mest vunna matcher på träning" togs hem av Tobbe Wennergrund
  • Årets ungdomsledare gick välförtjänt till Mathias Welamsson
  • Supportrarnas pris delades ut av Leif Nordlund till Viktor Nordin
  • Grymma trubaduren Eric Linngård avrundade kvällen

Tack alla för ett fantastiskt år tillsammans i en förening på frammarch.

Vi tackar alla ideella funktionärer, bingolottoförsäljare och hängivna supportrar för ert jobb och stöd, utan er stannar verksamheten.


Och för att citera vår ordförande så vill vi tacka alla vi glömt att tacka...


Nu ser vi fram mot ett spännande jubileumsår!


FORZA SIF

Anders Eriksson

Klubbchef

Aram förlänger med rödvitt
2017-12-01 13:36

Försvararen Aram Abed som under hösten var utlånad till Strömsbergs IF i div 2 har skrivit på ett nytt ettårsavtal med SIF.  Aram kom från Avesta AIK inför säsongen 2016

-Träningsmiljön i SIF känns väldigt bra och som bästa möjligheten att utvecklas i för min egen del, så det känns väldigt bra att förlänga kontraktet, säger Aram.

-Aram är en spelare som har en bra inställning och då finns alltid chansen att utvecklas oavsett vilken ålder man är i, säger Pelle Olsson.
Nyheter från våra lag
F-2004/2005, 14/12 23:26 
F-2006, 04/12 11:27 
F-2004/2005, 30/11 16:28 
Dam, 21/11 07:58 
U-19, 19/11 15:00 
Dam, 17/11 06:29 
F-2004/2005, 15/11 13:00 
 
FÖR ETT BÄTTRE SAMHÄLLE
HUVUDPARTNERS
 
 

GULDPARTNERS
 
 
SOCIALA MEDIER