Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

FÖRLUST MOT IK BRAGE.
2019-05-19 23:27
Foto: Hanna Wanke

Lördagens match mot IK Brage förlorades med 4-1 (2-0). Det var en match där vi inte kom upp i nivå och Brage vann klart och rättvist.

 

 

1-0         Roni Hajo 22 min

2-0         Linus Kaps 39 min

3-0         Dalbak Saeed Mahmood Mahmood 61 min

3-1         Vincent Beronius (Rafael Forsell) 85 min

4-1         Dalbak Saeed Mahmood Mahmood 87 min

 

 

Det blev en tung lördagsbatalj för oss i U-19. Vi kom inte alls upp i den nivå vi måste nå för att kunna spela och utmana om poäng i den här serien. Vi gör en typ av ”nästan” match. Med det menas att ingenting är katastrofalt dåligt utan vi gör allting nästan bra men inte bra nog för att kunna vinna matchen eller göra en prestation vi är nöjda med. Och med ett motstånd som Brage så måste vi göra en bra prestation för att mäta oss med dem.

Vi kan lära oss massor av den här matchen, vi måste analysera och prata igenom vad vi gjorde galet och rätta till det. Lyckligtvis kommer det flera matcher framöver där vi får chansen att revanschera oss, den första på tur är nästa söndag då vi ska möta Håbo borta. Nu ska vi se till att göra en bra träningsvecka och förbereda oss för nästa match på bästa sätt så vi hoppar tillbaka på rätt spår igen och gör prestationer vi är nöjda med.
INFÖR IK BRAGE.
2019-05-17 09:05

På lördag beger sig SIF´s U-19 grabbar till Borlänge och Domnarsvallen för att spela mot IK Brage. Vi åker till Borlänge med en bra känsla och med några bra resultat i ryggen. Brage parkerar på en 5:e plats i tabellen med 14 inspelade poäng, 2 placeringar före oss. Vi förbereder oss på en väldigt tuff och bra match som vanligt mot Brage. I truppen är det som vanligt frånvaro i skador och sjukdomar och tyvärr har de spelare som vart närmast att komma tillbaka fått bakslag med sina skador och blir borta en tid till framöver. Som vanligt så kan ni inte vara på plats på Domnarsvallen så följer ni uppdateringar under matchen på vår instagram.

 

U-19 Div 1, Region 5

IK Brage – Sandvikens IF

Lördag 18/5, kl: 13.00

Domnarsvallen, Borlänge.
SEGER FÖR U-19 MOT HAMMARBY TFF.
2019-05-13 11:53

SIF U-19 besegrade under lördagen Hammarby TFF med 4-0 (2-0). Vi vinner båda halvlekarna med 2-0 men känner oss egentligen bara nöjda med halvlek nummer 2.

 

 

1-0         Emil Sjöstrand (Melker Dahlqvist) 7 min

2-0         Jesper Kyrö (Farhad Hosseini) 44 min

3-0         Melker Dahlqvist (Farhad Hosseini) 54 min

4-0         Jesper Kyrö (Melker Dahlqvist) 73 min

 

 

Vi startade första halvlek på ett bra sätt, vi spelade varierat och fick tag på matchen som vi ville och redan efter 3 minuter så skapar vi vår första målchans på en hörna som Farhad når högst på men tyvärr går nicken utanför. I 7:e minuten är det dags för hörna igen. Melker är exekutor och servar en fin boll in i straffområdet där dyker Emil upp och nickar in 1-0. En bra och skön start på matchen. Nu ska vi vara inne i matchen och det ska bara rulla på men vi ryggar tillbaka lite efter målet. Så istället för att fortsätta på vår fina start så släpper vi in Hammarby i matchen. Vi blir passiva i vårt försvarsspel, vi börjar slarva med vårt passningsspel och tar oss inte upp på rätt sida av mittlinjen utan spelet hamnar på vår planhalva. Vi måste vara lite rakare i vårt spel dem gångerna så vi får flytta upp laget och börja spela lite högre upp i banan. Resterande delen av halvleken ser spelet ungefär ut på det sättet. Men i den 44:e minuten så får vi chans till en omställning då vi får ut bollen till Farhad tar bollen framåt på egen hand, tar sig ändå in i straffområdet och kan spela in bollen till Kyrö som kan rulla in 2-0 i öppet mål. 2 mycket bra individuella prestationer, Farhad som tar en maxlöpning med bollen hela vägen och Kyrö som ser till att vara på plats där han ska vara. 2-0 i paus och en välkommen halvtidsvila.


