Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

DAGS FÖR DM FINAL.
2018-10-02 22:41

Efter att ha slagit ut SAIK i kvartsfinal och Gefle IF i semifinal så ska SIF U-19 spela DM final mot Torsåkers IF på Jernvallen. Matchen spelas onsdag kl: 20.15 på Jernvallens konstgräs. Torsåker har inte spelat en enda match på vägen till final utan fick en finalplats direkt eftersom lagen på den sidan drog sig ut ur turneringen. Vi väntar oss en tuff drabbning mot ett lag som vi vet är väldigt laddade för den här matchen precis som vi är.


Så kom och stötta oss på onsdag!!


 

U-19 DM Final.

Sandvikens IF – Torsåkers IF

Onsdag 3/10, kl: 20.15

Jernvallen, A-Plan

 

Forza SIF!  


Dags för sista seriematchen.
2018-09-29 22:57

Nu återstår det bara en seriematch för oss U-19 laget och Bollnäs står för motståndet. Vi har säkrat andraplatsen i serien tack vare poängen vi tog senast borta mot Gefle IF. Vi har mött Bollnäs två gånger tidigare i år och poängen i dem matcherna har delats jämt med 3 poäng till vardera lagen. Båda de matcherna har vart oerhört tuffa och täta från start till mål. Matchen vi spelade hemma i våras är en av dem bästa prestationerna vi har gjort denna säsong. Den matchen slutade 3-0 och vi gjorde en väldigt bra prestation i både försvarsspelet och i vårt anfallsspel rakt igenom hela matchen. Matchen vi spelade borta var efter en ganska bra start en trist historia där vi tappade matchen strax efter paus med ett rött kort och tre insläppta mål.  

 

Så i matchen på söndag kan vi alltså vänta oss en riktigt tuff uppgift, men skönt att kunna gå in i matchen avslappnade och kunna fokusera på varat eget spel.

 

 

U-19 Div 1 Norrland.

Sandvikens IF – Bollnäs GIF

Söndag 30/9, kl: 12.00

Jernvallen, A-Plan.

 

 

Forza SIF!

    

OAVGJORT I DERBYT.
2018-09-24 10:47
SIF U-19 tog den poäng de behövde för att säkra andraplatsen i bortamatchen mot Gefle IF.

Det blev ett oavgjort resultat i bortaderbyt mot Gefle IF. 1-1 skrevs slutresultatet efter en match med mycket spel på mittplanen och inte så många skapade chanser.

 

 

0-1            Delmi Muaka (Abbas Mohamed) 10 min.

1-1            Nahom Zero 54 min.

 

 

Det var en solig och varm eftermiddag på Gavlevallen när Gefle IF och Sandvikens IF´s U-19 lag skulle drabba samman under söndagen. Gefle som redan var klara seriesegrare och ett Sandviken som behövde en poäng för att säkra andraplatsen i serien.

Matchen innehöll inte så väldigt många klara målchanser utan det var mest kamp på mitten utav planen. Gefle ägde mera boll med vi visade upp ett väldigt bra försvarsspel och släppte inte till nästan någonting och som vanligt så är vi farliga när vi får ställa om på våra motståndare. Det visade vi upp redan i den tionde matchminuten när Abbas slår en fin boll mot Delmi som kan vinna sin duell mot försvararen, ta sig förbi och göra 0-1. Resultatet och matchbilden står sig halvleken ut.

I andra halvlek inleder vi lite skakigt och känns lite stressade. Gefle trycker på och drar upp tempot ytterligare och i 54 minuten får dem en frispark nära vårt straffområde. Gamle SIF spelaren Nahom borrar upp den direkt i mål i det bortre krysset. Efter målet känns det som vi vaknar till lite igen och vi får lite mera att säga till om. Men resultatet står sig matchtiden ut även om vi har två väldigt bra chanser att kunna avgöra den.

 

Summeringsvis så gör vi en väldigt stark defensiv insats och har även stundtals bra anfallsspel. Vi följer vår matchplan på ett bra sätt och vi krigar oss till en poäng borta mot ett starkt Gefle IF.

 

Forza SIF!  


DAGS FÖR DERBY(N)!
2018-09-21 22:52
På söndag spelar både SIF U-19 och U-17 derby mot Gefle IF på Gavlevallen.

