Höstpremiär! SIF - Enskede IK. VM-arenan. Lördag 19/8 kl.15:00. Pub i "Piggerestaurangen" kl.14:00!
2017-08-18 15:40
15:e omgången i Division 1 Norra och vi välkomnar Enskede IK till VM-arenan på Jernvallen
Äntligen startar höstsäsongen, då serierna ska sättas och avgöras. Med fem nya rödvästar i truppen hoppas vi på lite extra energi i laget och ett stort intresse på läktarna, speciellt nu då vi spelar på den gamla anrika VM-arenan på Jernvallen.

Vi provar även ett nytt koncept i samarbete med restaurang Jernet och kör fotbollspub i "Pigge-restaurangen" på östra långsidan med mat och dryck. Begränsat med platser så kom i tid! Puben öppnar kl. 14:00. Det serveras pytt med tillbehör, chili con carne och paj till bra priser.

Senast, i återinvigningen och matchen i Svenska Cupen mot IK Brage, hade över 2 000 personer letat sig till arenan och vi hoppas på storpublik även i denna viktiga match då formstarka men i botten placerade Enskede ska tas om hand.

Förutom i den absoluta toppen är serien jämn, det är 5 poäng upp till 5:e plats, men även 5 poäng ner till botten av tabellen. En vinst på lördag skulle innebära 8 poäng ner till botten. Vi hoppas därför att Sandviken sluter upp och hjälper till att starta resan uppåt i hösttabellen.

------------------------------

Stefan Lundin om drabbningen och läget i laget:

Höstsäsongen drar igång!

Då är det dags att starta upp höstsäsongen även om en match redan är spelad under våren (Assyriska borta), så det återstår nu 12 matcher. Mycket har hänt i lagens trupper under uppehållet och det ska bli intressant att se hur det kommer påverka den här jämna serien under hösten.


Idag väntar Enskede IK som visade att man är ett bra lag genom en stark säsongsavslutning på våren då man vann två av de tre sista matcherna. Vårt möte i Enskede var en jämn match där vi lyckades vända ett tidigt underläge till seger under andra halvlek. I Enskede har det också skett en del förändringar där åtminstone tre nya spelare tillkommit och en har lämnat.


För vår del har det också skett en del förändringar i truppen där fem spelare har utgått och fem har tillkommit. Spelare som lämnat eller är utlånade till andra klubbar: Omar Guidji, Haris Sijaric, Aram Abed, Marcus Söderlund och Tobias Wennergrund. Nya spelare in: Tim Markström, Namir Alispahic, Armin Helvida, Irhan Smajic och Danijel Majkic.


Vi har haft en bra period av träning sedan vi körde igång efter uppehållet och har även gjort godkända prestationer i de matcher som spelats (Brage 0-1, Oskarshamn 3-2). Det känns som att de nya spelarna blir mer och mer integrerade i gruppen och hur vi vill spela, så känslan är god inför uppstarten. Formen ser bra ut hos många spelare så konkurrensen om startplatserna är benhård och vi hoppas det ska hjälpa oss att lyfta en nivå under hösten. Skadeläget är ganska ljust även om vi har något frågetecken inför den här matchen.


Precis som alla matcher i den här serien så förväntar vi oss en tuff match mot ett bra motstånd. Vi ser fram emot en ny viktig match på fantastiska ”VM arenan” och hoppas på en fortsatt fin uppslutning från publiken!


-----------------------------


Passa på att köpa web-biljett så kommer du mycket snabbare och smidigare in på arenan, du får billigare pris och vi slipper kontanthantering.


Köp web-biljett till SIF - Enskede IK här


OBS! Entréinformation:

De som löser entré på arenan hänvisas till det NORRA insläppet på läktaren där vi har kontant-, swish- och kortkassa. De som löser entré på arenan och vill besöka fotbollspuben går ner från norra sidan på läktaren, bakom norra målet till "Pigge-restaurangen".

De som har köpt web-biljett och annan fri entré (matchsponsorer och övriga frikort) kan använda alla tre entréerna, även den södra läktarsidan och entrén från Hedåsvägen, bakom "Pigge-restaurangen".


