VÅRT BIDRAG TILL ETT BÄTTRE SAMHÄLLE
HUVUDPARTNERS
 
 

GULDPARTNERS
 
 
SOCIALA MEDIER
SIF - Skellefteå FF, 27/8 Avspark: 14.00
2016-08-25 15:29
Varmt välkomna till Arena Jernvallen!
Vad: Division 2 Norrland
Hur: Sandvikens IF - ÅSkellefteå FF
När: Lördag, 27 augusti, 14.00
Var: Arena Jernvallen

Igår var det Svenska Cupen, nu laddar vi om för en ny härlig match på Arena Jernvallen!
En bra match från SIFs sida igår men tyvärr räckte det inte ändra fram, man luftade stora delar av truppen vilket gör att spelarna borde vara fräscha och hungriga till helgens drabbning.

SIF, Arena Jernvallen och Division 2 Norrland 2016 är tre ord som klingar väldigt bra. 
8 matcher har det spelats här och SIF har gått segrande ur 8 av de. Man har en målskillnad på 25 gjorda mål och 3 insläppta mål. Så vi hoppas och tror på en bra prestation från laget och 3 nya pinnar på lördag. Man går in i denna matchen i fortsatt serieledning efter segern senast mot Härnösands FF.

Skellefteå FF ligger på en 10:e plats i serien, två platser över kvalplats. Så det är ett lag som kommer att göra allt för att knipa 3 poäng på lördag, därför kan vi också vänta oss en oerhört tuff drabbning. Senast kryssade man mot Strömsbergs IF på hemmaplan.

Glöm inte att det är Fotbollspub från 13.00!

Matchvärdar är Coop Extra och matchbollarna presenteras av Bilmetro, LT Ventilation, Soft Office Gävleborg och Provinsfastigheter.

Varmt välkomna, vi ses på lördag!
Sandvikens IF - Åtvidabergs FF 1-2 (1-1)
2016-08-25 09:19
Våra matchvärdar Bilmetro och The Church delar ut pris till matchens lirare, Simon Alexandersson och Omar Guidji.
En förväntansfull stämning hade dragit sig in över Jernvallen. Division 2-laget Sandviken på ena sidan och Superettan-laget Åtvidaberg på den andra. Men Sandvikarna visste något, de visste att detta hade man gjort förr.

Publiken slog sig ned, fem minuter till avspark och Håll mina vingar en stund ekade ut i högtalarna på Arena Jernvallen. Man kunde känna på atmosfären att det inte var en vanlig seriematch, det var något lite extra.
Det var en direkt avgörande match om vem som skulle ta sig till Svenska Cupens finrum.

Spelarna ställde upp sig för match och domare Patrik Eriksson blåste i pipan. Det blev en tuff inledning och under de första 20 minuterna var det Åtvidaberg som var det bättre laget. Man skapade mer och ägde mer boll än SIF. Simon Alexandersson, som senare skulle få huvudrollen denna kvällen, var ett ständigt hot framåt för ÅFF.
De sista 25 av halvleken jobbade sig ändå SIF in i matchen. Men vi ska börja i den 21:e minuten, Nummer 18 Marijan Cosic i ÅFF lyckas driva upp bollen mot SIFs försvar, spelar vänster till just Simon Alexandersson, tar emot och skjuter via Emil Molin i mål. 
I den 30:e minuten var SIF nära att få en bjudning av ÅFFs målvakt, han rullade ut en utspark samtidigt som mittbackarna stod och diskuterade, bollen gick rätt till Brett men tyvärr kunde inte SIF förvalta det. I den 32:e minuten fick ÅFF ett mycket bra frisparksläge utanför straffområdet, men bollen smet precis utanför. 
I den 38:e minuten fick Brett bollen ute på kanten, utmanade och blev nedriven. Ett bra läge för inlägg, Viktor Nordin stegade fram. Via höger insida kunde han smeka fram bollen bakom ÅFFs backlinje, där dök Omar Guidji upp med en perfekt avvägd löpning, en liten touch och 1-1 var ett faktum. Ett mycket snyggt mål och ÅFFs målvakt var chanslös. Resultatet stod sig ända in i halvtid.