Då var det dags för derby igen då vi packar väskorna och åker till Gävle för match mot Gefle IF. Detta blir det fjärde mötet denna säsong, tidigare matcher har slutat med en seger i serien för GIF och två segrar för oss, en i serien och vinst även i DM semifinalen.


Tyvärr har seriesegern runnit oss ur nävarna då vi inte har klarat av att ta de trepoängare vi hade behövt för att hänga på Gefle. Vi gratulerar Gefle till en väl genomförd säsong och avancemang till U-19 Allsvenskan.


För oss handlar det nu om att säkra andraplatsen. Vi behöver en poäng till i de två avslutande matcherna för att hålla undan från jagande Bollnäs som innehar tredjeplatsen. Spännande då vi just har Bollnäs i den avslutande matchen, men förhoppningsvis så har vi redan säkrat placeringen inför det mötet.

Så ta er till Gavlevallen på söndag och stötta oss och U-17 som spelar en väldigt spännande toppmatch mot GIF efter vår match.

 

U-19 Div 1 Norra.

Gefle IF – Sandvikens IF

Söndag 23/9, kl: 13.00 Gavlevallen.

 

 

Forza SIF!


OAVGJORT I ÖSTERSUND.
2018-09-18 10:40

Det blev inte riktigt den matchen vi hade hoppats på i Östersund och när domaren blåste av matchen så stod 2-2 på resultattavlan.  

 

1-0 Gustav Forsberg. 26 min

1-1 Anton Strömbom (straff). 58 min.

1-2 Självmål. 69 min.

2-2 Erik Lindström. 72 min.

 

Nej det blev inte den matchen vi i U-19 hade hoppats på. Vi fick inte igång vårt spel och lät ÖFK styra matchen till en början. Vi var lite avvaktande och kändes inte riktigt fokuserade och beredda på att göra det hårda jobb som krävs för att göra en bra fotbollsmatch. Så såg det ut i ungefär 30 minuter, tills deras 1-0 mål. Sedan sprattlade vi till liv och gjorde en ganska bra sista kvart i första halvlek och vi bör ha gjort två mål och haft ledningen i paus om man räknar 100 % målchanser.


I pausen pratar vi om vad vi måste göra bättre och vi bestämmer oss för att gå ut mera framåtlutade och sätta pressen högre upp i banan i hopp om att få matchen dit vi vill och få ett större bollinnehav. Men vi får inte den effekten vi hoppas på och går ut ungefär lika som vi gjorde till den första halvleken. Det känns inte riktigt som att vi är där och vi tar inte jobbet som krävs och då är det svårt att få igång spelet. Men efter 58 minuter så får vi en straff efter ett fint uppbyggt anfall, Anton sätter den säkert och det känns som att vi får lite mera bensin i tanken. Vi börjar vinna lite mera boll och får igång vårt spel bättre än innan. Och i den 69 minuten så kommer Delmi runt på kanten och slår ett hårt inspel som tar på en ÖFK spelare och in i mål. Ledning 1-2 och det känns som att vi ska ta det här nu. Men redan efter tre minuter så skapar ÖFK en hörna som vi inte kommer åt och när bollen ramlar ner i straffområdet så är det precis framför fötterna på en ÖFK spelare som smäller till med ett kanonskott upp i nättaket, omöjligt att göra någonting åt för Elias i målet. Resten av matchen består av mycket kamp mitt på planen och den enda heta chansen som skapas efter målet är när Delmi springer sig fri och avslutar men deras målvakt gör en fin fotparad.

 

Om man ska summera den här matchen så är det inte en bra match på något sätt av oss. Vi gör inte det vi har pratat om inför och vi är inte beredda att göra det jobb som krävs för att vinna en fotbollsmatch. Vi får ta med och lära oss av det här och göra vårt bästa för att det inte ska hända igen.   

Forza SIF!

INFÖR ÖSTERSUND BORTA.
2018-09-14 22:21
Äntligen är det dags för U-19 att få spela match igen.

På tidig söndagsmorgon så hoppar SIF U-19 och U-17 på en buss upp till Östersund för dubbelmöte med Östersunds FK.