I paus går vi igenom vad vi inte är nöjda med och vad vi behöver förbättra till den andra. Halvleken startar och vi får reaktionen vi vill ha. Vi börjar vara mera framåtlutade och aggressiva i vårt försvarsspel och kan vinna boll tidigare av Hammarby och vi spelar ett passningsspel som skapar tid och ytor till oss själva. Detta gör att vi får matchen precis som vi vill där vi spelar och vinner boll på deras planhalva och skapar många målchanser. Och i den 54:e minuten gör vi ett väldigt vackert fotbollsmål där Lukas chippar bollen till Farhad på kanten där sedan Farhad och Melker kombinerar sig igenom där Melker till sist får bollen i djupled och kan placera in 3-0 från nära håll. Vi fortsätter efter målet att spela väldigt bra och kan kontrollera matchen genom att hålla bollen på deras planhalva. 4-0 skulle komma också, i den 73:e minuten så vinner vi boll på egen planhalva, Melker levererar till Kyrö som får vända upp på mittplanen och hamnar 1vs1, han rundar sin försvarare och kan avsluta tunnel på målvakten. Hete Kyrös 5:e mål för säsongen som toppar den interna skytteligan, 3 mål efter serieskytteligaledaren IK Frej/Täbys William Hofvander. Vi avslutar matchen på ett bra vis och skulle kunna ha gjort något mål till men matchen slutar 4-0.

 

Summeringsvis så är det här en match som vi vinner väldigt klart och rättvist även om vi spelmässigt har 1 bra och 1 lite sämre halvlek. väldigt bra att grabbarna klarar av att få igång varandra igen efter en lite sämre första halvlek, det är inte alltid helt enkelt. Det finns väldigt mycket att ta med från den här matchen till förberedelserna inför nästa helgs bortamatch mot IK Brage. Den matchen spelas Lördag 18/5, kl: 13.00 på Domnarsvallen.
HAMMARBY TFF KOMMER PÅ BESÖK.
2019-05-10 07:23
Foto: Hanna Wanke


På lördag kommer Hammarby TFF på besök till Jernvallen för vår 8:e match i division 1. Hammarby har spelat en match mer än oss och ligger just nu på 8:e plats och placeringen bakom oss i tabellen. I vintras möttes vi i ligacupkvalet och då slutade matchen 5-2 till vår favör. En match där Hammarby hade ganska mycket bollinnehav och där vi utnyttjade våra omställningar och målchanser på bästa sätt.

Så kom och stötta oss på lördag i en på förhand väldigt spännande match!

 

 

 

U-19 Division 1 Region 5

Sandvikens IF – Hammarby TFF

Lördag 11/5, kl: 12.00

Jernvallen, Sandviken.
SEGER FÖR U-19.
2019-05-06 12:58
Delmi återigen 2 målsskytt i söndags. (Foto: Hanna Wanke)
Det blev tillslut seger för SIF U-19 i matchen mot Vaksala SK borta efter att ha legat under 2 gånger om i matchen. Men med en stark andra halvlek så gick vi tillslut segrande ur matchen.  


Vaksala SK – Sandvikens IF 2-3 (2-1)

1-0    Harun Hashi 6 min
1-1    Delmi Muaka (Vincent Beronius) 34 min
2-1    Martin Soors 45 min

2-2    Jesper Kyrö 52 min

2-3    Delmi Muaka (Oscar Dahlöf) 78 min

 

 

