Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Herr: Inför Team TG-SIF
2018-06-23 14:41
Foto: Mikael Nord
Midsommarmaten har knappt hunnit smälta i magarna när det nu är dags för match igen i Division 1 Norra. SIF satte sig i bussen på lördag förmiddag för långresa upp till Umeå för möte med Team TG. Rödvästarna som förhoppningsvis är stärkta efter en jämn match mot Djurgården i veckan. Förra helgens seriematch mot Carlstad är lagd till handlingarna och nu gäller det att försöka plocka på sig så många poäng som möjligt i sluttampen av vårsäsongen.
Helgens motståndare är Team TG. Efter att ha varit en frisk fläkt under några säsonger i Norrettan ville man i år (liksom många andra lag i serien) utmana toppen. Det har man inte varit nära än så länge, och idag återfinns TG på elfte plats i serien, tre poäng före SIF. En seger för rödvästarna innebär alltså att man går upp på lika många poäng som TG. 

Spelmässigt är TG ett bollskickligt lag som gärna vill ha bollen och styra sina matcher. Ett problem har dock varit att man är lite för beroende av sin skyttekung Timothy McNeil för att leverera offensivt. Hade McNeil haft bättre uppbackning av sina lagkamrater är det mycket möjligt att TG återfunnits högre upp i tabellen.

I SIF saknas Kalle Jansson (hjärnskakning), Gustav Thörn (hjärnskakning+avstängd), Jimmy Hansson (skadad) och Rasmus Eriksson (skadad), i övrigt är alla med i truppen som åker upp.

Marcus Hägg är tillbaka i fullt slag och gjort flera starka insatser på slutet, så här säger han inför matchen mot TG:

Hägg, om du får bestämma hur matchbilden ser ut på söndag, vad blir det då?
- Vi går ut hårt, är aggressiva och pressar TG ordentligt. Sen hittar vi en bra variation mellan att våga hålla i bollen men också att slå ut dom rakt i djupled. Och så gör jag mål!

Det sägs smattra in bollar i nät under träningarna nu, är du helt kvitt från skadan?
- Ja, det känns helt bra nu.

VM i full gång, vilken är din favoritspelare hittills i VM och varför?
- Alexander Kolarov. VILKEN frispark han slog!

Matchen har avspark 15.00 på Umeå Energi Arena. Ni kan följa den genom länk på Livescore som vi postar på vår Facebook imorgon. Matchen sänds även på www.ettanplay.se

Forza SIF!

Nyhetsarkiv
Herr: SIF förstärker2018-07-30 12:46
Herr: Inför Team TG-SIF2018-06-23 14:41
Herr: Kryss i Nyköping2018-06-11 07:13
Herr: Kryss i Linköping2018-05-20 15:03
Träningsmatcher 20172017-01-11 09:14
 
FÖR ETT BÄTTRE SAMHÄLLE
HUVUDPARTNERS
 

GULDPARTNERS
 
 
 Avgränsare

SOCIALA MEDIER