Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

FÖRLUST MOT BRAGE TROTS EN BRA PRESTATION.
2019-03-17 00:08
Nästa vecka åker vi på träningsläger till Turkiet, då slipper vi (förhoppningsvis:-)) värma upp i snöoväder. (Foto: Hanna Wanke)

 

Under lördagseftermiddagen så spelade vi vår sista match i Ligacupen denna försäsong. Det blev tyvärr en förlust med 0-2 men matchen hade lika gärna kunnat sluta med vinst.

 

 

0-1         IK Brage 74 min.

0-2         IK Brage 87 min.

 

 

Brage inleder matchen bra och har lite mera boll än vad vi har men skapar inga direkta målchanser utan vi försvarar oss bra. Efter ca halva första halvleken så jämnar spelet ut sig en aning och vi börjar hålla i bollen på ett bättre sätt och vi har några riktigt fina kombinationer som hade kunnat sluta med mål men det sista lilla ville sig inte riktigt. Halvleken slutar 0-0.


Vi kommer ut till andra halvlek med en bra känsla och vill spinna vidare på slutet av den första. Det gör vi också, vi spelar riktigt bra och skapar också några riktigt vassa lägen som borde ha resulterat i mål. Bl.a. har Adam ett avslut i mål men döms bort för offside och dessutom ett skott i stolpen. Oscar har en nick på en hörna som rensas bort på mållinjen, Emil har ett fint läge från nära håll men får inte riktigt till avslutet och vi skapar även en del chanser till. Så vi skapade lägen till att göra flera mål men det studsade inte riktigt med oss idag. Istället händer det som inte får hända, mitt i vår bästa period när vi forcerar och det känns som att vi snart ska sätta dit 1-0 så tappar vi olyckligt bollen när vi är på väg framåt. Brage utnyttjar chansen till omställning på bästa sätt och 0-1 känns som en riktig käftsmäll. Efter målet så börjar jakten på kvittering och vi har fortsatt mycket boll men lyckas inte få dit den. Istället så i den 87:e minuten gör Brage 0-2 på en hörna där vi rensar bollen på en Brage spelares hand och in i mål. Snöpligt för oss när vi gjort en riktigt bra halvlek spelmässigt.

 

Summeringsvis så är det här vår bästa match hittills den här säsongen. Vi pratade före matchen om att vi verkligen ville ha en bra prestation idag och det gör vi verkligen. Det finns mycket att ta med från den här matchen att bygga vidare på. Dessutom så får vi trots förlust en positiv känsla att ta med oss till lägret i Turkiet nästa vecka. Rapport från lägret kommer här på hemsidan och följ oss gärna på Facebook och Instagram för dagliga uppdateringar.  


SISTA MATCHEN I LIGACUPEN.
2019-03-15 09:32
Foto: Hanna Wanke.


Då var det dags för den sista matchen i Ligacupen för denna vårsäsong.


IK Brage kommer på besök till Jernvallen och vi väntar oss en väldigt tuff men rolig match. Läget i truppen är ungefär lika som innan så vi har nästan svårt att få ihop lag pga. alla sjukdomar och skador. Men vi känner oss väldigt sugna på att få avsluta cupen med en bra prestation innan vi drar iväg till Turkiet på träningsläger på måndag.


Lägret kommer bli perfekt för oss nu i det här läget. Lite varmare klimat och chansen att få träna på större ytor kommer att göra gott för oss. Mer info om lägret kommer senare.


 


Så ta er gärna ner till Jernvallen på söndag och stötta oss!!!


 


 


Ligacupen U-19.


Sandvikens IF – IK Brage


Lördag 16/3, kl: 16.00


Jernvallen


INFÖR IK FREJ TÄBY FK BORTA.
2019-03-08 22:16
Foto: Hanna Wanke

På söndag packar vi väskorna för borta match mot IK Frej Täby FK. En match som vi verkligen ser fram emot att spela då vi inte är nöjda med förra helgens prestation. Läget i truppen är ungefär lika som innan med skador och sjukdomar som avlöser varandra. Vi får verkligen hoppas att det vänder nu och att alla snart är tillbaka i full träning.

Matchen spelas på Vikingavallen/Täby IP 1,

söndag kl: 15.30.

 

Forza SIF!   


TUNG MATCH MOT ENSKEDE.
2019-03-04 09:12
Ett snöigt "vallen" i söndags. (Foto: Hanna Wanke)

Det blev en tung dag för oss i söndags när Enskede kom på besök till Sandviken. Enskede stal alla poäng på en väldigt snöig plan.


 

0-1            Adam Rodlert 12 min.

1-1            Delmi Muaka (Sirak) 32 min.

1-2            Yassin Riahi 45 min.

1-3            David Hallberg 68 min.

2-3            Adam Larsson 91 min.


 

Det var en väldigt snöig och svårspelad plan på Jernvallen i söndags. Båda lagen hade svårt att kunna spela fotboll på det sätt man vill och det blev en match som borde ha resulterat i mycket kamp och närkamper. Men tyvärr så hade vi lämnat den sidan av oss själva hemma så vi hann helt enkelt inte fram till situationerna och Enskede fick en alldeles för bekväm match. Vi skapade ändå chanser för att göra flera mål i matchen men med tanke på prestationen vi gör så är resultatet rättvist. Vi förtjänade inga poäng denna dag helt enkelt.