Det var en ganska konstig tillställning på Årsta IP i söndags när U-19 spelade mot Vaksala. Hemmalaget tog ledningen i matchen redan i den 6:e minuten, så vi får börja jaga kvittering redan från start. Inledningsvis så är vårt spel inte riktigt på vi önskar utan det kärvar lite och det känns som vi inte riktigt är igång. Det kan ha att göra med att det blev väldigt konstiga förutsättningar före matchen med uppvärmning på en gräsplan där vi dagen innan fått mail om att vi skulle spela för att sedan ändå spela och värma upp sista delen på konstgräs? Men det känns som att vi äter oss in och vi för spelet genom hela matchen. Tyvärr så är vi lite för slarviga i sista 3:e delen och skapar därför inte riktigt så många heta chanser som vi vill i första halvlek. Men i 34:e minuten så skulle ändå kvitteringen komma. Delmi får ett uppspel av vincent felvänd, lyckas vända upp och kan springa igenom deras försvar och sätta bollen. Nu känns det som att det bara ska rulla på och att när första har kommit så kanske det släpper. Vaksala har svårt att ta sig från egen planhalva resterande del av halvleken, vi vinner bollen gång på gång högt och tar oss fram till många nästan chanser men får inte riktigt till det. Närmast att göra mål är Delmi som har ett avslut i stolpen. Så det känns så klart riktigt surt när Vaksala sticker upp och med halvlekens sista spark gör 2-1.

 

Med lite frustration så går vi in i paus och analyserar halvleken. Vi kommer överens om att om vi bara krigar på, har disciplin och karaktär nog att göra det vi ska göra så kommer vi vända och vinna matchen. Så grabbarna går ut och kör på och med några justeringar i vårt spel så kommer kvitteringen i den 52:a minuten genom Jesper Kyrö som tränger sig förbi försvaret och kan runda målvakten och sätta 2-2 i tomt mål. Skön känsla att komma ifrån underläget och börja jakten för ett ledningsmål. Vi jagar på och trycker ner Vaksala djupt på egen planhalva och chanserna kommer också men vi får inte riktigt till avsluten. Spelarna i motståndarlaget börjar bli riktigt frustrerade att dem inte kommer ifrån vår press och att dem inte får spela något anfallsspel utan bara försvara sig hela tiden. Och äntligen i den 78:e minuten så spelar Oscar fram Delmi till ett 1vs1 läge där han tar bollen förbi sin försvarare och sätter den snyggt i bortre målgaveln. Efter målet så tar vi tag i bollen och spelar av matchen på ett ok vis. Vi kommer fram och sätter oss själva i väldigt bra lägen även efter målet så man skulle helst se att vi gör ett mål till i det läget och verkligen punkterar matchen. Vid en 1 måls ledning är det så lite som behövs för att man ska tappa segern. Vi är ganska nära att åka på en farlig omställning där Raffe känner sig tvungen att riva ner en motståndare och får ett gult kort. Vid en större ledning kanske man kan slippa det gula kortet. Men dem skapar inga andra farligheter utan vi spelar av matchen på offensiv planhalva tills matchen är slut.

 

Summeringsvis så kan man sammanfatta den här matchen som en match som vi bara ska vinna. Tyvärr blir matchen svårare för att vi hamnar i underläge 2 gånger om. Vi blir straffade för eget slarv. Grabbarna visar bra karaktär som kör på och spelar enligt spelplanen även om det blir lite frustrerande bitvis när vi inte gör mål trots det spelövertag vi har. Hur som helst väldigt sköna 3 poäng på bortaplan och en bra prestation i det hela.

Nästa helg tar vi emot Hammarby TFF hemma på Jernvallen. Hoppas vi ses där!
INFÖR VAKSALA SK BORTA.
2019-05-04 21:12
Foto: Hanna Wanke

På söndag åker vi till Uppsala för att möta Vaksala SK. Vi kommer senast från en 5-3 vinst mot IK Frej/Täby FK i en bra och fartfylld match med många mål. Vi hoppas såklart förlänga segersviten och göra ytterligare en bra prestation. Detta blir vår 3:e match på 8 dagar, fantastiskt roligt att få spela så mycket matcher. Läget i truppen är detsamma som sist, många skador och sjukdomar fortfarande som gör det lite knivigt att få ihop full trupp med 18 spelare. Matchen ska spelas på naturgräs vilket blir den 2:a matchen på det underlaget för oss den här säsongen.

Matchen spelas på Årsta IP och sparkas igång kl:13.00. kan ni inte vara på plats i Uppsala så kan ni följa uppdateringar från matchen på våra sociala medier.