SIF gjorde ett byte i halvtid, Jonathan Hellström in och Daniel Badjelan ut.
Andra halvlek startade men ända fram till 59:e minuten var det ganska tillknäppt, några inlägg som lyftes in men det blev aldrig riktigt farligt. I den 59:e minuten hade dock ÅFF en bra sekvens där man fick till ett tryck uppe på SIFs planhalva, de avslutades med ett skott över. I den 61:e minuten fick ÅFF ett riktigt bra läge, via ett instick rann Simon Helg igenom och kunde avsluta i vinkel, men Tobias i målet gjorde sig stor och klarade. Den efterföljande hörnan blev också riktigt farlig men inget mål, fortsatt 1-1. 
I den 64:e minuten lossnade det för ÅFF, Simon Alexandersson löpte in bakom backlinjen och fick en boll i djupet. Han kom i ganska snäv vinkel men lyckades borra upp den snyggt i bortre burgavel. 
I den 66:e minuten bytte SIF ut Viktor Nordin och satte in John Junior när man jagade kvittering. Olof Mård som gjorde en fantastisk match fick briljera i den 75:e minuten, ÅFF hade en fin omställning på gång när han lyckades skära ut och vinna boll genom att göra en perfekt glidtackling. Även om SIF jagade det där 2-2 målet så skapade man aldrig de där riktigt farliga chanserna. Hägg sattes in i den 82:e minuten istället för Omar Guidji i hopp om ett kvitteringsmål. Det var också Hägg som skulle få läget. Först nedriven och nekad en straff. Sedan i den sista matchminuten. ÅFF:s målvakt kom ut lite snett när han skulle plocka ned en boll, Aram skickade tillbaka bollen in i boxen, där stod Hägg. Han tryckte till på volley och bollen såg ut att gå i mål, men där på mållinjen lyckades en ÅFF-spelare rädda och matchen blåstes av. 

En bra prestation av Sandvikens IF trots att det inte räckte ända fram, vi tackar publiken och gästande Åtvidabergs FF för en härlig fotbollskväll.
Stort lycka till i fortsättningen av turneringen Åtvidaberg!

Sandvikens IF - Åtvidabergs FF 1-2 (1-1)
Målen: 0-1 (21) Simon Alexandersson, 1-1 (38) Omar Guidji, 1-2 (64) Simon Alexandersson.
Varningar, SIF: Olof Mård, Hjalmar Öhagen
Varningar ÅFF: -
Publiksiffra: 1022 personer.
Domare: Patrik Eriksson, Mahbod Beigi, Fredrik Hammarström

Så spelade SIF: Tobias Wennergrund - Aram Abed, Emil Molin, Olof Mård, Mohamed Kamara - Omar Guidji (Marcus Hägg, 82), Daniel Badjelan (Jonathan Hellström (46), Viktor Nordin (John Junior (66), Hjalmar Öhagen, Brett Larocque - Tshutshu Tshakasua

Avslut
SIF TOTALT: 9
Mål: 1
På mål: 2
Utanför: 7
Blockerat: 

ÅFF TOTALT: 13
Mål: 2
På mål: 3
Utanför: 4
Blockerat: 4

Hörnor
SIF: 5
ÅFF: 3Sportfritids höstterminen 2016 startar!
2016-08-24 16:18
4 dagar varje vecka fullspäckade med aktiviteter!

Nästa vecka (V.35, 29/8) är det äntligen dags för Sportfritids att börja igen!

På måndag och tisdag börjar vi med att visa upp olika typer av sporter, på onsdagen blir det paddling och grillning i Högbo och på torsdag blir det lite olika aktiviteter ute på Jernvallens konstgräs.