Som vanligt är alla sponsorer med VIP-säsongskort välkomna till sponsoravdelningen. Ingången till den hittar ni från läktaren på den södra delen av huvudläktaren, högst upp under taket där det sitter en skylt.


Magasinet Fotbollsyra som vi gjort i samarbete med Din Lokaltidning kommer att finnas i entréerna, även aktuell information om dagens match finns bifogat. Detta är gratis för våra besökare, så spendera istället gärna några tior till våra Pojkar 05 som är bollpojkar och hälsar er välkomna med lotter och annat i entrén.


Har du inte möjlighet att vara på plats så finns vi på webben i vanlig ordning där du kan köpa och se matchen live med intervjuer och kommentatorer.

https://play.staylive.se/sif/l/3220

 

Vi riktar ett stort tack till omgångens matchsponsorer!

Matchvärd är COOP Extra.

Matchbollarna presenteras av Bilmetro, Momentum Industrial, Drömfabriken och Provinsfastigheter.


Välkomna till match och VM-arenan!

Forza SIF!

 

//Krister Parling

parling@sandvikensif.se

SIF bloggen V33
2017-08-18 15:25

”Fanny, ta 5 minuter och berätta för dom andra lite om dig själv.”

Ja Fanny, äntligen får vi säga välkommen tillbaka ut på planen efter ett alldeles för långt sjukdomsuppehåll. Under onsdagens träning startade hon upp lite lugnt och tog det säkra före det osäkra genom att inte köra ur sig första träningen på över 6 veckor. Niklas inledde lite snyggt med att hon kunde presentera sig för oss andra eftersom hon varit borta så länge.

Vi lär väl ändå passa på att säga att helgens kräftskiva var en succé och Lana fick lära sig av några riktiga mästare hur man åt just kräftor. Att suga ut saften var hon väldigt skeptisk till men hon tog sig igenom en rackare innan hon och de andra gick in på all annan mat som vi tillsammans dukat upp. Några konstiga svenska sånger och en snygg hatt satte ju definitivt sin prägel på kvällen. Fanny som så bra hade fixat ihop en bingo med lite olika uppdrag fick både Johansson och Öhman att ställa sig upp och hålla tal! På engelska dessutom! Söndagen blev däremot inställd den här veckan igen och vi hoppas självklart att våran härliga instruktör strax är tillbaka på fötterna och är frisk för fysträningen igen.


Den här veckans fokus har självklart legat på veckans match mot Gefle IF. Dom som besökte oss i våras med ett publikrekord på Jernvallen, bengaler och en bortaklack. En match som i sig var så speciell. Spänningen gick att ta på inne i omklädningsrummet och på planen kändes det som att inget av lagen någonsin tänkte ge sig. Jag hoppas verkligen att jag får uppleva detta i helgen igen.
I helgen kommer som sagt returen och det är derbydags. Veckans match på GD sänder självklart matchen och vi vet att Gefle IF laddar upp med mycket publik då de har en kampanj för pride under damernas och herrarnas matcher den här helgen. Vi håller självklart med och hoppas att vi tillsammans kan bjuda in så mycket publik som möjligt inför årets match! Så ladda upp inför våra herrars match genom att stötta damerna på Gavlevallen innan.

