Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

NU DRAR VI TILL GÖTET.
2018-07-14 22:19

På söndag kl: 06.00 avgår bussen som tar oss i SIF U-19 till Göteborg och Gothia Cup. Vi ser väldigt mycket fram emot att få komma iväg och spela mot lag från andra delar av Sverige och världen. I vår grupp är vi 4 st lag och vi ställs mot Football Academy Plus 2 (Sydafrika) i den första matchen, IF Väster (Sverige) i den andra och Moss FK 1 (Norge) i den tredje matchen.

Vi kommer att lägga ut matchresultat via våra sociala medier och det finns även en Gothia Cup App där man kan följa oss och övriga SIF lag som deltar i turneringen.

Våra matcher:

Football Academy Plus 2 – Sandvikens IF, måndag kl:16.00.

Sandvikens IF – IF Väster, tisdag kl:17.20.

Sandvikens IF – Moss FK 1, onsdag kl:17.30.

 

Nu ska vi ha en fantastisk vecka i Göteborg. Följ oss gärna!

 

Forza SIF!

HÄRLIG SEGER INNAN LITE SOMMARLEDIGT.
2018-07-01 00:26
SIF U-19 besegrade Gefle IF med 2-1.

 

0-1            Michael Kiflom Zerezgi. 18 min.

1-1            Abbas Mohamed (Farhad Hosseini). 38 min.

2-1            Delmi Muaka (Farhad Hosseini). 87 min.

 

Det blev vinst med 2-1 i sista matchen innan uppehållet mot Gefle IF. En skön avslutning på vårsäsongen och en skön känsla att ha med sig in i ledigheten. Det var en väntad matchbild med att Gif hade mycket boll, men vi stängde ytorna väldigt bra och de hittade inte vägar igenom oss och kunde därför inte skapa speciellt många farliga chanser. Vi spelade ett lite lägre försvarsspel än vanligt och ville locka upp Gefle för att kunna ställa om och utnyttja ytan bakom deras backlinje. I första halvlek klarade vi inte riktigt av att hitta in i den ytan så ofta som vi ville utan bollen fastnade lite i motvinden vi hade i första och deras backar fick allt som oftast försvara rättvända. Det gjorde att vi stundtals kanske blev lite väl låga och Gefle kunde vinna boll av oss på lite fel ställen och sånär straffa oss för det men vi fick bort bollen i sista stund några gånger. Tyvärr så skulle Gif ta ledningen, återigen på en fast situation. En frispark från kanten som slås som ett inlägg går direkt i mål i bortre burgaveln. En käftsmäll i 18:e minuten, men vi skulle resa oss och i den 38:e minuten gör Abbas 1-1 på ett skott utanför boxen som touchar målvaktens fingertoppar och letar sig in i nätmaskorna. 1-1 står sig till paus.

Den andra halvleken fortsätter i samma stil med att Gif har mycket boll. Dock så har vi nu fått en halvtidsvila på oss att snacka igenom vissa detaljer och det känns som vi får effekt på de direkt med att vi börjar vinna mera boll och nu klarar vi också av att ställa om på ett mycket bra sätt och börjar skapa väldigt farliga chanser. Bland annat så är Delmi fri med målvakten och blir Marcus Berg fälld i eller strax utanför straffområdet, domaren som var mycket bra i matchen friade, korrekt eller inte får vi aldrig veta då Jernvallen inte har VAR systemet inkopplat än. Men 2-1 skulle komma, i den 87 matchminuten så vinner Farhad bollen på egen planhalva, vänder upp och spelar Delmi i djupled som tar med sig bollen och avslutar kliniskt i bortre hörnet. Ett fantastiskt fint fotbollsmål! Resultatet står sig matchen ut och vi vinner matchen med 2-1.

Sammanfattningsvis så är det här en match vi vinner p.ga ett väldigt hårt jobb och offervilja för varandra, en 100 procentigt följd matchplan och många fina individuella prestationer. Fantastiskt skön vinst inför ledigheten och Gothia cup som väntar om dryga 2 veckor.      

 

Forza SIF!


SISTA MATCHEN INNAN UPPEHÅLLET.
2018-06-28 22:57


På lördag är det dags för sista matchen innan uppehållet för oss i U-19. Vi avslutar också på tuffast möjliga sätt med att möta Gefle IF hemma på Jernvallen. Gefle har hittills gått rent i seriespelet och har en målskillnad på 70 gjorda mål och bara 8 insläppta. I vårt senaste möte lyckades vi stå upp bra i ca 60 minuter innan Gif gick ifrån och vann med klara 5-1. Vi orkade inte riktigt hänga på hela vägen den matchen, men hoppas och tror att vi ska klara det bättre denna gång.

I truppen så är Oskar och Raffe skadade. Melker kommer inte att vara tillgänglig p.ga A-lags match senare samma dag. Övriga är tillgängliga för spel.

Så kom till Jernvallen och titta på toppmötet mellan SIF-GIF i U-19 div 1 Norrland. Lördag kl: 14.00 på A-planen.

 

Forza SIF!


