Falu cup 2015

Falun Sommar cup

Ett stort gäng taggade tjejer samlades kl 4 vid Statoil för avfärd mot Falun och sin första övernattnings cup. Efter vissa betänkligheter och funderingar kring själva övernattningen så hade de flesta bestämt sig för att sova över. När vi väl kom till Falun så fick vi tillgång till ett stort rum i källaren av Lugnets gymnasium (som både var skyddsrum och elevskåps rum). Luftmadrasser, täcken kuddar och gosedjur fixades på plats och skyddsrummet blev till en perfekt sovplats där vi hade gott om plats att husera på.

Efter matcherna som vi spelade på Fredags kväll, så bars det direkt av tillbaka till Lugnet och där vi skulle sova.  Efter lite kvälls mellis så var det dags att krypa i säng direkt och försöka sova då vi skulle upp tidigt nästa morgon. Lite pirrighet märktes bland tjejerna men tillslut (lite senare än tänkt dock) kom tjejerna till ro och lyckades somna om. Första natten gick fantastiskt och samtlig vaknade upp utvilade och med gott humör. Under lördagen spelades ytterligare två matcher och på kvällen var det Bowling, filmkväll och äntligen godis som väntade! Efter filmen så gjordes det ordning för andra nattens sov övning. Då det hade varit en lång dag var de flesta väldigt trötta, så efter släckning tog det bara 5min sen sov hela salen inklusive ledare. Kl 8 var det väckning till tonerna av lite ljuv musik. Återigen hade tjejerna sovit genom natten utan problem och vaknade upp med glatt humör.

Samtliga tjejer har klarat av övernattningarna på ett jättebra sätt samt varit bra kompisar mot varandra och lyssnat på oss ledare. Bra jobbat Tjejer!

Hur gick det då i matcherna vi spelade? Jo här gick det också väldigt bra och det trots de lite ovana förutsättningarna. Då de två planerna som vi växlade mellan var den ena av modell mindre 7manna plan än vi är vana med, som gjorde att vi fick mindre tid och ytor att jobba med, och den andra planen var en riktigt snabb konstgräsplan där vi fick vara noga med att ta emot bollen och anpassa hårdheten på våra passningar. Trots dessa utmaningar så bjöd vi på fint spel under samtliga matcher och många mål producerades av SIF tjejerna. På de 10 matcherna som spelades så gjorde vi totalt 30 mål och där motståndarna endast gjorde 8 mål på oss.

Sist men inte minst, ett stort tack till de föräldrar som var där och hejade på lagen samt hjälpte till med logistiken mellan matcherna.

Resultat från cupen kan man hitta på denna länk : http://www.svenskalag.se/teamdata/files/12094/F11.pdf