På träningarna har vi likt förra veckan haft en bra kvalitet och tjejerna känns påkopplade. Vi diskuterade igenom matchen mot Ljusne och trots att vi går ifrån matchen med 11 - 1 så är vi inte helt nöjda. Per-Åke brukar säga att det finns en gräns men att vi ska se det positivt att vi alltid vill utvecklas och fortsätta ta oss vidare till nästa nivå. Vi visar det genom att trots ett sådant resultat inte vara helt nöjda. Det finns andra prestationsmål att jobba vidare med.
Onsdagens träning bestod av försvarsspel när vi väl fick komma på planen… och vissa var nöjdare än andra efteråt. Svensson våran stensäkra mittback tycker överlag att försvarsträning är det tråkigaste som finns och jag själv som inte ens spelar i försvaret för tillfället älskar press- och positionsträningen när man får försöka läsa spelet. Däremot kommer torsdagens träning med ett roligare tema. Anfall.
Anledningen till varför man egentligen spelar fotboll över huvud taget. Frågar någon mig varför jag spelar kommer det givna svaret självklart vara för att få göra mål. Och ännu bättre att få göra det tillsammans med sitt lag.
Under kräftskivan hade lekledarna gjort en 1X2 tippturnering där man fick gissa hejvilt utifrån ett påstående vem som hade gjort vad. En utav frågorna var vem i laget som missade flest frilägen? 1. Våran målvakt Alva Engstrand, X. Våran målvakt Lotten Fahlberg eller 2. Wilma Johansson? Skratten blev goda runt bordet och vi alla önskar självklart att hon kan få ta och göra ett mål snart!

Har även insett att jag i tidigare inlägg när jag berättat om tjejerna var för sig la ut Engstrand, Fanny och Näslund som våra mest utsatta i laget som får utstå mest från oss andra. Men detta har med säsongen ändras då Johanssons namn finns med i varenda blogg och då det alltid är hon som hamnar i regeltjafs på grisen innan träningarna. Det är tur hon är tuff å står ut allting vi jävlas med henne med. Trots allt tok vi hinner med emellanåt så är vi nu fullt fokuserad framåt mot lördag. Bra mat, sömn och mycket vätska. Bland det viktigaste det här året och också det roligaste. Men vi behöver eran hjälp! Vi kan till och med säga alla till vallen även den här gången. Häng med på en nära bortaresa och stötta våra damer! /NR 9

Lördag den 19/8
Gefle IF – Sandvikens IF
Gavlevallen
Matchstart 13.00

Himlen är röd

Lördag 19/8: "After Game" på Strandbaden! Gratisbuss från Jernvallen!
2017-08-16 12:01
Strandbaden i Årsunda dukar upp till fest med fotboll och volleyboll. SIF Herrlag är på plats!
Gör lördagen till en heldag med aktiviteter! Kl. 15:00 startar herrlagets match mot Enskede IK i Norrettan på VM-arenan, direkt efter åker delar av herrlaget till Årsunda och visar sina färdigheter i beachvolleyboll. Sandvikens IF i samarbete med Strandbaden i Årsunda, Sandviken Volleyboll, SAIK bandy, SAIK fotboll och Årsunda IF fotboll kör en uppvisningsturnering på beachen direkt nedanför restaurangen där det samtidigt serveras god mat och dryck.

Turneringen mellan dessa tungviktare kommer att starta i 18-tiden. Vilka har bäst känning i volleyboll? Kom och heja på ditt favoritlag från första parkett med utsikt från Strandbadens restaurang!

Gratisbuss går från parkeringen vid Göransson Arena efter matchens slut (avgår kl. 17:00) och tillbaka till Sandviken flera gånger under kvällen, sista turen går kl. 23:00.

Glöm inte premiären för fotbollspuben i "Pigges" under herrmatchen! Den öppnar kl. 14:00.

Vi hoppas att sommaren gör ett sista ryck och ger oss en grym lördag eftermiddag och kväll.
Välkomna!

//Krister Parling
parling@sandvikensif.se

NU ÄR DET DAGS FÖR FOTBOLLSTRÄNING FÖR POJKAR OCH FLICKOR FÖDDA 2011
2017-08-15 08:58
Träning för pojkar och flickor födda 2011
Träningen kommer att bestå av fyra träningar under hösten för att sedan under våren 2018 fortsätta verksamheten. 
Dessa fyra gånger kommer att bestå av enklare fotbollsövningar med lek och glädje i centrum för träningen. 
Första kontakten med fotbollen är viktig för oss i föreningen, vi vill försöka skapa en glädjefylld, rolig och intressant miljö för barnen.  
Vid dessa träningar kommer SIF att finnas på plats med ledare. Om det finns intresse för någon förälder att hjälpa till med denna uppstart är ni välkommna att höra av er till jonas@sandvikensif.se. 