 

Vi får ta med och lära oss av detta och försöka se till att det aldrig händer igen. Nu väntar en ny träningsvecka innan vi ställs mot IK Frej Täby FK på bortaplan.

 

Forza SIF!   

 


INFÖR ENSKEDE IK HEMMA.
2019-03-01 09:12

På söndag är det dags för den tredje matchen i Ligacupen för oss då vi ta emot Enskede IK hemma på Jernvallen. Matchen mot Sollentuna förra helgen var ett steg i rätt riktning och vi hoppas givetvis att vi ska fortsätta på den inslagna vägen och prestera bättre för varje match vi spelar. Vi har fått träna på lite större ytor den här veckan, ska bli intressant att se vad det har gett oss.

Enskede har spelat en match tidigare i Ligacupen, dem besegrade IK Frej Täby FK med 2-4 på bortaplan. Så det kommer bli en tuff uppgift för oss som vi verkligen ser fram emot.

Läget i truppen är liknande som innan ungefär med mycket frånvaro i skador och sjukdomar. Det är lite som oturen skrattar oss i ansiktet, när en spelare gör framsteg i återhämtningen så känns det som två spelare får ett bakslag. Så tyvärr ligger vi inte riktigt där vi vill i våra förberedelser inför säsongen.

 

Så ta er gärna ner till Jernvallen kl: 15.15 på söndag och stötta oss!!

 

U-19 Ligacupen.

Sandvikens IF – Enskede IK.

Söndag 3/3-19, kl: 15.15.

Jernvallen.   


1-1 MOT SOLLENTUNA.
2019-02-25 21:17
Affe (tv) och Yasin (th) kämpar om bollen med en Sollentuna spelare. (Foto: Hanna Wanke)
Det blev delad pott av poängen i bortamatchen mot Sollentuna i helgen för oss i SIF U-19. Vi tog ledningen i matchen i andra halvlek men klarade inte av att hålla ledningen ända in i mål.

 

 

0-1            Jesper Kyrö (Felix Åstrand) 60 min.

1-1            Sollentuna 73 min.

 

Vi inleder matchen på ett bra vis och tar tag i matchen och äger det mesta av bollinnehavet. Vi hade beslutat att inleda vårt försvarsspel högre upp i banan denna match och det föll ut mycket bra och vi vann väldigt mycket boll på offensiv planhalva och dem gångerna Sollentuna hittade ut så var det med en längre boll som vi kunde få duell på och vinna andrabollen allt som oftast. Tyvärr så resulterade inte detta i något mål i första halvlek även om vi skapade chanser till att göra upp till tre mål iaf. Den bästa chansen får Kyrö när han sliter sig loss och blir fri mot målvakten men snubblar till lite i skottögonblicket och avslutet går alldeles utanför den bortre stolpen.

Men en första halvlek som spelmässigt är bra och en bra känsla inför andra halvlek tar vi med oss till halvtidsvila.

 

Till den andra halvan av matchen så pratar vi om att snäppa upp tempot lite till för vi märker att Sollentuna spelarna känns lite trötta. Vi vill öka bolltempot och på så vis sprida ut deras lag och skapa ytor för genombrott. Det känns som vi kommer att lyckas med det inledningsvis då vi rinner igenom några gånger och i den 55 minuten så blir Kyrö neddragen i straffområdet och vi får straff. Tyvärr så lyckas vi inte sätta straffen i mål utan Sollentunas målvakt gör en fin räddning. Dock 5 minuter senare så får vi till en omställning då Felix tar med sig bollen framåt och utmanar försvaret och sätter över en fin passning till Kyrö som rundar målvakten och lägger in den i öppet mål. Skolboken på hur en omställning ska se ut!

Dock efter målet händer något med vårt spel. Vi blir ängsliga och slutar spela som vi gjort innan och sätter oss i svåra situationer gång på gång. Sollentuna utnyttjar det och trycker tillbaka oss rejält och i den 73 minuten så kommer kvitteringen. Det känns tungt och onödigt och som det kommer bli jobbiga minuter till slutsignalen ljuder. Men efter det målet så avtar deras forcering lite och vi jämnar ut spelet. Och under sista delen av matchen känns det som att båda lagen kan vinna. Dock så får Sollentuna den hetaste chansen, det absolut sista som händer är att Sollentuna driver in i vårt straffområde och slår en passning i sidled till en spelare som får öppet mål men Christoffer i målet vräker sig och gör en sanslös räddning och dessutom slår dem returen i stolpen och ut. Efter det blåser domaren av matchen och den slutar 1-1.


Summeringsvis så kan vi ta med mycket från den här matchen. Vi spelar bra i stora delar av matchen men måste lära oss att ta oss ur våra sämre perioder snabbare och hur vi ska göra det på bästa sätt. Vi skapar många målchanser och vi visar stor kampvilja. Dock måste vi lära oss att avgöra matcher när vi är så spelförande och bra som vi är i första halvlek. Resultatet känns rättvist tillslut med tanke på hur andra halvlek utvecklar sig.