Vi i U-19 har spelat mot ÖFK 3 gånger tidigare i år, två gånger i serien och en gång i Liga Cupen inför säsongen, de matcherna har slutat med en seger för oss med 4-2 och två stycken oavgjorda matcher som båda slutat med resultatet 1-1. Vi väntar oss en tuff och tät match precis som de tidigare matcherna varit. Läget i truppen är bra även om vi haft några sjukdomar tidigare i veckan. Men tyvärr så har Dler ådragit sig en spricka i armen och missar helgens match. Vi hoppas att han läker ihop bra och snabbt! 

 

Det är över två veckor sedan vi spelade match senast borta mot Ljusdal. Efter att både Timrå och Sidsjö-Böle dragit sig ur serien så har vi varit matchledig två helger i rad. Både tråkigt och synd att inte få spela alla matcher i serien som vi har tränat för och sett fram emot. Men det är saker vi inte styr över. Dock så styr vi över oss själva och vår prestation så vi har förberett oss inför helgens match så bra som vi bara kan och vi är verkligen sugna på att få spela igen och göra en bra match och förhoppningsvis få med oss alla poäng med hem till Sandviken.


 

U-19 DIV 1 NORRA.

Östersunds FK – Sandvikens IF

Söndag 16/9, kl: 13.00.

Jämtkraft Arena, Östersund.

 


SEGER I LJUSDAL.
2018-08-31 23:50

Det blev seger med 0-3 (0-2) för U-19 i bortamatchen mot Ljusdals IF på onsdagskvällen. En klar seger men Ljusdal var inte ofarliga utan skapade några chanser som vi med lite tur avvärjde.

 

0-1            Anton Strömbom (straff) 35 min.

0-2            Sirak Tesgay (Felix Åström) 43 min.

0-3            Anton Strömbom (Melker Dahlqvist) 74 min.

 

Matchen spelades på naturgräs så väntade oss en ganska tuff press från Ljusdals sida och vi hade rätt. Ljusdal gick på direkt från avspark och försökte sätta prägel på matchen men vi klarade rivstarten ganska bra och lyckades spela oss ur deras första press på ett bra sätt. Tyvärr så slutade det ofta med att vi slarvade bort bollen innan vi lyckats skapa någon målchans. Det märktes ganska tydligt att vi inte var vana med underlaget och våra passningar var på ofta på gränsen till att inte gå fram. Dock är det roligt att se att vi verkligen spelar vårt spel även om det ibland blir lite väl vågat på ett sådant underlag. Första halvleken ser ungefär lika ut, vi äger boll men skapar inte särskilt mycket, men i den 34 minuten så slår Emil Sjöstrand en lång fin öppnande passning som Felix och Sirak jobbar fast djupt ner på deras planhalva och det slutar med att Felix blir nersparkad i straffområdet och domaren pekar på straffpunkten. Anton gör inget misstag utan sätter den säkert i målvaktens högra burgavel. 0-2 kommer i den 43 minuten efter ett inspel från höger från Felix som Sirak tillslut ”tåar” upp i nättaket från nära håll. 0-2 i paus.

 

I den andra halvleken förväntar vi oss samma sak som i den första. Vi är redo på att Ljusdal kommer att gå ut och göra allt i deras makt för att få liv i matchen så snabbt som möjligt och knappa in på vårt 0-2 överläge. Det löser vi väldigt bra. Vi spelar boll till varandra och värderar situationer på ett bättre sätt än i den första halvleken. Vi kanske inte skapar så många chanser som vi bör för att vi ska vara helt nöjda, men vi spelar på ledningen på ett bra sätt och Ljusdal skapar inte några större farligheter heller. Men i den 74 matchminuten så bygger vi upp ett fint anfall som slutar med att Melker kommer i en djupledslöpning till höger i straffområdet och kan spela fram Anton som sätter 0-3 i tom bur. Ett klassanfall och ett mycket vackert mål. Då känns matchen helt avgjord, Ljusdal får också slut på bensin och vi är närmare att göra ett par mål till än dem att göra sitt första. Men flera mål blir det inte den här kvällen utan matchen slutar 0-3.

 

Summeringsvis så är det här en match som vi vinner rättvist, även om vi inte gör vår bästa match så gör vi en stark arbetsinsats och vi försöker spela vårt spel hela matchen mot ett bra Ljusdal och vi vinner med 0-3 på bortaplan.

 

 

Forza SIF!