Start: Måndag 28/8 kl 17:00
Plats: Scoutplan Jernvallen (vid skateparken och A-hallen)

Anmälan sker genom att skicka ett Mail till jonas@sandvikensif.se


Vid frågor är ni välkomna att kontakta 
Jonas Andersson  070-141 19 45
jonas@sandvikensif.se
Herr: Seger i höstgenrepet
2017-08-12 20:35
Hägg avgjorde på stopptid
SIF-Oskarshamn 3-2 (1-0)
På neutral plan närmare bestämt Rosvalla IP i Nyköping spelade idag herrarna träningsmatch mot seriefemman Oskarshamn i div 1 södra. Namir Alispahic gjorde sin debut och stod för ett av målen i en bra värdemätare i för höstsäsongen.

Här tränare Lundins kommentar från matchen:
Det var en match med bra tempo mot ett bra motstånd där vi fick en hel del positiva signaler inför höstpremiären om en vecka. Vi fördelade speltiden på ganska många spelare och där många står för en stark insats så det är tuff konkurrens om startplatserna kommande helg.
Nu ser vi fram emot en bra träningsvecka och känner oss laddade inför att höstsäsongen ska dra igång!
43 min 1-0 C. Aspgren
52 min 2-0 N. Alispahic
79 min 2-1
83 min 2-2
90 min 3-2 M. Hägg

Höstpremiären spelas på lördag kl 15.00 på Gamla Jernvallen (VM arenan) mot Enskede, vi ses där!

Forza SIF
Dam: Storseger mot Ljusne
2017-08-12 20:11
Dagens målare Westin, Lindmark, Mähler, Spitler och Svensson. Foto: M Nord
SIF-Ljusne AIK FF 11-1
Det är alltid svårt att ta sig an matcher man bara ska vinna då det gäller att man själv driver upp tempot och behåller skärpan.
Även om man hade just lite problem med att hålla upp tempot och vara skärpta genom matchen så öste tjejerna in mål i premiären på Gamla Jernvallen.
Redan efter 5 minuter presenterade sig Spitler för hemmapubliken och satte 1-0.
När 20 minuter var spelade hade ledningen ökat till 4-0 efter mål av Lindmark, Westin och Mähler och matchen kändes avgjord.
Ljusne reducerade i 25 men efter ytterligare mål av Lindmark och Mähler fick tjejerna till paus med ledning 6-1.
Att få ut och fortsätta leverera i andra är ingen lätt uppgift men 12 minuter i i halvleken hade Spitler satt både mål 7 och 8 bakom Ljusnemålvakten.
Westin hinner även hon göra ett hattrick med ytterligare 2 mål innan Svensson sätter skallen på en av många hörnor och stänger matchen med mål nr 11.

Starkt att göra så många mål och ett självförtroende att ta med sig till seriefinalen mot Gefle IF nästa lördag där det väntas ett helt annat tempo i matchen.

Bra jobbar tjejer !!
Dam: SIF bloggen V32
2017-08-12 12:04
Match idag på Gamla Jernvallen