SEGER FÖR U-19.
2018-06-18 09:35Det blev återigen seger för vårt U-19 lag i mötet med IFK Timrå. Siffrorna skrevs till 6-0 (5-0). En bra första halvlek och ledning i paus med 5-0. Andra halvlek spelades av ok men inte helt på önskvärt sätt.

 

1-0            Delmi (Abbas) 9 min.

2-0            Viktor (Abbas) 10 min.

3-0            Viktor (Delmi) 19 min.

4-0            Delmi (Kim) 27 min.

5-0            Delmi 30 min.

6-0            Anton (Asmir) 69 min.

 

I första halvlek så spelar vi en bra fotboll och hittar fina kombinationer, vi har bra fart i vårt possessionspel och vi gör fantastiska mål. Vi testade att stå lite lägre i vårt försvarsspel och vi hittade positionerna ganska bra även om det finns lite att slipa på för framtiden.

Andra halvlek blir en transportsträcka till slutsignal kan man väl beskriva det som. Inte så konstigt när det står 5-0 i paus kan man tycka, men vi vill ha högre krav än så på oss själva. Det gäller att ta varje chans att försöka bli bättre som spelare och lag och det finns inget bättre sätt att träna på det än att spela match, så sista delen av matchen vill vi göra bättre.

Kort sammanfattat så gör vi en väldigt bra första halvlek och ok andra halvlek. vi vinner matchen klart och tar ytterligare 3 poäng. Vi gör väldigt fina mål och har ett fint kombinationsspel i vår offensiv. Vi tar med oss det positiva och vi jobbar vidare på det vi behöver träna extra på.

Nästa helg har vi spelledigt för att helgen efter möta Gefle IF hemma som avslutning innan ett litet sommaruppehåll.

Forza SIF!
IFK TIMRÅ KOMMER PÅ BESÖK!
2018-06-15 21:39

På lördag kommer IFK Timrå på besök till Sandviken och för match mot oss i SIF U-19. Efter förra helgens fina prestation så vill vi spinna vidare på många saker som var bra från den matchen men även putsa lite på de sakerna vi kan förbättra. Vi ser verkligen fram emot den här matchen och hoppas att så många som möjligt tar sig ner till Jernvallen och VM-Arenan för att stötta oss.

 

SIF-IFK Timrå, lördag kl:14.00 VM-Arenan ses där.

Forza SIF!

BRA MATCH AV U-19.
2018-06-12 15:03

Det blev seger med stora siffror när SIF U-19 drog till Sundsvall och drabbade samman med Sidsjö-Böle. 0-7 (0-4) skrevs resultatet till när matchen var över. En stabil och bra genomförd match med många fina mål.

 

1-1 Delmi (Joel) 9 min.
1-2 Raffe (Anton) 19 min.
1-3 Delmi (Joel) 20 min.
1-4 Delmi (Anton) 23.
1-5 Delmi (Anton) 50 min.
1-6 Delmi (Joel) 55 min.
1-7 Joel (Hampus) 65 min.

 

Det här var en match som vi hade kontroll på i 90 min och vi dödar matchen redan i den första halvleken och leder med 0-4 efter 45 minuter spelade. Vi ville inte bara vinna den här matchen utan efterlyste också en bra prestation eftersom vi inte var helt nöjda med matchen senast. Så det känns riktigt bra nu att vi gjorde en stabil match, gjorde många fina mål och höll nollan. Planen var inte lättspelad utan det studsade och hoppade väldigt mycket och det var inte lätt att få till ett bra passningsspel. Men det var inget som störde oss mer än Sidsjö eftersom vi är vana med riktigt dåligt underlag från A-Planen på Jernvallen. Roligt att se att grabbarna håller fokus hela matchen fast matchen känns avgjord tidigt. Sidsjö sticker upp emellanåt men vi avvärjer på ett bra sätt varje gång utan att Elias i målet behöver ingripa speciellt många gånger. Tror att den största farligheten är en hemåt passning från Viktor som Elias får springa ikapp mot eget mål, men den hade också gått utanför mål om den fått rulla hela vägen.

Summeringsvis en riktigt bra prestation och 3 sköna poäng hem till sandviken. Nu tar vi tag i en ny träningsvecka som avslutas med match mot Timrå hemma på lördag kl: 14.00. Hoppas vi ses där! 

 

Forza SIF!  

SIDSJÖ-BÖLE BORTA.
2018-06-09 17:35
Himelen är röd!!!

På söndag styr vi i U-19 skutan mot Sundsvall för seriematch nr 9 för oss i SIF i en haltande tabell, Sidsjö spelar sin 7:e match för året och ligger just nu på 6:e plats. Vi ligger på en 2:a plats efter Gefle som har tagit maximalt antal poäng.

Med en del skador och skavanker så har vi den här veckan haft en extra dag ledigt. Tillsynes väldigt behövligt för oss då fredagens träning var mycket bra. Fortfarande samma skadefrånvaro i truppen då Hugo, Felix och Oskar är otillgängliga för spel. Sirakär osäker på spel och Melker vilas också eftersom A-laget har en period med tätt matchande och Melker har även haft lite ryggproblem. 