Nu väntar en veckas träning och förberedelse till nästa söndag då vi tar emot Enskede hemma på Jernvallen.

 

Forza SIF!         
INFÖR: SOLLENTUNA BORTA
2019-02-22 21:15

Ligacupen fortsätter och i redan i helgen spelar vi vår andra match i slutspelet. Den här gången lämnar vi Sandviken och tar bussen ner till Stockholm för att möta Sollentuna FK. Matchen spelas på söndag kl 11:45 på Norrvikens IP i Stockholm. 


Till den här matchen har vi fortfarande ett gäng spelare på sjuk- skadelistan. Vi hoppas på att de spelar som saknas snart är tillbaka igen och kan få känna på lite matchspel. Nån spelare är tillbaka i träning och åker med ner till Stockholm, och det är vi givetvis väldigt tacksamma för. 

I och med förre helgens match mot IK Sirius så tar vi med oss att vi har en match i benen och att vi har fått spelat ihop oss på lite större ytor. Vi hoppas på att kunna leverera ännu bättre fotboll nu i helgen.


Liveuppdateringar kommer att ske på våra sociala medier. 


Ligacupen slutspel U-19

Sollentuna FK - Sandvikens IF

Söndag 24/2 11:45

Norrvikens IP, Stockholm 

SIF - IK SIRIUS
2019-02-17 22:55
Jesper Kyrö i duell med en IK Sirius spelare. (Foto: Hanna Wanke)

Första matchen i Ligacupen gick av stapeln i lördags då IK Sirius kom på besök i Sandviken. En match som ett välspelande Sirius vann med 0-2.


Vi inledde matchen ganska stelt och det märktes verkligen att det var första gången på fullstora ytor för vår del och redan i 7e minuten så gör Sirius 0-1 och vi fick starten vi absolut inte ville ha. Vi fortsätter på samma vis fram till ungefär 20-25 minuter in i matchen då vi börjar få lite koll på grejerna. Vi börjar springa och kämpa oss in i matchen och vi reder ut första halvleken på ett ok sätt. Rättvis ledning till Sirius i paus.

 

Till andra halvlek så pratar vi om att vi måste börja spela försvarsspel tillsammans då vi var för utspridda i första, att vi måste börja jobba för varandra och att vi försöker få igång vårt eget spel.

Redan från start så visar vi upp ett bättre försvarsspel och får också igång vårt egna spel på att bättre sätt och vi är nära att skapa farliga chanser men den sista passningen eller dribblingen vill sig inte riktigt. Men känslan är bra och vi känns farliga. Men i den 70e minuten så drar Delmi på sig ett onödigt rött kort och med en man mindre blir Sirius för svåra att såra. Vi får jaga mycket boll och springer oss trötta. Och i den 84e minuten så gör Sirius 0-2 vilket också blir slutresultatet.

 

Summeringsvis så gör vi en bra insats efter dem första 20 minuterna. Sirius är ett bra lag och ligger längre fram än vad vi gör för tillfället. Alltid lika kul att se att grabbarna aldrig ger upp och verkligen ger allt tills domaren blåser av matchen. Skönt att ha första matchen avklarad så vi får svart på vitt vad vi gör bra och vad vi behöver jobba lite extra på.

Nästa helg väntar Sollentuna borta för vår del, det ser vi mycket fram emot.

 

Forza SIF!!      


DAGS FÖR ÅRETS FÖRSTA MATCH
2019-02-13 13:01

I helgen går vi in i Ligacupens slutspel som också blir våran första match för året. Motståndarna för den här gången är IK Sirius FK som besöker Jernvallen på lördag klockan 16:00. Vi går vidare till B-slutspel från kvalet där vi slutar på en tredjeplats i tabellen och tar med oss en vinst och två förluster. Nu blickar vi frammått till kommande helger då det kommer spelas många tuffa och roliga matcher och vi ser verkligen framemot ett spännande slutspel. I vår grupp hittar vi lag som IK Brage, IK Frej Täby FK, Enskede IF, Sollentuna FK och IK Sirius FK.


Killarna kommer nu från några tuffa träningsveckor, då vi är inne i en sjukdomstid har vi haft ett gäng spelare på sjuk- och skadelistan. Vi har i och med detta haft mycket problem med att förbereda oss inför dessa matcher och vi har inte riktigt kunnat spela ihop oss på det sett vi vill. Så det kommer att bli ett tuff start på säsongen för oss, men vi hoppas ändå på att kunna leverera den fotboll som vi vill spela och vi hoppas givetvis på en rolig match.


Hoppas så många som möjligt kommer och stöttar oss. Om ni inte har möjligheter att besöka Jernvallen så kommer matchen att liveuppdateras på vår Facebook sida.


Ligacupens slutspel U-19

Sandvikens IF - IK Sirius FK

Lördag 16/2 kl. 16:00

Jernvallen, Sandviken 

 
FÖR ETT BÄTTRE SAMHÄLLE
HUVUDPARTNER
GULDPARTNERS
 
SOCIALA MEDIER