”Good practice, now it’s downjogging”
Niklas jobbar på engelskan och imponerar med sina egna ord. Ordet inlägg som på svenska kan betyda både ett inlägg på match och ett inlägg på facebook blev helt galet när Klara snabbt fick rädda upp situationen och förklara att post betyder stolpe eller ett inlägg som man publicerar någonstans på nätet. Men med hjälp av teckenspråk har vi lärt oss att Lana kallar både inlägg för cross och väst för penny. Det ord hon förmodligen kommer ta med sig senare är som i rubriken ”downjogging” som var ett försök till att förklara vad vi skulle göra efter träningen. Kommunikationen i sig har annars gått bra och Sami är förste översättare tillsammans med mig, men eftersom han har koll på alla praktiska grejer som diskuteras mellan tränarna så är det skönt att han kan sköta det. Det visade sig ganska snabbt vilken klass våran nya spelare höll när hon mot Edsbyn förra helgen drog in hela tre mål i sin premiär. Något att också lägga på minnet är Tessan Westins klockrena frispark som satt ribba i strax utanför straffområdet. Resan till Edsbyn berättade vi innan skulle vara i storbuss så vi kunde ta varsitt säte och vi förvarnade även att vi alltid spelade så hög musik i omklädningsrummet. Vi glömde både högtalaren och fick en så kallad ”jappzbuss” som vi fick trängas i enda upp till Edsbyn. Men trots detta så har veckans träningar har haft ett bra tempo och tjejerna har stegrat ju längre veckan har gått.
Fyra nöjda tränare tackade för en bra träningsvecka i torsdags kväll och laddade upp för helgens match. Den här veckan har vi fått bytt arena, vi har klivit över på den nygamla VM arenan som är ett nylagt konstgräs på den gamla ute-isen. Ett lite högre gräs som ger känslan av ett vanligt naturgräs. Det blir intressant att se tjejerna utmana Ljusne på plats under lördagen.
Under torsdagens pass visade tränarna på goda kvaliteter när de fick gå in och agera backlinje. Tobbe tror jag tog rollen på största allvar och han hade det lite kämpigt med flåset när vi sedan övergick till fasta situationer. Sami däremot var en raketforward och hade en härlig kamp mot sin dotter i kassen. På tal om kassen så vill vi självklart uppmärksamma våran Lotten som blev uttagen till en dubbel landskamp med Landslaget i Norge. En otroligt god nyhet för oss och ännu godare för henne. Så grattis Lotten och stort lycka till från alla oss.
Under helgen har damerna även planerat in lite svenska traditioner för att visa våran amerikan hur konstiga vi egentligen är. En kräftskiva med galna hattar och massa hängande crayfishs i taket. Hon kommer att fundera vilka idioter hon har hamnat med. Tobbe erbjöd sig att ge Johansson ett recept på kålpudding och Lindmark tyckte hon hade sagt att hon skulle göra sallad för många gånger. Westin fixar med ost och kex för då behöver ingenting tillagas, coachs reaktion var obetalbar men det visar sig väl efteråt om vi har några blivande kockar i laget.

Med fokus på helgens match mot Ljusne så visade Nellie kvaliteter i avsluten på träningen i torsdags, Janne visar att viljan att springa finns även om flåset inte är i den klass hon önskar, Johansson visar att man kan göra mål om man vill, Engstrand har känts säker i målet och Svenssons kommunikation med Englund har fungerat felfritt. Hoppas nu att alla tjejerna tar med sig allt från den här veckan till helgens match och visar att vi har viljan att vinna.
Veckans blogg blev lite senare än vanligt men trots detta så spelar damerna självklart som vanligt.
/NR 9
 
Sandvikens If – Ljusne AIK
Lördag den 12/8
matchstart 14.00
Nygamla VM-arenan Jernvallen
Dam: SIF-Ljusne på Gamla Jernvallen
2017-08-12 10:17
Lana fixar cykel från Cykelverkstan för att ta sig runt stan
Idag är det damlaget som skall få premiärspela på den gamla VM arenan då Ljusne kommer på besök.
Segern mot Edsbyn förra veckan gav mersmak och en minst sagt lyckad debut i rödvästarna av amerikanska nyförvärvet Lana Spitler.

Vi har passat på att ställa några frågor till Lana inför dagens match:

1. How has your first week i Sandviken been?
-It has been good. It is small so it makes it easy for me to get around. I have enjoyed getting to explore the area a little and am excited to continue to do so. 

2. What do you think about the level of soccer in the team and the biggest diffrences to what you are use to?
- I think the level of soccer is good. The team all works very hard. It is a young team and there are a bunch of good players on it. The biggest difference is it is a little slower of a game. The tempo of the game is slower than I am used to. 

3. What is your feeling for the game today an your first home game?
- I am excited today to play at home for the first time. I am excited to have the town around to cheer us on. The team has worked hard this week and are looking to get another win.