Häng med oss på aktiviteter som: Bumperball, Allsvensk fotbollsmatch, paddling, golf, grillning, bio, fotbollsgolf, parkbadet, ridning, Alborgen mm.
Prova även på andra aktiviteter som: Bowling, Tennis, Badminton, Ridning, Skridskor, Fotboll, Squash, Basket, Volleyboll mm.


Vi kör måndagar - torsdagar varje vecka!
14.00 öppnar vi alltid Kajutan (Ingång finns på sidan av Jernvallen, som är den stora vita byggnaden på Jernvallsområdet), där får ni mellanmål och chans till läxhjälp. Där kan man även spela massa olika sällskapsspel.
Sedan nånstans mellan 14.40 drar de olika aktiviteterna igång, de hålls oftast på Jernvallsområdet men ibland åker vi även iväg med buss. Man droppar in när man känner för det, men när vi åker iväg med buss finns det tider att passa. Schema för de olika veckorna kommer på våran instagram "Sportfritids" samt vår hemsida www.framsteget.org. Det delas även ut scheman på plats för hela 2016.


Nytt för iår är att vi även nu riktar oss mot barn i årskurs 3.
Alltså: Alla barn födda 2007-2004 eller som går i årskurs 3-6 är varmt välkomna för grymt roliga aktiviteter med mycket glädje och gemenskap!

Om du inte själv går i Årskurs 3-6 men har anhöriga som gör det.
Tipsa om Sportfritids!

ALLT är helt gratis!


Frågor?
Verksamhetsansvarig: Martin Falk, 076-2846262, redaktion@sandvikensif.se


Varmt välkomna till Sportfritids hösten 2016!!

Inför: Sandvikens IF - Åtvidabergs FF
2016-08-23 21:07
Vad: Svenska Cupen Omgång 2
Hur: Sandvikens IF - Åtvidabergs FF
När: Imorgon, onsdag 24/8, 19.00
Var: Arena Jernvallen

Imorgon ger vi oss återigen in i Svenska Cupen, i förra omgången ställdes vi mot IK Brage där vi vann med 3-0.
Åtvidabergs FF är ett klassiskt lag med en fin historia, dessutom har de bägge klubbarna ett förflutet i cupen sen tidigare. Man möttes nämligen 1970 i Svenska Cupen-final, den gången lyckades Åtvidabergs FF knipa segern och så även guldmedaljerna.

Det var då, nu är nu.

SIF har gjort en fortsatt väldigt stark höst med idel segrar, hela 6 raka segrar står man nu på. Man har dessutom 10 raka matcher utan förlust. Senast mötte man Härnösand på bortaplan, en match man lyckades vända från 2-1 till 2-3 i slutminuterna efter att Hägg prickat in en frispark. Men nu blickar vi framåt mot ännu en direkt avgörande Cup-match i kampen om en plats i gruppspelet.

Såhär säger Stefan Lundin om mötet:
- Vi går in med en skön inställning till denna match då vi har allt att vinna, vilket vi ska försöka utnyttja på bästa sätt. Vi har många hungriga spelare med mycket energi. Vi ser fram emot att ta chansen att göra en riktigt bra match.

Lundin har tagit ut följande trupp till matchen:
1. Kalle Jansson
33. Tobias Wennergrund
3. Emil Molin
6. Viktor Nordin
7. Hjalmar Öhagen
8. Christoffer Aspgren
10. John Junior
11. Omar Guidji
13. Jonathan Hellström
14. Mohammed Kamara
16. Tshutshu Tshakasua
17. Roni Ali
18. Brett Larocque
19. Aram Abed
22. Jimmy Hansson
23. Olof Mård
24. Daniel Badjelan
30. Marcus Hägg

Sunday Bale är avstängd efter sitt röda kort mot IK Brage i omgång 1.

Varmt välkomna ska ni vara. Sandviken, nu fyller vi Arena Jernvallen!

#allatillvallen 

Dam: Inför SIF - Hofors AIF
2016-08-23 10:19
(Foto: Micke Nord)
Ikväll är det dags för damerna att ta sig an Hofors AIF.


