Sandvikens IF
Sandvikens IF bildades 6 juli 1918. Matchdräkten är röd/vit tröja, vita byxor och röda strumpor. 2017 har föreningen följande lag:

Herrlag, Damlag, U-17, Dam Div 3, U-15, Bolltrollarna, 9 pojklag och 8 flicklag.

Sandvikens IF strävar efter att förena den idrottsliga verksamheten med ett stort socialt ansvar för barn och ungdomar. Föreningens förhoppning är att i samarbete med kommun och näringsliv finna och ta iniativ till nya former för de ungas fostran och skapa lockande alternativ till fritidssysselsättningar. Föreningens målsättning på såväl kort som lång sikt är att bidra till att Sandviken skall vara ett bra alternativ för alla - ung såväl som gammal - att bo och verka i.

Föreningens två huvudverksamheter är fotboll och bowling. Målsättningen är att utöva fotboll på svenska elitnivå samt att i bowling vara en av distriktets främsta klubbar.

Representationslaget Herrar gör säsongen 2017 sin första säsong i Div 1 sedan 2013 efter att man förra säsongen lyckades vinna Divison 2 Norrland.

Damerna är nykomlingar i Division 2 efter att förra året vunnit Division 3.

Ungdom

Verksamheten 15 - 17 år skall bedrivas elitförberedande med utbildade tränare och bra träningsmöjligheter. Vi skall verka för att göra fotbollen attraktiv och bli första val mot andra idrotter. Vi skall vara ett föredöme för Västra Gästriklands upptagningsområde och bedriva aktiv scouting för att locka talangerna till oss.

Ungdomsverksamheten omfattar både pojkar och flickor i åldrarna 4 - 14. 7 - 14 år bedrivs i lagverksamhet och 4 - 6 år i fotbollsskola, Mini-Sif. Mini-Sif är grunden i verksamheten och det är igenom den vi sedan startar upp nya lag till kommande år.

Det sociala ansvarstagande är väldigt viktigt för föreningen. Sedan år 2003 bedriver Sandvikens IF en samverkan med grundskolorna i Sandviken i form av Boll och Lek under eftermiddagstid en dag per vecka och skola. Föreningen kommer med ledare och material och bedriver träning i hall eller på gräsplan vid skolan. Förutom detta är vi även ute och föreläser i skolorna om kost, droginformation, rörelse, etik och moral etc.

SIF driver också hälsofrämjande aktiviteter i samverkan med Arbetslivsprogrammet i Sandvikens Kommun. I projektet hjälper SIF till att aktivera personer som hamnat i långvarigt utanförskap genom ex arbetslöshet eller längre sjukskrivning. Genom att stimulera dessa personers hälsa hoppas vi också hjälpa dem att komma igen på det personliga planet. Projektet drivs av spelare och ledare i SIF, och lockar fler och fler deltagare.

Föreningen bedriver sedan år 2004 ett samarbete med Handikappenheten i Sandvikens Kommun. Verksamheten/Laget går under namnet "Bolltrollarna". Det är fotbollsträning för personer med olika funktionshinder i blandade åldrar.

Varje år arrangerar föreningen tre stora cuper. I januari spelas Göransson Cup som är en inomhusturnering i fotboll för pojkar, flickor och funktionshindrade som pågår i 3 dagar i Göransson Arena och A-hallen Jernvallen. Samma månad går även seniorturneringen Allstar Trophy i Jernvallens A-hall. I maj spelas Swedbankligan, vilken är turnering mellan lag från samtliga skolor i Sandvikens Kommun i åldrarna 8 - 13 år.

En förutsättning för en förenings verksamhet är en ordnad ekonomi och en ekonomi i balans. Föreningens ledning har som villkorslös förutsättning att ta ansvar för att inordna verksamheten inom tillgängliga resurser.

SIF-stilen - på och utanför planen