Matchstart på Gamla Jernvallen (VM arenan) Lördag 14.00
Välkommen till Jernvallen!

Forza SIF

Dam: Spitler hattrick i debuten!
2017-08-05 15:41
3 målskytten Lana Spitler
Edsbyn-SIF 1-5
Damerna reste sig snabbt efter förra veckans förlust och tog en enkel seger borta mot Edsbyn på lördagen.
Nyförvärvet Lana Spitler som precis hann bli spelklar dagarna innan rivstartade med 0-1 i matchminut 11 och 0-2 strax före paus. Therese Westin ökade även till 0-3 innan pausvilan.
SIF var det klart bättre laget och trots att skärpan blev lite sämre i andra så fortsatte man att producera chanser.
I 58 fullbordar Lana sitt hattrick genom 0-4 och visar varför hon går under namnet @Lananator05 på Twitter.
Westin avslutar målskyttet och Edsbyn får även till en reducering innan matchslut.
- Skönt att studsa tillbaka igen efter förlusten senast, konstaterar tränare Spångberg.
- Väldigt stor skillnad mot det jag är van vid med ett betydligt lägre tempo men det var jättekul, säger Spitler efter debuten.

Nästa match spelas på lördag hemma mot Ljusne och matchen kommer att gå på nya "gamla Jernvallen".

SIF bloggen v 31
2017-08-03 22:40
Kapten Englund och Lana utanför Nordicbo

”Do you want to follow us to slick?”

På ett sätt så vill jag nog nästan skriva den här bloggen på engelska men det får för de flesta läsarnas skull bli på svenska ändå. Varför engelska då? Jo vad är det som händer i damernas omklädningsrum nu och vad är det som för första gången äntligen förändras?

Måndagens träning blev en kort uppvärmning på gräsplanen innan vi klev på nygamla VM-arenans konstgräs. Ett mjukt underlag som faktiskt kändes rätt likt en finklippt gräsplan. Väldigt mycket granulat men vi var nöjda efter en timmes spel. Vad vi under träningen kom på var att det förmodligen blev den sista helt på svenska.