Hofors har startat upp hösten med en oavgjord match och en fölust. Man hittar laget på en åttondeplats i tabellen med två inspelade poäng.

SIF som senast föll mot Skutskär på bortaplan med 3-2, detta var årets första förlust i serien.
SIF toppar tabellen med sex poäng till godo på Skutskärs IF.

Följande trupp har rapporterats:


1. Alva Engstrand.

2. Elin Malmkvist.

3. Matilda Frejd.

4. Nellie Johansson.

5. Wilma Englund.

6. Ebba Björk.

7. Moa Sundlöv.

8. Wilma Näslund.

9. Emilia Engelaar.

10. Emelie Lindmark.

11. Wilma Johansson.

12. Josefine Lindström.

13. Fanny Östergård.

14. Janina Mähler.

16. Alva Spångberg.

17. Madeleine Mandlbauer.

18. Agnes Nordling.

19 Lovisa Åström.

22. Klara Spångberg

30. Lotten Fahlberg.


Avspark 19:15 Jernvallen
Radio Sandviken sänder Sandvikens IF - Åtvidabergs FF!
2016-08-22 15:27

Har du inte möjlighet att ta dig till Jernvallen nu på onsdag?
Ratta då in Radio Sandviken, de direktsänder Sandvikens IF - Åtvidabergs FF kl 19:00 med försnack strax före.
Det går också att lyssna på webben, www.radiosandviken.se.

Thomas Forsberg med bisittare Håkan Landström kommenterar matchen.

SIF - Åtvidabergs FF, 24/8 Avspark: 19.00
2016-08-22 09:03
Vad: Svenska Cupen Omgång 2
Hur: Sandvikens IF - Åtvidabergs FF
När: Onsdag, 24 augusti, 19.00
Var: Arena Jernvallen

Nu är det återigen dags för Svenska Cupen, vi tar emot gästande Åtvidabergs FF som till vardags spelar i Superettan.
Åtvidabergs FF grundades 1907 och har spelat 20 Allsvenska säsonger. Man har lyckats vinna SM-Guld 2 gånger, 1972 och 1973.

SIF kommer senast från en 2-3 seger borta mot Härnösand. En otroligt spännande drabbning som man lyckades avgöra i matchens sista minut. Så det är med fortsatt stort självförtroende man går in i match.
Nu hoppas vi ännu en cup-skräll som tar oss vidare till gruppspelet.

Matchvärdar är The Church och Bilmetro. Matchbollarna presenteras av Svenska Stilresor, Radio Sandviken, Årsunda Strandbad och Selmas Kök.

Som vanligt så gäller inte säsongskorten på Svenska Cupen.
Entré: 100kr. Pensionär: 70kr. Ungdom under 17 år fri entré.
Glöm inte att det är Fotbollspub från kl. 18.00.

Varmt välkomna!
Forza SIF!

Härnösand borta!
2016-08-19 23:30
Matchstart: 16.00, lördag, 20 augusti.

Då var det dags för ännu en bortamatch, en mycket viktig sådan. Det skiljer fortfarande bara två poäng mellan SIF och Hudiksvalls FF vilket gör att varje match blir livsviktig i kampen om tabelltoppen. Hudiksvalls FF spelar när detta skrivs hemma mot IFK Timrå där man leder med 1-0. 
SIF har som sagt startat upp höstsäsongen på ett mycket bra sätt, och trots en sämre prestation senast tog man återigen 3 viktiga poäng.
Man har tyvärr blivit drabbade av lite skador det senaste (Jimmy klev av senast och bl.a. Viktor missade förra matchen), men enligt rapporter ska skadeläget se bättre ut redan nu.