Förra helgens match var inte en prestation som vi var nöjda med så vi är verkligen sugna på att få en ny chans och visa vad vi går för. Vi kom inte alls upp i en nivå som vi kan kräva av oss själva och det kändes som vi inte kom tillräckligt förberedda att för att prestera vad som behövs för att göra bra en bra fotbollsmatch. Det har vi tagit lärdom av och vi känner oss redo att åka till Sundsvall och släppa ut den energi vi har samlat ihop sen senaste matchen och den extra lediga dagen vi fått i veckan. 

Matchen spelas på söndag kl: 13.00 på BaldershovsIP i Sundsvall. Om ni mot förmodan inte kan åka på matchen så kommer live uppdatering ske på fb. 

Forza SIF!

Tuff dag på jobbet
2018-06-05 09:55

SIF U-19 lyckades besegra Ljusdals IF i lördagens drabbning och avgjorde på övertid med en snygg lobb i mål av Delmi.

 

1-0 Delmi (Anton) 8 min 

2-0 Delmi (Abbas) 71 min

2-1 Ljusdal 74 min 

2-2 Ljusdal 87 min 

3-2 Delmi (Abbas) 92 min


I första halvlek är vi det bättre laget men vi får inte igång spelet på det sättet vi vill och får inte det övertag vi vill ha i matchen utan det blir ryckigt spel med mycket misstag. Redan i den 8:e minuten gör vi 1-0 genom Delmi och vi får den starten vi vill och har pratat om innan matchen. Men det släpper inte för oss i alla fall utan resten av halvleken fortsätter med samma typ av matchbild. Vi verkar tagna av värmen och många spelare ser väldigt slitna ut.

 

I andra halvlek väger det över för Ljusdal och även om de inte skapar så många chanser så är de det bättre laget. Men i minut 71 så lyckas vi ändå få in 2-0 målet. Tyvärr så reducerar Ljusdal redan i minut 74 och de får vittring på oss och börjar forcera rejält. Dom slår längre bollar mot vår backlinje och fyller på med mycket folk och vi lyckas inte bryta den matchbilden utan fortsätter att ta lite naiva beslut och tappa för mycket boll så dom kan skicka tillbaka den mot farliga ytor. Och i den 87 minuten så kommer också kvitteringen. Ett riktigt dragskott från knät ner till foten och bollen får en rejäl båge över Elias i målet. Fullt rättvist är det nu 2-2 och känns kolsvart för oss. Kommer vi orka sista minuterna eller kommer Ljusdal som verkligen vill gå för seger nu lyckas att vinna matchen. Ljusdal sätter stenhård press på oss redan på avspark och det känns verkligen oroligt för oss. Men i minut 92 så slår vi in en boll bakom deras backlinje och Delmi krämar ur de sista krafterna och springer sig fri och lobbar snyggt in 3-2. Det känns ofattbart att vi leder matchen igen. Resultatet står sig sista minuterna och vi står som segrare när domaren väljer att blåsa av matchen.

När man summerar den här matchen så kanske ett oavgjort resultat hade vart det mest rättvisa men det känns såklart fantastiskt bra att ha krigat till oss 3 poäng.

Ljusglimtarna i den här matchen var absolut våra killar (Batti, David, Meron, Anton och Henrik) från U-15 och U-16 lagen som vi hade med oss i den här matchen då vi fick sena återbud och endast hade två spelare från vår egen trupp på bänken. Alla ungtupparna skötte sig exemplariskt och bidrog verkligen till de här 3 poängen. Otroligt roligt att se!!

Nästa match så ställs vi mot Sidsjö-Böle borta på söndag. 

Forza SIF!

 

 

LJUSDAL KOMMER PÅ BESÖK.
2018-06-01 16:09
Himelen blir röd i morgon!!!

På lördag så kommer Ljusdals IF på besök till Sandviken och den anrika VM Arenan. Vi har mötts en gång tidigare i år i seriespelet och då gick vi segrande ur matchen med 3-1. Det var en ganska jämn match med mycket kamp men vi vann tillslut rättvist. Delmi x2 och Felix gjorde målen i den matchen. 

Läget i truppen inför lördag så är Hugo (knä), Felix (knä) och Oskar (nyckelben) skadade och missar matchen. Viktor är avstängd efter att han fick sitt 3:e gula kort i senaste matchen mot Bollnäs. Dessutom är Sirak osäker på spel pga en ömmande rygg. I övrigt så är vi i fint slag och laddade att få spela seriespel igen efter förra veckans ledighet.

Så kom och stötta oss på lördag kl: 14.00 på VM Arenan. 

Forza SIF!

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 30/6 14:00
2 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Sandvikens IF, 17/07 16:45 
Sandvikens IF, 16/07 10:12 
Sandvikens IF, 13/07 15:00 
Sandvikens IF, 09/07 09:30 
Sandvikens IF, 07/07 21:58 
 
FÖR ETT BÄTTRE SAMHÄLLE
HUVUDPARTNERS
 

GULDPARTNERS
 
 
 Avgränsare

SOCIALA MEDIER