Mycket snack har det varit om spelare utifrån som varit aktuella för att komma över atlanten för att spela med oss men trots detta så har inget blivit av och vi har egentligen inte vetat särskilt mycket. Igår kom hon. Igår morse satte vi oss, jag och kapten Englund i en Limousin-taxi sponsrad av Westmans Limousin service till Arlanda för att hämta upp våran första amerikanska som snacket nu en längre tid hade gått om. På egen begäran kände vi två att det var personligare om vi kunde åka med och göra henne sällskap till Sandviken. En blond tjej med en resväska lika stor som henne själv kom ut efter en lång flygning från Newark utanför New York som tagit henne via Oslo till Stockholm. Både jag och Englund var lugna hela resan ner men när vi väl kom på plats var toaletterna ett måste för nervositeten. Eftersom det redan är bekant att jag som skriver är en hejare på att prata i alla sammanhang så tog jag täten och under hemresan fick nog varken Englund eller våran nya spelare en syl i vädret. Jag har lovat att lugna ner mig med snacket men tjejerna bara skrattar och tycker det är positivt. Hon heter Lana Spitler och kommer från Montoursville i Pennsylvania, 22 år gammal och från en familj med tre äldre systrar som alla tre varit aktiva fotbollsspelare. Precis innan resan över till Sverige tog hon sin examen på college där hon läst till Health Fitness Specialist vilket hon förklarade lite lätt för oss att det gör att hon kan arbeta tillexempel som tränare på ett gym eller på sjukhus beroende på vilken inriktning jobbet erbjuder. I bilen tillbaka från Arlanda fick jag chansen att prata lite mer med henne och vi som här på plats inte haft allt för mycket vetskap visste egentligen inte ens hur kontakten till just Sandviken hade kommit men hon berättade att en av hennes systrars pojkvän arbetade som agent för fotbollsspelare över till Sverige och berättade att vi hade sökt efter spelare tidigare. Hennes säsong hade precis tagit slut och inte förens i mitten av juli hade hon bestämt sig för att faktiskt åka över hit till oss. Många frågor fanns det såklart och när vi kom fram till Sandviken blev vi mötta utav Emma från Nordicbo (fd Everystay) som hjälp till med lägenhet för Lanas vistelse. Fantastiska lägenheter som är tillgängliga för affärsresor och liknande. Det kommer passa Lana bra och vi tog en lunch på Selmas och visade henne runt lite kort i Sandvikens ”stora” stad. Ett studiebesök in på Sweeet var vi självklart tvungna att göra eftersom de i USA inte har godisaffärer på det sättet som vi har och jag tror hon nästan kände hålen växa i tänderna av att bara gå in där. Den 7 timmar långa resan till Oslo gick nattetid men hon hade ändå inte lyckats sova någonting och var väldigt trött efter lunchen så vi lämnade henne för att få återhämta sig och vila innan vi möttes upp för att visa området vid arenan och köra träning. Jag tror vi hade 4 väldigt nervösa tränare som skulle dra träningen på engelska och Niklas som hade varit så duktig och googlat allting innan för att inte säga fel fick ändå se sig besegrad med vissa ord men jag tror över lag hon var rätt imponerad på att vi alla både förstod och kunde kommunicera med henne så pass bra som vi gjorde. Johansson förlorade höstsäsongens första gris-turnering och fick krypa runt laget med ett sött litet plasttryne på näsan. Resten av träningen fick jag översätta över axeln på Lana, likt alla diskussioner vi hade men förhoppningsvis kanske vi kommer in i det. Om inte annat lär min engelska bli otroligt bra efter ett tag. En imponerande träning och jag hoppas att hon tyckte det kändes lika bra som vi tyckte. Förhoppningsvis är allt klart för spel på lördag mot Edsbyn och vad jag får känslan av så är hon riktigt spänd på att testa på den svenska fotbollen. 

Tjejerna fick igår, onsdag, backning igen av Sami efter helgens match där vi faktiskt måste ge Iggesund en eloge för en riktigt väl genomförd match. De visade oss ett otroligt bra försvarsspel och som lag måste man kunna se andra lags kvaliteter med och det får vi verkligen göra från den här helgen. Det är nu det visar sig om vi är ett bra lag som kan komma tillbaka efter ett bakslag. Tjejerna fick löpa ut hårt igår och det kan nog ökas under kommande veckor med för att vi ska få upp vårat tempo igen. Det laddas redan för helgens borta match och det planeras en hel del för att ge våran amerikanska så mycket svenskt som möjligt med sig i bagaget hem sedan så fortsätt följ oss här och se vad som händer och kom även och kolla in Lana i hennes nya matchtröja de kommande helgerna framöver.

På tal om mitt val av rubrik idag så finns en liten historia som Johansson får stå för. När vi fick veta att Lana skulle komma så spred sig oroligheten över att prata engelska men Wilma tog det hela med lättsamhet och insåg att hon som inte ens har åldern inne bara behövde kunna säga en sak och det var ”do you want to follow us to Slick?” vilket fick oss alla andra att skratta gott. Johansson som även mötte upp oss för lunchen med Lana igår tillförde en härlig positiv stämning och jag hoppas vi kunde ge henne ett gott första intryck av Sandviken och vårat damlag. Flera av tjejerna har lovat att ta hand om henne och Lindmark som mutade sin engelskalärare med en kanelbulle är extra sugen på att snacka lite mer med henne.

Kan ni inte vänta tills nästa hemmamatch så gör inte det, sätt er i bilarna och åk upp till Edsbyn och Öns IP på lördag så ses vi där!

/Nr 9

Edsbyn IF FF – Sandvikens IF
Lördag den 5/8
Öns IP, Edsbyn
matchstart: 13.00

Nyheter från våra lag
 
FÖR ETT BÄTTRE SAMHÄLLE
HUVUDPARTNERS
 
 

GULDPARTNERS
 
 
SOCIALA MEDIER