 

 

U-19 Div 1 Region 5.

Vaksala SK – Sandvikens IF

Söndag 5/5, kl: 13.00

Årsta IP, Uppsala.


SEGER FÖR U-19.
2019-05-02 15:01

SIF U-19 besegrade under onsdagen IK Frej/Täby FK hemma på Jernvallen. En målglad tillställning som slutade med resultatet 5-3. Det var en match där Frej hade lite mera bollinnehav men där vi skapade dem flesta och farligaste målchanserna.

 

 

1-0         Jesper Kyrö (Emil Sjöstrand) 2 min.

2-0         Jesper Kyrö 9 min.

3-0         Emil Sjöstrand 17 min.

3-1     David Lind 33 min.

3-2     Toma Korkis 41 min.

3-3     Joel Samuelsson 82.

4-3     Delmi Muaka (Tae-Ho Eriksson) 83 min.

5-3     Delmi Muaka (Melker Dahlqvist) 94 min.

 

 

1:a halvlek kunde inte ha startat bättre för oss. Vi gör 1-0 redan i den 2:a minuten efter vi vunnit bollen på mittplanen och spelade den i djupled till Kyrö som rundar målvakten och slår in den i tom bur. Det var ändå bara början, i den 9:e minuten så är Kyrö framme igen. Denna gång efter några dueller i off straffområde så ramlar bollen ner framför fötterna på Kyrö som sätter den fint i vänstra hörnet från strax utanför boxen och i den 17:e minuten så sätter Emil 3-0 på retur från ett avslut av Melker. En drömstart minst sagt! Mellandelen av matchen sedan är lite mera avvaktande, Frej har mycket boll men kommer inte fram till några chanser. Vi spelar ett bra försvarsspel och visar även prov på en del fina kombinationer offensivt. Vi är väldigt vassa på fasta situationer denna dag och har några farliga lägen, Farhad har bl.a. en nick och retur efter frispark som deras målvakt gör en väldigt fin dubbelräddning på. Sista kvarten av halvleken så skapar Frej ett ganska rejält tryck på oss och tyvärr så i den 33:e minuten så kommer reduceringen. Vi blir lite passiva nära vår egen box och Frej får spela igenom oss och göra 3-1. Efter målet så fortsätter matchbilden ungefär lika. Vi har svårt att få fast bollen på offensiv planhalva och Frej får anfalla om och om igen. Dock försvarar vi oss bra längre ner i banan och inga direkta chanser skapas förrän i 41:a minuten då 3-2 målet kommer. Vi tappar bollen i vår uppspelsfas och hinner inte komma på plats innan Frej har fått bollen i mål. 3-2 står sig till paus.

 

Till 2:a halvlek pratar vi om att försöka börja vårt försvarsspel lite tidigare, det känns som att dem får komma djupt in på vår planhalva lite för enkelt och i vår offensiv så vill vi ha vårt bollinnehav lite högre upp i banan och få fast bollen på deras planhalva på ett bättre sätt. Det lyckas vi också bra med första delen av halvleken. Vi har lite mera boll igen och även fast Frej har lite större innehav så lyckas vi komma upp lite i banan och kan vinna boll lite högre upp och blir inte lika låga som i slutet av första. Chansmässigt så skapar vi och Frej 2 chanser var. Frej har ett skott som går tätt utanför och ett försök till skott från nära håll som hampus gör en väldigt fin block på. Vi får fram Delmi i ett fint avslutningsläge lite från sidan i öppet läge där deras målvakt gör en fin räddning och Farhad har återigen en nick på fast situation i ribban. Men efter ca: 70 minuter så börjar orken tryta lite på några spelare och vi faller tillbaka lite i banan igen och Frej tar över mer och mer. Vi försvarar oss fortsatt bra och släpper inte till några chanser, men bollen är konstant IK Frejs nu. Men framme i den 82:a minuten så hamnar vi lite långt ifrån varandra i försvarsspelet och IK Frej gör 3-3. Tungt mål att släppa in med minst 8 minuter kvar och ett motståndarlag med vind i seglen som vill gå för mer. Dock skulle vi skjuta hål i seglen snabbt, för redan i den 83:e minuten så glider Delmi förbi Frejs backlinje och kan snyggt lobba in 4-3. En rejäl knuff i ryggen för oss i det här läget och vi får den extra energin vi behöver för att hålla tätt i anstormningen som förväntas komma. Frej skickar upp så mycket folk dem bara kan resterande minuter av matchen men kommer inte fram till några målchanser. Utan i den 94:e minuten så vinner Melker boll mitt på vår planhalva efter ett inkast där dem har skickat upp sina spelare och kan servera Delmi till ett friläge från halva planen, Delmi gör inget misstag utan rundar målvakten och kan sätta slutresultatet 5-3 i tomt mål med matchens sista spark.
FIRA IN VÅREN PÅ JERNVALLEN.
2019-04-30 09:45