LJUSDAL BORTA.
2018-08-28 22:44


På onsdag kl: 15.00 rullar SIF U-19 bussen mot Ljusdal för seriematch och viktiga poäng att spela om. Efter förlusten senast mot Bollnäs så ramlade vi ner 5P bakom serieledande Gefle IF, så för att haka på så bör vi ha med oss alla poängen hem. Senaste matchen vi spelade hemma på Jernvallen slutade med vinst 3-2 efter att vi och Ljusdal ägt en halvlek var och vi kunde avgöra på övertid genom en snygg lobb av Delmi.


Läget i truppen är bra förutom några förkylningar som stör men dem flesta spelarna är tillgängliga. Vi har haft en liten ryckig period vad gäller träning med några matcher mitt i veckan men passen vi kört har varit mycket bra och vi känner oss i bra form.


Matchen spelas på ”riktigt” gräs, så vi förväntar oss en tuff match med mycket närkampsspel och heta dueller. Men vi är redo och vi ska göra allt vi kan för att åka därifrån med en bra prestation i bagaget och förhoppningsvis alla poäng.

 

U-19 Div 1 Norra.

Ljusdals IF – Sandvikens IF

29/8 kl: 19.00.

Erik Hamréns Plan, Ljusdal.

 

Forza SIF!    


SIF U-19 VIDARE TILL FINAL EFTER STRAFFDRAMA.
2018-08-23 10:27


Det blev en lång match och sen kväll innan DM semifinalen mellan Sandvikens IF och Gefle IF avgjordes. Matchen gick till förlängning och straffar och gick hela vägen till den 10:e straffen innan Elias gjorde den avgörande räddningen.

 

1-0    Anton Strömbom (Oskar) 2 min.

1-1    Simeon Kalumbi Kabongo 10 min.

2-1    Delmi Muaka (Melker) 44 min.

2-2    Adrian Runald 68 min.

3-2    Delmi Muaka (Melker) 72 min.

3-3    Jonathan Selander Wiberg 77 min.

 

Det blev en tuff match för oss i SIF då vi fick springa enormt mycket eftersom GIF ägde det mesta bollinnehavet. Dock skapade GIF inte så speciellt många målchanser utan dem stod vi för genom att vi fick till många bra omställningar och borde nog ha klarat av att göra något mål till. Gefles känsla efter matchen skulle jag tro är besvikelse över att inte kunna förvalta deras bollinnehav till målchanser.


För oss finns det absolut saker att slipa på. Vi spelar för ofta fast oss och låter Gefle vinna bollen av oss på ett allt för enkelt sätt. Vi släpper in både 2-2 och 3-3 på hörnor vilket inte är godkänt, dessutom är det farligt på flera defensiva fasta förutom målen.  Men ingen kan klaga på vår offervilja och moral. Vi pratade före matchen om att det skulle krävas en väldig arbetsinsats och många löpmeter för vinna matchen. Och grabbarna sprang verkligen och visade vad ”stå upp för varandra” betyder. En härlig känsla för oss ledare på sidan, att även om vårt spel inte klaffar på bästa sätt så gör vi verkligen allt vi kan för att vinna matchen och är beredda att ge precis allt vi har för att nå vårt mål.

Efter 90 minuters spel så står det 3-3 och matchen går till 2*15 minuters förlängning.

I förlängningen skapas det inte så jätte många chanser åt något hålla utan det börjar kännas som att det kommer att avgöras på straffar. Så blir också fallet. Straffarna som slås håller riktigt hög kvalité och det avgörs inte förrän sista straffen som Elias snyggt räddar. Man får tycka vad man vill om straffar men det är en härlig känsla när man vinner!


Nu väntar Torsåker i finalen som på vägen dit har slagit ut ingen alls. Lite konstigt kan man tycka att vi har spelat både kvartsfinal och semifinal medan dem har fått finalplatsen gratis. Men vi ser det som fördel oss som fått spela matcher och känna på turneringen innan finalen.

Nu laddar vi om och sätter på oss SIF tröjorna igen och tar oss till ”vallen” för att se vårt kära Sandviken lura av AIK platsen till Svenska Cupen.

 

Forza SIF!         


Spelade matcher
Sön 30/9 12:00
1 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
FÖR ETT BÄTTRE SAMHÄLLE
HUVUDPARTNERS
 

GULDPARTNERS
 
 
 Avgränsare

SOCIALA MEDIER