Härnösands fem senaste matcher:
Strömsberg - HFF 2-1 | Div 2 Norrland
HFF - Skellefteå 3-1 | Div 2 Norrland
HFF - IFK Luleå 0-4 Svenska Cupen Omg 1.
Gällivare - HFF 4-2 | Div 2 Norrland
HFF - Anundsjö 3-2 | Div 2 Norrland

SIFs fem senaste matcher: 
SIF - Gällivare 3-2 | Div 2 Norrland
Ånge IF - SIF 0-9 | Div 2 Norrland
SIF - IK Brage 3-0 | Svenska Cupen Omg 1.
Morön BK - SIF 2-5 | Div 2 Norrland
SIF - Hudiksvall 1-0 | Div 2 Norrland

Bästa målskytt
SIF: Marcus Hägg, 25 mål
HFF: Adrian Borostean, 7 mål


SIF kommer att åka med följande trupp:
1. Kalle Jansson
33. Tobias Wennegrund
3. Emil Molin
6. Viktor Nordin
7. Hjalmar Öhagen
8. Christoffer Aspgren
10. John Junior
11. Omar Guidji
13. Jonathan Hellström
14. Mohammed Kamara
15. Sunday Bale
16. Tshutshu Tshakasua
18. Brett Larocque
19. Aram Abed
23. Olof Mård
24. Daniel Badjelan
30. Marcus Hägg
Nahom Zeru

Assisterande tränare David Svanberg säger såhär inför matchen:
- Vi har haft en jättebra träningsvecka och är grymt revanschsugna efter en mindre bra prestation senast. Vi har en inspirerande uppgift framför oss som vi ser fram emot.

Det kommer också att gå en supporterbuss med många rödvästar från Sandviken, det stödet tackar vi för!

Vi tillsammans, nu kör vi!

Biljettpaket till Sverige - Holland i VM-kvalet 6/9 på Friends!
2016-08-19 13:42

Häng med till Friends Arena och kolla på VM-kval!

 

Ny förbundskapten, nytt lag och förhoppningsvis ny positiv energi i svenska landslaget!

 

I samarbete med Svenska Stilresor i Sandviken kan vi erbjuda paket med buss, mat och matchbiljett till VM-kvalmatchen Sverige – Holland den 6:e september på Friends Arena.


Priset är endast 995 kronor för hela paketet och det är först till kvarn som gäller!


OBS! anmälan direkt till Stilresor, Anders Norstedt. 070-363 03 59


Heja Sverige!


Krister Parling

parling@sandvikensif.se

Supporterbuss till Härnösand 20/8. Vi kör. Bussen full!
2016-08-18 08:35
Dags för SIF-supporterbussen till Härnösand lördagen den 20/8. En klassiker i repris! I nuläget är bussen fullbokad, men ströplatser kan bli över. Ring till Peter Rock Ohlsson, se nedan, för reservlista.

Program:
10:30 
Samling Selmas Kök & Café för en stadig brunch bestående av äggröra, bacon, korv och stekt potatis. Pris 70 kr exklusive dryck, betalas till Selmas. Från kl. 11:00 fullständiga rättigheter.

11:30 
Avresa med buss från Folkets Hus mot Härnösand. De som inte villl äta brunch på Selmas ansluter till bussen SENAST 11:30!

14:50 ca
Ankomst Matverkstan i Härnösand där vi (lika som 2014) värmer upp med mat för de hungriga samt diverse annat.

15:45
Kort busstur till Högslättens IP, matchstart 16:00.

18:00
Hemresa, vi beräknas vara tillbaka i Sandvikens centrum 21:00 då vi hittar på något för de som vill fortsätta kvällen/natten på lokal.

På bussen kommer det finnas supporterprylar och diverse drycker att köpa. Vi tar kort eller Swish i bussen. 

Ta på er rödvita kläder och häng med på en klassiker. Priset för bussresan är 300 kronor per näsa.

OBS! För att försökra dig om en plats på bussen, ring Peter Rock Ohlsson i SIF Supporterklubb för anmälan. 076-104 27 70 Meddela då samtidigt om du vill äta brunch på Selmas eller om du ansluter direkt till bussen. Lämna även ditt mobilnummer.

Vi reser tryggt med vår partner VS & Perssons Bussar.
Forza SIF!
Nyheter från våra lag