Ta en heldag på Jernvallen och fira in våren med lite fotboll. Vi i U-19 tar emot IK Frej/Täby FK kl: 13.30, U-17 tar emot FC Gute kl:13.00 på VM ,F-17 tar emot Västerås IK kl: 10.30 och våra herrar spelar mot Team TG FF kl: 17.00. Det blir en kanondag på vallen helt enkelt.


Vi kommer från en 2 målsförlust från i söndags och är väldigt revanschsugna. Vi presterade en ok prestation men släppte in mål i samband med fasta situationer. Någonting vi måste förbättra till onsdagens match. Dessutom mållösa framåt vilket vi vill ändra på såklart.

I truppen så kommer Delmi och Emil tillbaka från avstängning och sjukdom vilket är mycket välkommet. Vi saknar fortfarande ett gäng lirare med skador men det börjar gå framåt för dem och vi börjar se ett litet ljus i tunneln.


 

Hoppas vi ses imorn!

 

 

U-19 Div 1, Region 5

Sandvikens IF – IK Frej/Täby FK

Onsdag 1/5, kl: 13.30

Jernvallen, Sandviken.


SVIDANDE FÖRLUST.
2019-04-28 20:32

Tyvärr blev det inga poäng med hem från Spånga i matchen mot Akropolis. Det blev förlust med 2-0 efter en chansfattig match på en lite studsig gräsplan.

Vi startade matchen på ett väldigt bra sätt och det kändes som vi fick matchbilden dit vi ville där vi har ett bra passningsspel och spelar på ett varierat sätt precis som vi vill. Försvarsspelet känns också bra då vinner tillbaka boll väldigt fort då Akropolis i stort sätt bara spelar långa bollar som vi kan återerövra ganska enkelt. Tyvärr leder vårt spel inte till några riktigt heta chanser inledningsvis men några halvchanser finns. Men efter 32 minuter så gör Akropolis mål, en frisparkssituation där Elias inte får hjälp utespelarna och får släppa in 1-0 på retur efter en fin räddning. Det känns som att vi blir chockade av detta och vårt spel börjar krampa lite. Istället för att fortsätta att spela som vi gjort och variera oss så börjar vi spela fast oss i dåliga lägen och tappar boll till rättvända Akropolisspelare. Men 1-0 står sig till paus.

I andra halvlek så är spelet lite trevande och vi får inte riktigt till det som vi vill även om vi har några bra perioder. Dock är det vi som skapar dem absolut farligaste chanserna då vi vid 2 olika tillfällen får avsluta från 5 meterslinjen i öppna lägen men träffar tyvärr målvakten vid båda tillfällena. Med 10 minuter kvar känns det som att vi börjar på ett tryck på dem och att en kvittering kanske kan komma ändå men mitt i den perioden så sticker Akropolis upp och skapar en hörna som dem får nicka i mål från nära håll. Efter det så lyckas vi inte skapa några flera chanser och matchen slutar med förlust 2-0.

Tungt resultat för oss men vi får ta med oss det positiva och ta nya tag. Insatsen är ändå ok, det är det sista lilla som saknas. Men vi får en ny chans redan på onsdag när vi tar emot IK Frej/Täby FK hemma på Jernvallen.

Hoppas vi ses där!     


Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 18/5 13:00
4 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
HUVUDPARTNER
GULDPARTNERS
 
SOCIALA MEDIER